Problem so sefkou

Príspevok v téme: Problem so sefkou
Laurina22

Ahoj vsetkym.Ja ani neviem ako zacat,nakolko aj tu vzdy radim vsetkym,aby neboli v strese,krci a hlavne boli v klude.

Mam problem so sefkou.Uz asi mesiac.Berie mi pracu,vsetko co urobim je podla nej ZLE.Do vsetkeho sa mi miesa a len ona vie vsetko urobit najlepsie.

V poslednej dobe ma vsak vytaca do nepricetnosti.Uz som zacala selektovat jej chovanie a rozhodne si nenecham skakat po hlave,tak ako sa chova ona ku mne chovam sa ja k nej.A tu je problem.Dnes mi povedala ze enznasa moje reakcie.Pritom si o sebe nemyslim,ze neviem komunikovat,ba naopak.

Mam vela priatelov,rozumiem si sludmi.

Dnes ma urazilo,ked ma napodobnovala v zasadacke kolegovi,hovoila,ze nevie strpiet moje chovanie,som povysenecka mlada pipka zasrana.Doslova.

Ako to mam riesit?

Pritom dnes som sa s nou zhovarala a bolo vsetko OK,comu som sa potesila.

sway.

Maoam ak mas ciel a vies,ze tvoja uloha na danej pozicii ta k nemu posuva,musis zatat zuby a to velmi vela krat. System mozes zmenit,jedine ak sa stanes kompetentna ho menit - tj ziskas moc.A kompetentnou sa nestanes,pokym od zaciatku vyjadris nesuhlas s danym systemom.Vtedy si pre system skodna a nikto ta vyssie neposunie.Ak je nesuhlas velmi silny,je jedinou cestou odchod pripadne hromadna vzbura zamestnancov.Flrflanie,stazovanie a vzpieranie sa jednotlivca k nicomu nepomaha.

Maoam

tak aspon na nieco bola tato skusenost so sefkou dobra, vidis, zasa ta to niekam posunulo, uvedomila si si na com musis pracovat a co zmenit

tento rok sa asi u teba nesie v znameni skusenosti, ze? ;-)

Laurina22

Maoam nie,neberiem tvoje rady v zlom.A mas pravdu,aj ja nadavm,aj tu som obcas pouzila nadavky,ked som bola rozhorcena,ale v praci nenadavm.Zo zasady.Praveze si radsej kusnem do jazyka a predycham to.

Ale mate pravdu,je cas naucit sa diplomacii,plne suhlasim.A som si vedoma,ze to je moja slaba stranka

Majesty

sway.

Zatnut zuby ?

Pozri sa kam zatinanie zubov dotlacilo Slovensko.

To ze je niekto sef, bez ohladu ako sa tam dostal, znamena to snad to, ze je Vsemohuci ? Neomylny? Moze podpichovat a podlamovat ineho ?

Ty si tiez v pozicii sefa?

Keby som sa ja osobne "nepostavila" sefovi, alebo ako to ty volas systemu alebo postaveniu (ci hierarchii), bola by som na tom mizerne.

Zatat zuby moze len niekto, kto tie ciele nema, alebo nechce mat, alebo zanevrel nad zivotom.

Spravny sef vie kedy ma odist, kedy ho ma vymenit mladsia verzia, schopnejsia atd. Ak by si ludia zubami-nechtami strazili svoju poziciu sefa, mali by sme sefovcov 90rocnych dedkovcov! Preco profesionalny sportovec skonci karieru v istom case (veku) a zacne trenovat mladych ?

Respektovat sefa treba, ale je nezmysel aby bol ten respekt slepy(!) respektive, sef ma aj odmenit za prijaty respekt.

Ak Laurina22 nemoze hodnotit jej kvalitu prace, kto potom moze ? Vyhradne jej nadriadeny (sefky) ? Znamena to snad to, ze ak sa tebe nepaci praca nasho premiera, musis byt ticho? Lebo on je vyssi ako ty? A je neomylny a bezuhonny ? Praveze ta sefka je sefkou preto, ze ma niekoho pod sebou a kto si necenni toho pod sebou, nema sancu na dlhodoby uspech (pokial ti pod nou nie su vyslovene slepe ovecky na voditku).

Tiez nemam dobre skusenosti so "sefom" a tak som ho niekam poslala.....Ale on mna tiez :)

Maoam

Laurina, toto co teraz napisem, nemyslim v zlom, len ta chcem na to upozornit. Pises, ze sefka sa nevie spravat. Ty sa mas tiez stale pod kontrolou? Vzhladom k tomu, co tu pises, je jasne, ze tebou velmi lomcuju emocie, hnev, miestami si riadne rozbehnuta teda a asi sa ti z usi ide para ako pri rozzurenom bykovi :-D, dalej vravis, ze nadava, v niektorych tvojich prispevkoch si tiez pouzivala nadavky (p,k, atd), viem v inych temach, v inych suvislostiach ale predsa...aj TY pouzivas nadavky, asi nie v praci, ale predsa nemas daleko k tomu po nich siahnut, ked si v zlom rozpolozeni.
Mozno ti sefka do istej miery nastavuje zrkadlo - a ty jej.
Nemyslim to ako utok na teba, len ta chcem na to upozornit, aby si sa trocha skludnila, ja uplne chapem tvoj hnev, tvoje frustracie z nej, lebo velmi presne viem, co ti vadi a v com je problem, co zle znasas. Ale skodis najmä sama sebe, lebo nad tym premyslas este aj cez vikend, ked v praci nie si a ma to dopad na tvoj osobny a sukromny zivot.
Mas este prilis malo rokov na to, aby si bola zrela, este len dozrievas a ucis sa, na svoj vek si toho zazila uz dost, ale mam teraz pocit, ze prisla faza, kedy sa ti treba naucit viac taktu a diplomacie - pre tvoje vlastne dobro.

