ahojte študenti:) chcela by som len poradiť, ako sa nezblázniť do štátnic, ako si čo zadeliť a stíhať to bez ujmi na zdraví..aké máte vy skúsenosti s učením na štátnice? stíhate? už ste začali? a vy,čo máte už po nich, ako ste to zvládali?
Ako sa do štátnic nezblázniť
pred statnicami som mal stres ako nikdy v zivote, ale mne sa zdali statnice ovela lahsie ako maturita, ide hlavne o to aby clovek vedel pokecat o diplomke a tie statn. predmety pokial piatak na VS nevie, tak tam nema co robit
no ja mam tiez o dva mesiace. stresy nemam vobec (najhorsie mam za sebou - prisernu skusku), studujem externe , popritom pracujem. A to este mame aj letny semester takze stale este mam skuskove obdobie, popritom sa snazim urobit ako tak diplomovku aby som sa o mesiac mohla zacat venovat statniciam. Zazila som bakalarske statnice takze z tychto sa vobec nebojim, vtedy to bola pohodicka asi lahsie ako maturita, no vzdy vsetko zavisi od komisie, ale aj tak snad ku kazdej otazke budem vediet aspon par viet, to im staci a potom sa uz len keca. takze ked ste zvladli vsetky skusky predtym tak toto uz nebude zasa az take zle a ti co mali dobre znamky urcite maju vyhodu lebo aj keby ste takmer nic nepovedali, videli by ze ste dobri student a mate len stres a nechali by vas prejst.
Brrrrrrr, aj mňa to čaká ...obhajoba a tri predmety ...60otázok, poradte niekto ako na to...už som v strese!
Ja uz som tri roky zo skoly, ale doteraz si spominam na tie stresy, co som prezivala.Samozrejme, ako kazdy student, nebolo vela casu na ucenie.Ale profesori boli velmi pohodovi a ustretovi, myslim si, ze vam tam nebude chciet nikto poskodit a nieco uz len obkecate.Szres zaziva kazdy, ale kazdy ho preziva inac intenzivne.Drzim vam vsetkym palce nech sa to podari.
ahojte,no ja si na svoje bakalarske statnice spominam velmi dobre, mala som super komisiu a dobre som sa tam nasmiala, myslim ze ked zacne clovek s dobrou prezentaciou diplomovky tak uz aj tie otazky sa daju potom zvladnut, hlavne aby ich ta praca zaujala (dokonca sa mi tam stalo ze som tam mala skusajuceho od ktoreho som mala poucku v prehlade literatury a tam bolo zle zadana kniha - ale zobral to v pohode), proste mam na to same pozitivne spomienky a bolo to lahsie ako matura
vela stastia !!!!!!!!!!!!!!!!!:)
jaaaaj ja mam statnice zajtra...zatial som sa nezblaznila ale od stresu nemam daleko tak dufam ze to dokopem ajajaj!!!
nebojte, zvladneme to... ked to zvladli ti ostatni, preco nie aj my? Drzme si teda palce, a v juni z nas uz budu inzinieri :)
Myslim, ze ten stupidny slovensky system - diplomovka a statnice by uz mali zrusit. Diplomovka je na uplne h..., nepotrebna drista, ktora sa vyhodi, skoda casu a penazi a statnice by tiez nemuseli byt. Ved preboha pat rokov cloveka skusaju, uz je taky preskusany zo vsetkeho, ze tie posledne skusky su zbytocne...Draha Amerika...Este ze som odisla. Semester sice trva 4 mesiace, ale kedy budu skusky sa stanovi na zaciatku semestra a potom clovek bud urobi v ten den alebo nie. Ja mam uz prazdniny:)