Problem so sefkou

Príspevok v téme: Problem so sefkou
Laurina22

Ahoj vsetkym.Ja ani neviem ako zacat,nakolko aj tu vzdy radim vsetkym,aby neboli v strese,krci a hlavne boli v klude.

Mam problem so sefkou.Uz asi mesiac.Berie mi pracu,vsetko co urobim je podla nej ZLE.Do vsetkeho sa mi miesa a len ona vie vsetko urobit najlepsie.

V poslednej dobe ma vsak vytaca do nepricetnosti.Uz som zacala selektovat jej chovanie a rozhodne si nenecham skakat po hlave,tak ako sa chova ona ku mne chovam sa ja k nej.A tu je problem.Dnes mi povedala ze enznasa moje reakcie.Pritom si o sebe nemyslim,ze neviem komunikovat,ba naopak.

Mam vela priatelov,rozumiem si sludmi.

Dnes ma urazilo,ked ma napodobnovala v zasadacke kolegovi,hovoila,ze nevie strpiet moje chovanie,som povysenecka mlada pipka zasrana.Doslova.

Ako to mam riesit?

Pritom dnes som sa s nou zhovarala a bolo vsetko OK,comu som sa potesila.

Maoam

velmi dolezite, ked prejdes k tomu, co vadi TEBE, hovor vo forme JA, teda priklad:

'ked sa deje toto, JA sa citim tak a tak'
'ked vravite to a to, MNA to tisne k stene' a podobne

tym, ze budes hovorit v nominative j.c., ona bude akoby mimo hru, sustredi sa na to, co jej chces TY povedat

ked budes hovorit tak, ze:

'tym, ze VY robite toto a toto, ma privadzate do sialenstva'
'tym, ze mi VY 20x poviete tu istu vec, mam chut VAS prefackat'

ked budes hovorit O NEJ, bude sa branit a okamzite ZABLOKUJE, okamzite bude mat ODPOR k informaciam, ktore jej chces dat - preto hovor vzdy len VO SVOJEJ OSOBE - JA.

Maoam

z toho co pisem, mam pocit, ze ked to nechate tak a nevyriesene, tak to eskaluje medzi vami, bud vybuchne riadna hadka, alebo nieco horsie

skus jej navrhnut rozhovor medzi styrmi ocami, na ktory sa ale dobre priprav, bud vecna, strucna, jasna a hlavne snaz sa podat to bez emocii, s tym ze ju nezatlacis do kuta, ze ju nebudes nejak obvinovat, lebo tymto dosiahnes u protajsku len jedno: bude sa branit a utocit este viac

rozhovor by sa mal niest v tom duchu, ze trpite tym proste obe, obe strany teda musia konstruktivne nieco s tym vsetkym urobit, aby to bolo LEPSIE PRE OBE STRANY

povedz jej, co si na nej vazis, co na nej ako na sefke kvitujes, v com je dobra a povedz jej priamo, S CIM mas problem, ale nie utocne, nie agresivne, nie povysenecky, povedz to tak, ako by si to hovorila cloveku, na ktorom ti aspon trocha zalezi

urcite si neprekrizuj ruky, nenadobudaj obranny a nepriatelsky postoj tela, lebo na toto reaguju ludia podvedome a nevyjde ten rozhovor uz ale vobec

hovor s nou na jednej urovni, cize bud budete obe sediet alebo obe stat (sedenie je lepsie, tvar v tvar)

Laurina22

A Maoam este jedna vec,napriklad dnes,asi 20x sa ma spytala jednu a tu istu vec.Ked som jej povedala ze uz som jej odpovedala na tuto otazku viackrat,urazila sa a opytala sa Co mi stale je...

Laurina22

Odchadzat sa mi ale bude tazko,nielenze je teraz problem zohnat pracu,ale ja to tu mam rada,bavi ma moja praca ale chcem rast a ona mi neda priestor.

Maoam

to si taka pritazliva? ;-))

tak si mala doteraz fakt smolu na sefov (ja v minulosti tiez), inak to koresponduje aj s inymi vecami v zivote, vsetko je to odraz vlastnych problemov a faz, proste tym si musis prejst

ked sa ukludni a vyrovna vsetko ostatne, uvidis ze budes mat uzasneho sefa

ono kazdy sef ma svoje muchy, kazdy jeden, aj ti dobri ich maju, ale tak da sa s tym zit, pokial to nie su prilis blbe veci

Maoam

tu nejde o vek, tu ide o uplne ine veci

sefka moze mat aj 55 a bude mat pocit ohrozenia 20 rocnou dievcinou

tu ide o osobnosti, ktore na seba narazia, o ich sebavedomie, sebadoveru, sebaistotu, to je o uplne inych veciach ako o veku

Laurina22

Maoam ja mam s muzmi znacne problemy,myslim so sefmi.Kazdy si mysli,ze na mladu pritazlivu zenu si moze siahnut akokolvek sa mu zachce.