zamilovaný list

AMANDAmandy

Zdravím vás,...zamilovaný list? Ja vravím..Jednoznačne: áno !,je to iné ako dostať zamilovanu správu smskou,mailom či odkaz na Facebooku,,lebo ja ako žena to vnímam,že dostať pekný list je krásne staromódne,a milé.,zvlášť keď muž vyjadruje city. :-))a pekne si o tom napísal-.Mesačná obloha.,vážne.Vidiš,ako to chodí...Čo by som ja napríklad zato dala.. dostať taký dopis.Niežeby som nikdy nič pekné nedostala,alebo tak...No zamilovaný list je podľa mňa krásna vec.,len škoda,že to tú dotyčnú nechytilo za srdce..No láske človek nerozkáže.

Filip TT

Nazdar ModraObloha, dobre si urobil, a aj si to múdro zhodnotil. Myslím, že aj keď návrh na vzťah neprešiel, váži si ťa a bude na teba spomínať ako na milého nápadníka. Nechaj teraz dievčaťu slobodu a aj sebe.

Nech sa ti darí, aby si našiel tú, ktorá je pre teba od stvorenia sveta. :)

ModraObloha

Zdravím, no ďakujem za radu, už je to trošku dávnejšie, ale napísal som jej ten dopis, dokonca mi aj odpísala čo je pekné, ale nič z toho :) Veľmi ma to trápi. Poslal som jej 2 listy a aj ona mne. Nie osobne, v prvom to bolo anonymne, asi sa jej tiež niekto páči, tak odpísala, potom keď som jej dal druhý tak už že nie, nemôžem sa sťažovať, všetko to napísala veľmi pekne, nechcela ma raniť ale bohužiaľ. Viem že som si ju kus zidealizoval, ale aj tak si myslím, že takú babu už nenájdem, ja viem že to pominie atď ale z mojej strany tam bol fakt veľký záujem, "ovládla moje myšlienky" a aj teraz je to podobné, niekedy si hovorím prečo niečo takéto existuje, prečo to nemôže byť tak že sa nezamilujem nikdy? Nikdy sa netrápiť nad tou osobou, nemyslieť na ňu a tak, niesom ako keby slobodný vo vlastnej hlave a pritom je to "len láska" zvyčajne to pominie po roku, pár rokoch.. nechápem prečo nemáme nad týmto žiadnu silu a moc.. a musíme s tým potom bojovať... (vo väčšine prípadoch) a ak aj nie tak čo keď to nevíde ? Zas len trápenie ako keby sme toho nemali dosť už aj bez toho. Proste tomu podlahneme a nemôžeme sa vlastne ani brániť.. to je nefér.. nemáme právo voľby v tomto. No trochu som sa rozpísal, ale podla mna to je tak.. je to pekné ale vo veľa prípadoch len trpíme.. zvyčajne jedna strana.. keby mame možnosť rozhodnúť sa že niekoho budeme milovať a cítiť k nemu lásku je to iné :D ale to je už trochu nerealne. Tak som sa vyspovedal, nemožem povedať že som štastný, ale aspon viem na čom som bol, a je to zamnou, takže v konečnom dôsledku je to lepšie, ako byt v tom neznámom. Ďakujem.

Filip TT

ModraObloha - mňa si sa síce nepýtal, ale môžem ti povedať moju skúsenosť. V mojej mladosti, keď ešte nebol internet, som ako poslednú možnosť využil list pre slečnu, ktorá sa mi veľmi páčila. Bola veľmi rozumná - odpísala mi pekne a vysvetlila, že ona má rada iného. Zostali sme kamaráti.

Moja skúsenosť teda je, že s listom ktorý nenalieha a netvári sa zúfalo, nič nepokazíš, môžete zostať aj kamaráti ale môžeš sa dozvedieť niečo, čo si nechcel počuť. :)

Neodporúčam to písať list, ktorý núti slečnu zaujať jednoznačný postoj že či áno alebo nie. Napísať môžeš, ale lepšie bude napísať len niečo vo význame: všímam si ťa, rozdávaš okole seba radosť, mám lepší deň keď ťa stretnem - mohol by som ťa niekedy niekam pozvať?

