Chcem sa spýtať,že kto môže odporučiť MR.Ja mám problém s krčnou chrbticou a po rehabilitacií sa mi stav zlepšil,ale to nie je ešte vyliečené.Je to v SR pravidlom,že skôr liečia a keď to nevyjde,tak zisťujú diagnózu?Ja sa už liečim asi pol roka a mal som veľmi zle stavy.Nebol som okrem vyš.u neurológa,ciev a u rehabilitačného lekára na žiadnom inom/RTG,MR atď./vyšetrení.Mám závraty a cítim bolesti v krčnej chrbtici.Iste uznáte,že pri tak úbohom socialnom systéme nemôžem si dovoliť ako živnostník tak dlho nerobiť a nechať sa bez riadnej diagnostiky utešovať,že je to lepšie.Už sa mi to 3X vrátilo.Môžem si síce aj individuálne MR zaplatiť,ale je to veľmi drahé.Ináč ju hradí celú ZP.Mám za to,že či sa lekári nesnažia aj keď bez efektu si najskôr z nešťastia druhých nahnať vlastný príjem.SR podpísala deklarácie LP,chartu práv pacientov atď.,kde sa tvrdí o rešpektovaní času chorého.Určite včasná,presná diagnostika má rozhodujúci vplyv na dlžku práceneschopnosti.Prosím Vás kde sa môžem domáhať MR keď nechcem už ďalej sa nechať bez presnej diagnostiky liečiť.Viem,že na to právo mám,ale ako to chodí v SR.
Magneticka rezonancia
na MR ta može poslat napr aj endokrinolog,mna už raz poslal mám mikroadenom v mozgu mi zistili,potom čo
rontgén mozgu mi to neukázal,jedine MR ti nájde všetky aj milimetrové nádory.A teraz po pol roku ma chce zas poslat lebo mám vysoké hladiny prolaktínu, nevedia či od injekcii pravdebodobne od toho alebo od adenomu v mozgu,ktoré možu sposobit zvyšenie hladiny prolaktinu.
može ta poslat, endokrinolog,neurolog a mylsím ešte niektorý odborníci.
ale ak u neurologa a rehabilitačného sa nič nrepreukázalo a máš závraty nemusí ot byt od krčnej chrbtice možno tvoj smer bude psychiatria ,aj ja som tam skončila.viem neccheš tomu verit a bodaj by to tak nebolo ale ver dnes a už vela ludi tam lieči skus navštívit psychiatra,
posledné vyšetrenie kde ta dalej poslalo potom čo nič nebolo preukázané??
A opytal si sa svojho neurologa, preco ta na tu rezonanciu neposlal?
nelinka22887 myslíš meď-kov?
meď
to ti verim nieje to nic prijemne najlepsie je pit vela vody citron hlavne a ak by si mal moznost pozhanaj si med je to vyborne na krcnu aspon na noc si prikladať a ked neprejde musis ist sa pytat na MR
Ďakujem za odpoveď.Mňa bolieva často aj hlava,ale to ma menej trápi ako závraty ktoré mi znemožňujú život či v práci,či v súkromí.
na MR vacsinou poslu ked mas bolesti hlavy ale ked si si isty ze mas krk tak nie....mna stale bolela hlava neurologicka ma poslsla na MR mam migreny a krcnu chrbitcu 3 a 4 stavec vyskoceny ale zatial nerieisime citim sa ok a lieky pchat nechcem do seba