mozeme mat este pesimistickejsiu buducnost? svetova ekonomika sa rozpada pred ocami, tisice tisicov moslimov denne prudia do europy a nasilne uplatnuju sariu a vsetky ich zakony na kazdeho bez rozdielu, s atomovkami a novymi zbranami to bude najkrvavejsia svetova vojna, cigani nas okradaju cez dane aj na uliciach, vsade je spina a neporiadok a nikto z kompetentnych sa o to nestara, totalna dekadencia umenia, kultura rzodrobena na kusy z ktorych vacsina nema v sebe NIC, komicke rebricky hodnot, skuste sa niekedy zapocuvat, ako sa matky rozpravaju s 3rocnymi detmi (to co si urobil?? si kompletny? *facka* a co ja s tym teraz?? ty si fakt idiot!!), bojim sa zacat o vojnovych a hladujucich krajinach... je to prilis zle nez aby sa to dalo komentovat. ma zmysel tu zit?
pre vsetkych mladych (kludne aj starych)
Lenze dnes je to uz tak komplikovane a je vonku tolko dezinformacii, ze neviem presne co je vramci slobody a co nie.. Priklad: ockovnaie.
Co ak clovek pracuje a ta praca ho bavi, tj. je to hobby? Priklad: sijem saty pre niekoko, som krajcir, ale nesmierne ma to bavi. Nie pre peniaze, ale pre to, ze sa zdokonalujem a ze ma to bavi. Cize osm krajcir. A zaraba mi to dost, aby som sa uzivil. Povedmze 4 hodiny denne, a mozem zit celkom dobre (priemerna strecha nad hlavou, priemerne auto na premiestnovanie, priemerna dovolenka cez vikend na okoli, mozno raz do roka more, zdravotnu starostlivost si mozem dovolit, po zdaneni)
Bola by toto sloboda? :)
Omega - s jednou miliardou by bol clovek spokojnejsi, minimalne temu nespavost by som skrtla :)) ale v podstate clovek slobodny nikdy nebude, ako pises musi jest, vynakladat urcite cinnosti aby prezil, aj isiel do banky po tie peniaze, ci kartu, ci do obchodu, aby si nieco kupil, pootm sa moze stat, ze ma miliardu, ale moze ochoriet a uz ani peniaze mu tu slobodu nedaju, ale uz dost, lebo len depka na noc :))
slobodu moze clovek ziskat jedine zmierenim sa so zivotom, tak ako je, ako prichadza a to dokaze malokto
bingham
co ???? ......... sibe ti ! ........ ja nepijem :P
ty si podozrivy a sibnuty :)
skaufinin
Zomriet slobody, tym som myslel to, ze radsej zomriem v boji o slobodu (napr o tu, ze budem zit izolovane), ako nebojovat a podriadit sa, "nacipovat sa" a otrokovat na nejakeho misteriozneho vodcu.
Teoreticky, financny system a DLH je otroctvo (dokonale), lenze ja nemam dlhy :)
nemam dlhy...
nemam
pomocka: (peniaze = dlh)
Joo Ke nie som lost :) ludia si ma s nim mylia.. mozno len mame podobne zmyslanie a mozno sme sa niekde inde na Internete stretli.. neviem
0mega- hovoril si o ne-strachu zomriet slobodny. myslim ze jediny sposob ako byt skutocne slobodny je zit sam mimo civilizacie.
Sloboda..
Je teoreticky aj to, ze si sam poviem kedy odidem z prace a kedy budem robit aktivity ktore ja chcem.
Takmer kazdy kto ma pracu 5-9 tuto slobodu nema.
Nema ju z dovodu, ze chce peniaze, viac ako ma, alebo z dovodu, ze ak by prestali robit, nemozu si nic kupit, tj. nepreziju?
Ako by mohla vyzerat absolutna sloboda?
24 hodin denne nic nerobit?
Musim jest.. tj. musim minimalne odtrhnut jedlo zo stromu, aby som sa nasytil.. Ale aj to "musim" robit, cize nie som slobody, lebo musim si pripravit jedlo :) Ale to by uz k obmedzeniu slobody nemalo patrit..
Su ludia, co sa dopbrovolne odstahovali hor, kde ziju izolovane a nechodia do hypermarketov atd.. Je to sloboda ?
Bol by som slobodny, ak by som mal 1 miliardu eur na ucte?
Alebo je Obama slobody ?
lost ?? omega ty si lost ?
uplne super si to napisal ,za vsetkym je egoizmus ,moslim- ako nabozenstvo nie je pricinou "vojen" ,ale prostriedkom na ich rozputanie ........zneuzity pre niekoho ciele
skaufinin
No nie som uplne slobodny, ale snazim sa byt :)
Co je sloboda? Najskor toto musime definovat...
0mega: ale ved nie si slobodny. nik nie je. to ti nevadi?