Magneticka rezonancia

Príspevok v téme: Magneticka rezonancia
mmilan7

Chcem sa spýtať,že kto môže odporučiť MR.Ja mám problém s krčnou chrbticou a po rehabilitacií sa mi stav zlepšil,ale to nie je ešte vyliečené.Je to v SR pravidlom,že skôr liečia a keď to nevyjde,tak zisťujú diagnózu?Ja sa už liečim asi pol roka a mal som veľmi zle stavy.Nebol som okrem vyš.u neurológa,ciev a u rehabilitačného lekára na žiadnom inom/RTG,MR atď./vyšetrení.Mám závraty a cítim bolesti v krčnej chrbtici.Iste uznáte,že pri tak úbohom socialnom systéme nemôžem si dovoliť ako živnostník tak dlho nerobiť a nechať sa bez riadnej diagnostiky utešovať,že je to lepšie.Už sa mi to 3X vrátilo.Môžem si síce aj individuálne MR zaplatiť,ale je to veľmi drahé.Ináč ju hradí celú ZP.Mám za to,že či sa lekári nesnažia aj keď bez efektu si najskôr z nešťastia druhých nahnať vlastný príjem.SR podpísala deklarácie LP,chartu práv pacientov atď.,kde sa tvrdí o rešpektovaní času chorého.Určite včasná,presná diagnostika má rozhodujúci vplyv na dlžku práceneschopnosti.Prosím Vás kde sa môžem domáhať MR keď nechcem už ďalej sa nechať bez presnej diagnostiky liečiť.Viem,že na to právo mám,ale ako to chodí v SR.

lubka393

Zdravím vás priatelia, ak sa tu niekto nachádza s diagnózou skleroza multiplex(SM) chcela by som vás poprosiť o vyplnenie 20.min.dotazníkam ktorý je určený k mojej diplomovej práci.obraciam sa na toto forum, nakoľko ma veľa klubov a skupín tak trochu ignoruje.za vašu pomoc vam vopred dakujem!
docs.google.com

Ehmo

Jj, ako pises. Magneticka rezonancia na vlastne naklady, teda bez akehokolvek doporucenia, stoji napriklad v Trencine rovnych 150 eur, slovom jednostopätdesiat. Teda je naozaj neskutocne draha....
Zbytku prispievatelov tohto vlakna, co tu grcaju cosi o parazitoch v tele a ako si ich citite v konkretnom organe , mozem len potvrdit, ze ich isto mate, bo vam uz vyzrali mozgy.-)

maria 18

peterfk - To, co pocitujete, to tikanie, trhanie po tele - ano, mozu to byt parazity. Premnozenie paraztov v hrubom creve - parazity sa dokazu prehryzt cez crevnu stenu, dostanu sa do krvneho riecista a krvou putuju do okolitych organov. Napadaju nervovu sustavu a to je toto pocitovanie - tikanie, trhanie, mykanie vo svaloch. V mnohych pripadoch sa jedna o Candidu albicans, je to parazit, ktory sa zivi hlavne cukrom. Skratim to, nastolit prisnu dietu - protiplesnovu dietu (vcetne ovocia) - najdete ju na webe a uvidite ze po max. 4 mes. budete mat pokoj. Ale pozor, zvykne sa vratit, az zacnete znova jest sacharidy vo velkom.

hildahil

Už to mám za sebou. Magnetická rezonancia úspešne absolvovaná, aj výsledky už mám. Vyzerajú vraj fajn, len to ešte musím dať na posúdenie odbornému lekárovi a uvidím, čo ten povie, ale dúfam, že to bude všetko dobre, že už nebudem musieť tŕpnuť a strachovať sa.

lexxa

Na kedy máš termín ak môžem vedieť? Alebo to máš už za sebou? Ono pri rezonancii sa niet čoho báť. Podstatné je len sa riadiť inštrukciami lekára a bude to v pohodke, človek si poleží a vybavené. Je fajn to, že toto vyšetrenie nie je bolestivé ani nič podobné.

anicka89

hildahil tak to sa teším, že konečne si začala nejako napredovať a začala si to riešiť, čím skôr tým lepšie. Aspoň budeš mať skôr výsledky a budeš vedieť ako na tom reálne zdravotne si a ako prípade zdravotné problémy bude treba riešiť. Ale aj tak dúfam, že dopadne to dobre a výsledky budú ok :)