ahojte študenti:) chcela by som len poradiť, ako sa nezblázniť do štátnic, ako si čo zadeliť a stíhať to bez ujmi na zdraví..aké máte vy skúsenosti s učením na štátnice? stíhate? už ste začali? a vy,čo máte už po nich, ako ste to zvládali?
Ako sa do štátnic nezblázniť
ale drzim vam vsetkym palce,hlavne tym co este chodia popri tom do prace a tak. je pravda ze ja povinnosti nemam veskere zadne :) ale nebojte,vsetko sa da zvladnut :).. no ale mozno budem do tejto temy pisat o 2 mesiace,ze sa idem zblaznit zo stresu :D
400 stran.... niekedy u nas JEDNA skuska ... :(((
Netreba sa tolko stresovat. Statnice su ako maturita = formalita. To mi vraveli ti, co to maju za sebou. :-) Mna to caka v juni. Takze ucit sa zacnem v maji, do konca aprila pisem DP. Kazdy to zvladne, to by clovek musel byt uplne ticho, aby ho vyrazili. A ja som zo statnicovych predmetov uz mala skusky, tak si to vlastne len zopakujem. Nejaky ten stres budem mat urcite den pred statnicami, ale to je normalne.
Ved ja som ich tiez podrobne nestudovala..len som ich tlacila v praci, lebo je toho vela :-))
tiez sa sustredim na dp hlavne.
no ja som tie otazky este poriadne ani nevidela, stale robim na bakalarke, otazky pridu na rad az potom, teraz to nestiham, a poprotom mam este nejake skusky z letneho semestra
najhorsie je to mnozstvo materialov...otazky mam vypracovane na vyse 400str a neviem ako to zvladnem sa ucit.. ale asi ku kazdnemu len nieco... aj ked neviem co :-((
no ja som tiez cakala ze statnice budem mat neskor, ale oznamili nam ze budu okolo dvadsiateho maja, takze na ucenie budem mat mesiac aj trochu kedze do aprila sa trapim s bakalarkou. no neviem neviem ako to dopadne...
jamka, tak ty mas cas este stresovat..a to ratas s ucenim mesiac a pol :))
ja mam statnice uz prvy al. druhy majovy tyzden.. takze mam na to len april.. teraz stale pisem dp a chodim do prace...
a este z vlastnej skusenosti: lepsie je ucit sa viacere spolu. tak 3-4 a nech k otazke kazda povie co by povedala pred komisiou. tym sa navzajom budete ucit a ovela viac si zapamatate ako keby ste sa ucili kazda sama
nebojte sa, statnice sa daju zvladnut, aj ked nehovrim ze to bude v pohode a bez stresu. Treba si to rozvrhnut, napriklad 2- 3 temy za den, kto ako zvlada a nechat si aj cas na opakovanie. Urcite sa neucte vsetko do podrobna, lebo nebudete mat sancu to povedat a zbytocne si "zaplavite" hlavu informaviami, cize ked sa nejaky pojem dalej deli na 5 dalsich, ku kazdemu staci povedat tri vety a ide sa dalej. Ja som to takto zvladla. Hlavne sa nestresujte ze nic nebudete vediet a ze to nezvladnete!! Ved ked ste to dotiahli uspesne do 3 alebo 5 rocnika, urcite ste sikovne!!