ma niekto s tym vysetrenim skusenosti? mam ho podstupit, lebo len nedavno sa mi objavili zdravotne gastro-problemy. bojim sa, lebo som pocula, ze vraj to velmi boli a ze obcas ani oblbovat nepomoze. je to tak? ci sa nemam bat?
Kolonoskopia
Da sa to vydrzat ta kolonoskopia,pozdravujem tych co ma len strasili,a kecali ako odpadavali,ten a ten stratil vedomie a prederavili mu crevo a ine sprostosti...
Vobec to take nie je,je to bolestive to ano,a neprijemne je ako tam ide ten vzduch a tym to nafukuje,a ked sa ide cez tie zahyby creva to boli.Ale inak ani neviete ked ta hadica postupuje,a ked mi cvakali polypi tiez som to necitil.
Cize tym strasiakom co druhych len vyplasia si netreba vsimat.Ta dieta predtym den sa da zvladnut pekne to precisti.Ako hovorim viac som bol vycerpany kvoli psychike,a strachu...
150cm v hrubom creve mi isli...
anonym, to zavadzanie do konecnika bude v pohode, toho sa bat nemusis.
Ja mám hemoroidy, keď som sa chcela objednať na vyšetrenie, sestrička mi povedala, že doktor mi nepozrie len konečník, ale spraví kolonoskopiu. Bola taká "milá", že mi hneď povedala, že je to veľmi bolestivé. Samozrejme, že som sa neobjednala. No prešlo zopár rokov a chcem si to dať celé skontrolovať. Mám strach z bolesti, ale asi si nedám nič pichnúť. Môžete mi povedať, či to bolí keď to zavádzajú do konečníka? Mám ho bolestivý z tých hemoroidov, tak si to neviem predstaviť.
egres
ja som bola bez injekcie a dalo sa to vydržať určite to není nejak extra strašné... ako bolesti sú hlavne ak lekár prechádza tou hadicou cez zákruty ktoré sú v čreve a cez niektoré môže mať problém prejsť, ale inak sa to dá zvládnuť. Ja si tiež nepamätám presne koľko to trvalo, ale mohla to byť taká polhodinka u mňa mal problém prejsť určitými pasážami lebo mám veľmi pokrútené črevo. Ja som celý čas pozerala na monitor ako to vyzerá v tom mojom čreve :D
No akurat mi byva na odpadnutie atd,klasicka panika,potenie,srdce bije ako dive,ale clovek tam pri tomto vysetreni lezi,cize odpadnutie by nemalo hrozit.
Ale ok radsej to spomeniem pred vysetrenim,ze mavam take navaly paniky,aby vedeli.Diky za radu,dam na teba:)
Hanbil som sa to spominat,ked sa ma nepytal:/
Ok diky,ako to nebolo myslene ako urazka ti poserovia,to len tak zo srabdy som dal.Ved ja sa tiez trochu obavam.Plus mam panicku poruchu,cize mavam take stavy ze na mna pride uzkost a panika toho sa bojim,ze ma tam pochyti.