stačí 1sexuálny partner v živote???

milli

Neviem, Rubi, teraz nájsť ten tvoj príspevok, ale pamätám si naň. Ja som však skôr reagoval na tieto tvoje slová:
"ty vravis ze by si svoj doterajsi zivot nevymenil ani za stastne manzelstvo tak to nejako nechapem.Vidno ze si nezazil vo svojom zivote co je to prava laska,podla mna nie je nic krajsie.Ja by som svojho partnera nevymenila za nic a za nikoho."
Pre mňa je tiež vzťah s partnerom na (odhliadnuc od viery v Boha), tým najhodnotnejším, ale keby som si mal vybtať medyi ním a vzťahom k Bohu, neváhal by som ani chvíľu. Preto si myslím, že v tvojom vzťahu k Bohu ti ešte niečo chýba. "Kto by miloval viac svojho otca, či matku, ... alebo svoju vlastnú dušu...". Na toto som asi myslel...

Rubi

Milli myslis ze kto mi bol oporou v tazkych casoch,kto ak nie Boh?Priatela mam len cosi vyse roka ale problemy som zazivala kym som ho este nepoznala.On vtedy nebol v mojom zivote.Asi si moje prispevky nepochopil.Ja viem velmi dobre ake to je ked ti je Boh opora.

milli

Rubi, ja som si toho v mladosti tiež dosť vytrpel, ale mne vtedy nemal kto pomôcť (vtedy som Boha ešte nepoznal). Takže ťa viem veľmi dobre pochopiť. Ale, teraz vidím, že aj to bolo pre mňa dobré, dokonca teraz ľutujem, že som toho nevládal uniesť viac.

Rubi

Milli ved v predchadzajucich prispevkoch som ti napisala aky mam vztah k Bohu tak si to skus precitat lepsie a pochopis ze tvoja reakcia o koho sa opriem nie je na mieste,ved predsa pisem ze Boh je mi velka opora v zivote a bez neho by som nebola taka stastna a vyrovnana ako dnes.A viem co su krizy v partnerstve,zazili sme uz nejednu ale vsetko sa da riesit ked sa chce.

milli

Som rád, Rubi, že ti dal Boh takého priateľa, ktorý ti je v ťažkých chvíľach oporou. Ale doprial by som ti poznať, čo je to, keď sa môžeš oprieť o Boha keď On ťa poteší - nič krajšieho na svete niet. A, nehnevaj sa, ale ani ja nie som naivný, že manželstvo môže byť ideálne. O koho sa oprieš, keď prídu chvíle nepokoja a búrky do vášho vzťahu?
Katty19, to mne si adresovala, či niekomu inému? O tej urážke...

milli

Pre doplnenie: ja som naozaj ten čas (aj keď možno nie taký dlhý) potreboval na pochopenie (aj) seba samého, aje nedialo sa to formou sebaspoznávania, ale komunikáciou s Bohom. Týmto by som trochu oponoval niekomu, kto písal, že hodnotnejší život je v samote ako v dvojici. Veď jedno z najväčších tajomstiev - Božia Trojica - je práve potvrdením toho princípu, že aj samému Bohu je vlastné s niekým sa deliť o svoje prežívania. A on sám tiež povedal: "Nie je človeku dobre byť samému..." (Vtedy, ako vieme, stvoril Evu).

Rubi

Millli myslela som tym mojho priatela.Boh mi ho poslal aby som mala pri sebe konecne niekoho kto ma bude chranit a o koho sa budem moct opriet.Vytrpela som si toho dost ;-(

milli

Rubi, tomu som ale asi dobre neporozumel: koho si to mala na mysli, že prišiel a urobil ťa šťastnou a naplnil tvoje srdce? Písala si o Bohu, či niekom inom?
Ja som sa neurazil na tvoje rekcie, pochopil som, myslím, čo si tým mienila. Je to v poriadku.