To tú dievčinu nenúti aby sa vyjadrila k vašemu vzťahu, ale len k tomu, či si niekedy niekam spolu nevyjdete. A keď jej napíšeš pekne, tak ti tú šancu možno dá..... :)

ModraObloha

Myslím že máš pravdu, aj keď som čítal na nete kopu fór a vo všetkých sa dá povedať že väčšina sa zhodne na tom že chalan tak stratí aj tu malú šancu čo mal.. alebo vypadá ako zúfalec, maximálne čo som videl bolo, že baba sa potešila, ale zatiaľ nikde som nečítal že by sa po dopise dali spolu do kopy.. preto ma to odrádza.. radšej dúfať v malú šancu ako sa odsúdiť.. no preto som som chcel vedieť názor vás báb ale tak zase byt s pocitom že som nič neskúsil je asi horšie. Ešte dodám že ja dopis ak budem písať, bude to anonymné takže sa pýtam má to tak vôbec cenu? Nemal by som tam dať aspoň meno alebo fotku? Ďakujem za odpoveď.

ModraObloha

Otváram starú tému...

Zaujímalo by ma, či si pochodil? Viem, je to niekoľko rokov, ale predsa ak to uvidíš daj vedieť, :) možno mi budeš inšpiráciou a vzorom urobiť niečo podobné. Kľudne by sa mohli vyjadriť aj ďalší ľudia, čo niečo podobné zažili, či už niekto bol prijímateľ, alebo odosielateľ, alebo sa len chystá niečo podobné spraviť, bolo by fajn si trochu pomôcť, tak isto by ma zaujímal názor od vás baby? Čo by ste povedali na taký dopis? Teraz keď sa zase doba posunula a prešlo pár rokov? :)

ta3

Smahela nepoznam, ale ak sa jej aj Smahel paci, to este nic neznamena, to este nutne nemusi znamenat, ze sa jej Ty nebudes pacit, totiz nie vsetko su krasa alebo prachy, ono najidealnejsie by bolo dohodnut si s nou stretnutie a povedat jej o svojich citoch priamo, ale Ty nie si typ na taketo razne a priame kroky, tak ja by som povedala, ze by si mal ten list poslat, list by mal byt co najdecentnejsi, okraje radsej nepoopaluj, len rozhodne to nevzdavaj, lebo ako hovori aj Lost, su veci, pre ktore sa oplati aj riskovat a ked treba, tak sa aj zosmiesnit, lebo aj Jajka moze mat pravdu, ze aj to, ze si ochotny sa koli nej strapnit prave moze zabrat, nik nepozname dopredu jej reakciu, musis len skusit a uvidis, ale za pokus to rozhodne stoji, ved sved ide dopredu iba vdaka tomu, ze sa nebojime vkrocit do neznama, ze sa nebojime riskovat, lebo keby sme sa pustali do akcii iba ked budeme mat 100% istotu ze uspejeme, velmi daleko by sme sa teda nedostali, ak vobec niekde, zivot to su vyzvy, neistoty a my sa nesmieme bat zit a teda aj riskovat. A Unreal, keby si listom aj nepochodil, svet sa preto urcite nezacne tocit opacnym smerom, poslat niekomu zalubeny list urcite nie je nic ponizujuce, urcite nie ziadna hanba, prave naopak, je to ludske.

sway.

unreal mne sa smahel nepaci,toho by som nechcela.Ale paci sa mi Andy Whitfield v Spartakovi :-))Pocuj,kasli nato co ti tu piseme,sprav to co citis.Je to vzdy lepsie ako necinnost.Nieco pekne vymysli,nemusi to byt hned list.A ak sa nedocakas pozitivnej reakcie,stiahni sa..Potom to nebude obtazovanie:-)