Neber to v zlom, myslim to dobre.

Laurina22

Sway ano,zda sa,ze s emociami mam problem,uznavam.

Dakujem aj tebe,aj Maoam aj ostatnym.

Maoam mas pravdu,ak nechcem prist o moju pracu,asi je najlepsie naozak "drzat hubu"

sway.

Laurina22
Znova problemy s emociami? :-P

1.nauc sa sefku respektovat z postavenia,ktore jej nalezi.Nie kvoli tomu aky je to clovek.Ludska stranka je nieco ine ako profesionalna.Treba to oddelit.Nie si v pozicii,kde mozes rozhodovat o kvalite jej prace.Nato dohliada jej nadriadeny.Vyjadrenim nedovery v system,sa stavas nechcenym clankom a je pochopitelne,ze ta chce sefova zlomit.
2.to,ze sa citis nedocenena a nerespektovana vzhladom na svoju poziciu.Mozes znovu riesit so svojim nadriadenym - tj. so sefkou.Alebo odist.
3.momentalne sa spravas ako rozmaznane male decko,ktore sa nevie ovladat.Treba si to uvedomit.

Maom ti dala dobre citlive rady,ak mas svoju pracu naozaj rada.Skus sa ich drzat a zmenit svoj pristup.Ak to nepomoze,mas znovu moznost odist a pracovat pre niekoho,kto ti viac sadne.

PS: skus si dat ciel,aspon najdes motivaciu pre zatnutie zubov.Vela stastia.

Maoam

a to, ze sa nevie spravat, nevie komunikovat, nevie to a ono je predsa JEJ problem a JEJ vizitka, kasli na to, mysli si o tom svoje, neprezivaj to tak

mas vela energie, ale je roztriestena, sustred sa viac na seba a svoj vlastny zivot a menej na to, co je v tvojom okoli a menej na nu

uvidis, ze to budes lahsie znasat, vytvor si voci nej nieco ako ochranny obal, pancier, skludni sa trocha, sustred sa viac na seba, skolu, vlastnu pracu a vlastnu karieru a buducnost

ona ti moze byt ukradnuta

zivot je taky, ze dnes sme tam, o rok uz mozeme byt uplne niekde inde, vzdy sa nieco moze stat....mozno odide ona, mozno ty, mozno sa ti naskytne ina prilezitost, co ty vies??

preto je chybou minat tolko vzacnej energie a pozornosti na taketo osoby

to sa musis naucit, mas na to teraz vek, viem ze si to nemala odkial doteraz vediet, ale do buducnosti to bude velmi dobre vediet, lebo za tvoj karierny zivot ti do cesty pride este tolko debilov, ze tvoja sefka je mozno len slaby odvar...ver mi

Maoam

Laurina22: nemyslim, ze by väcsina zien do konca zivota prekladala papiere z lavej strany na pravu, viem ako si to myslela, ale troska si to prehnala ;-),ja poznam furu velmi vzdelanych zien, ktore co - to naozaj dokazali a nie cez postel ;-), dnes su na postoch, kde maju vela zodpovednosti, robia velmi dobru pracu. Ano, je vela zien, ktore su ako pises, ale su aj ine, skus sa zamerat aj na tie, ale asi tam, kde si ty, takych vela nie je, ale to neznamena, ze nie su inde.
Laurina, pozri sa na to inak, mas este len 23, je to asi tvoja prva, alebo druha praca?, zacala si chodit na VS, mas toto vsetko pred sebou, krok za krokom, posunut sa inam budes moct, ked SAMA ukoncis svoje vlastne studium, ktora ta opravni vykonavat aj ine funkcie ako je ta terajsia. Kazdy raz zacinal a kazdy sa vypracovalal POSTUPNE.
To, ze uz teraz vies, citis a vidis, na co mas a co by si mohla dokazat a dosiahnut, je len super a vyborne pre teba, vela ludi v tvojom veku je bezcielnych alebo tak neistych, ze nevedia co so sebou. Ty mas tu vyhodu, ze si cielavedoma a sebavedoma, ale takisto vo svojom zivote nebudes moct preskakovat stadia vyvoja, ale cez ne postupne prejst ako kazdy iny clovek.
Nikto nevravi, ze o 5r nebudes veduca alebo nieco podobne. Ja mam znamu, ktora robi v zdravotnej poistovni, je ti velmi podobna povahovo, studuje az teraz, uz ma 27r a ma pred sebou este 2 roky. Dovtedy pracovala ako referentka, ale vela sa naucila, vela pozorovala, ziskavala kontakty...po studiu pojde o poschodie vyssie + aj platovo. Na nej vidim, ako sa oplati mat aj troska trpezlivost a ist za svojim cielom.
V 30ke alebo v 35ke bude jednou z veducich, to viem uz teraz, lebo na to ma, ma taku povahu, je velmi schopna, inteligentna, sikovna. Ale drzi viac hubu ako ty ;-).
Tym chcem povedat len to, ze nie je dobre az tak velmi davat najavo ze si 100x lepsia 'ako ona', lebo to robi zlu krv, mysli si to, povedz to kamoske, alebo nam tu na fore, ale nedavaj jej to tak velmi najavo, lebo sa moze stat, ze ta vykopnu skor, ako dokazes vystupit nahor.