Dobry den, uz asi treti den pocitujem caste nutkanie na mocenie a miernu bolest, vcera to bolo horsie ale pila som vela vody a dnes sa citim lepsie. Zapal mocovych ciest som este nemala ale podla priznakov si myslim ze je to ono. Viete mi prosim poradit nejaku domacu liecbu kedze som momentalne odcestovana a k doktorovi sa dostanem najskor o tyzden ?? mam zajst k urologovi alebo staci ist za obvodnym ?? Dakujem.
Zapal mocovych ciest - liecba
enzymy - wobenzym je najlepsi. Mne pomohol
Levanduľa, všetko je to vec názoru a skúsenosti. Za seba ti môžem povedať, že mne enzýmy pomohli. Zápal močových ciest a mechúra ma trápil dlho. Bolo jedno či bolo leto, či zima, tento problém si ma našiel vždy keď chcel. Keď som zahájila takúto liečbu, tak pol roka na to a už som sa cítila jak rybka :)
Močové cesty sú úplne pohroma pre ženy! Presne viem, ako sa cítiš, ten neznesiteľný pocit, že "cikáš žiletky", je naozaj strašný. Najmä teraz v lete sa mi to opakovane vracia, už neviem, do akého jazera smiem vojsť a do akého nesmiem. Veľmi dlho som to riešila tak, že som chodila s urologickým čajom v kabelke, no mám pocit, že mi prestal zaberať. Nechcela som sa uchyľovať k liekom, tak som si vyhľadávala prírodné doplnky a našla som Cystone. Obsahuje komplex výťažkov zo 7 bylín a prispieva ku zlepšeniu funkcie obličiek a močových ciest. Tak je napísané na jeho obale a ja to môžem len potvrdiť, skús to. :-)
Ako to, že sa ho pomocou enzýmov nezbavím úplne? Podľa toho, čo sa tu píše mám pocit, že by to išlo. Neviem ale radšej sa ťa pýtam. Čo by si teda ABZ mi odporučil? Ako to mám teda riešiť aby tie problémy som vyriešila definitívne?
Mne pomohol pri dlhodobom a opakovanom zápale močových ciest wobenzym. Môžem len odporúčať :)
Noelinka o čom? Kedysi som chodievala k lekárovi, ktorý mi pri každom probléme nasadiť antibiotiká. Bez nejakého bližšieho vyšetrenia a podobne. Často po antibiotikách prišli iné problémy, ako napríklad mykóza atď. A mala som čo robiť aby som sa potom z nich dostala. Je mi jasné, že antibiotiká sú niekedy potrebné. Preto som to začala riešiť a keď som začala užívať antibiotiká, tak som si nasadila, aj Wobenzym. Na jednej strane podporuje liečbu. A na druhej strane aj drží imunitu v poriadku a nestane sa, že po užívaní ku mne príde mykóza, aspoň teda zatiaľ to tak mám.
@meggi36 - myslíš teda aspoň teda ja som to tak pochopila, že by bolo vhodné ísť k lekárovi, zmieriť sa s tým, že by mi dal antibiotiká, len k tomu budem musieť ešte začať nejako podporovať všeobecne imunitu? Neviem či tomu rozumiem tak ako si to myslela, ak som to zle pochopila, tak mi to skús vysvetliť.
Meggi o čom točíš ty?
Antibiotiká nie sú vhodnou voľbou vždy. Nemám rada, keď lekár hneď dá antibiotiká a ani poriadne nevyšetrí. Je mi jasné, že sú prípady, kedy sú antibiotiká dôležité, ale niekedy to ide aj bez nich. Mnohokrát rozvrátia imunitu na ruby takéto tabletky. Preto ak už ich má človek brať, tak nech si chráni aj imunitu ;)
@Kycera - hlavu používam predstav si :) Skôr ide o to, že k lekárovi by som aj išla, ale mám skúsenosť, že hneď mi nasadí hneď antibiotiká nech je problém akýkoľvek a tie mi dokážu narobiť väčšiu šarapatu ako mi narobí problém s ktorým som za ním vlastne išla.