Male sikovne auto do mesta pre zenu

cinkaa

MegaO ja si myslim, ze tie obrovske fabriky skodia viac ako klima v aute, nehovoriac o tom, ake svinstvo sa im obcas ucrpne do mora... Myslim, ze ked nezrecyklujes jednu flasu a neskompostujes vlastne h., nic sa nestane:)

Omega- v mojom aute si nastavim teplotu a ta je udrziavana, takze take cosi existuje:) Klimatizaciu v aute ma nenapadlo riesit, 15 rokov si neviem bez nej predstavit zivot, clovek sa v starej Skodovke potil ako somar v kufri.
A ano, take tepla tu uz boli, ziadne mimoriadne oteplenie nenastalo za poslednych par rokov, je to len momentalna popularna agenda.

system - silny motor je vyborny kvoli predbiehaniu.
Dat si vymenit klimovy filter pri vymene oleja nie je problem. Asi tazko ti pomoze otvorit si okno, ked je vonku 35 stupnov a 80 percentna vlhkost... Aby si predisiel nachladeniu z klimatizacie, vzduch ti nesmie fukat do tvare, ale dole a urcite pomoze aj moznost nastavit si teplotu. A ze vela zerie - v najnovsich autach uz zrejme nie, ja som si nic take nevsimla, je to rovnaky mytus ako to, ze automaticka prevodovka zerie spotrebu. Vymysel. Povedala by som, ze manualne tak nepreradis, ako ked radi automat.

MegaO

Klima v aute je dobra vec. Nevvyhoda je ale ta, ze nevydrzi dlho, lebo sa tam pouzivaju gumenne hadice, ktore po 5-8 rokoch spolahlivo odidu a obsahuje chlorove freonove chladivo, ktore sice nevybuchuje a nehori, ale zato velmi nici ozon.

0mega

ja tomu hovorim zvysenie prodiktivity.

mobil?
som pristupnejsi
internet?
som znamejsi
auto?
som rychlejsi
klima?
som cerstvejsi

:P

To je ale tema na dlhe veceri, asi mierne offtopic uz :D vidis kam si to dohnal :P

system

aaaale neprehanaj :D doteraz boli auta bez klimy, klima bola vrchol luxusu a bolo super :D len teraz su ludia pohodlny :D

0mega

nj, ale raz ju ochutnas, uz to nebudes chciet odlozit :D
teda pokial je ta klima poriadna..

100 ludi 100 chuti

(najskor som cestoval len ako spolujazdec v autach bez klimy, bolo horko, no nejak som si to nevsimal, potom som mal manualnu klimu v jednom aute, to bolo fajn ale hrozne ked zaslo slnko, mi bola zima a ked zasvietilo tak horko a teraz automaticku, no ani ta nie je inteligentna.. a co ma stve je, ze existuje nezavysle kurenie, ale nezavysle chladenie nie :) cize tak ci tak musim vyvetrat a az potom chladit (otazka sice 20sekund, no aj tak blbe)

so spotrebou mas pravdu, no pokial nie je vypeckovana tak to nie je ani 1/2 litra a tu tiez ide o komfort :D to mas ako s klimou v byte, v lete ta to vyjde na 50-100eur, v zavyslosti na pouzivani (elektriny) ale ten pocit, ked prides do chladneho bytu, a navsteva ma tiez radost :)

ale vsetko ma dve strany, aj tato minca.. treba to pouzivat opatrne...

ja napr nenavidim ak mam dole okna, lebo:
1. neznasam hmyz, je to nebezpecne
2. neznasam zapach okolia, prakticky vsade, hlavne teraz v zime a v tme kuria ludia a vsade je DYM + smrad z roznych zavodov, cize izolacia ako sa len da + nevtierave vonavky ako posledna moznost..

ale som raz ze bude zima a nebudem musiet pouzivat klimu :) predsa len zahriat auto je lahsie ako ho ochladit..

dalej si vezmi, ze pojde na nakup s autom.. kym pride domos mliekom, tak z toho bude smotana, ci cokolvek :D tam sa ale aj tak vela neda vyriesit..

system

0mega: jasne ja nevravim ze je to zbytocne alebo zle, ja len vravim ze treba zvait ci si za nu priplatit alebo nie, ak vela necestuje dlhe vzdialenosti a pod. zvecsa len pol hodky mestom, tolko myslim ze vydrzi bez klimi. mozno sa ani neoplati na taku kratku vzdialenost zapinat. a tiez klima zvysuje spotrebu ;)
Deria : no ved jasne :) dobra rada sa vzdy zijde, ono je ine ak ti poradi niekto koho osobne poznas a vies ze ti neporadi blbost nez takto na nete. ale tak aspon nazor ostatnych :)

Deria

suhlas, system, rozmyslas prakticky. a najlepsie auto je to, ktore ma malu spotrebu! inac, ja mam klimu a nakolko v aute fajcim, nepouzivam ju. myslim, ze sa uz ani pouzit neda, lebo sa tam mala menit nejaka kvapalina a kaslala som na to. take male polo mi doporucuje aj moj znamy, lebo moje moc zerie, uz je stare. on robi v autosevise a vyzna sa. bez neho som este auto nekupila, zatial mi poradil vzdy super.