Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako sa do štátnic nezblázniť

katty19

Niečo na rozosmiatie: mala som východniarku na izbe, rovnako piatačku. Dievča sa celý deň prechádzalo po izbe, maľovala sa, obliekala od rána do večera, deň za dňom. Iba v noci sa čosi poučila, často do piatej rána bývala hore. O jedenástej vstávala a opať, maľovanie.... Deň pred štátnicami: "Nestíham, ty kokso, som mimo." Pýtam sa jej, čo si ešte potrebuje prejsť: "No, jeden predmet celý neviem, obhajobu nemám napísanú a nič som si ešte nezopakovala." Hmmmm, hovorím si, tak ty si frajerka.
Ráno sa chystala: vymaľovala sa, navoňala, vyobliekala a celá roztrasená šla. Počas odpovede stihla zahrať odpadávajúcu, kriesili ju tam všetci, priniesli lieky na utíšenie no i tak nejak sa to celé premlelo a spravila.
Ja hovorím jedno, taktiky sú rozne, len nech slúžia!!!

diplomovka

ahojte .... ach jaj ... no máme to ťažke. Ja som už absolvovala jedny štátnice aj obhajobu, takže viem čo ma teraz opäť čaká. Je pravda, že sa treba skôr sústredť na tú obhajobu, pretože tá je podstatná. Ja som teraz v takom stave, že nestíham NIČ! Ešte aj do letného semestra nám dali 3 skúšky, ktoré treba urobiť do 5. apríla, popri tom napísať diplomovku, spraviť si obhajobu a učiť sa na štátnice...ach jaj ... a k tomu ešte aj chodiť do práce.
Nuž tak teda:
Kedže štátnice mám až 6-8. jún, tak si dávam 3 týždne na učenie (85 otázok) spolu s prípravou obhajoby, čiže mi to vychádza cca 5 otázok na deň - to sa dá v pohode zvládnuť.
18.maja odovzdávam DP, čiže na jej pisanie mám (keď odrátam dni na skúšky za LS) ešte dobrých 40 dní a ostáva mi čas na tlačenie, oponenta a pod.
UROB SI PREHĽAD TVOJICH DOLEŽITÝCH TERMÍNOV a budeš sa citiť lepšie, keď si to takto rozvrhneš!
VEĽA ŠŤASTIA !!!!

Aria

Ja uz na to tiez tak pozeram...ved je ta aj tak iba kopa kecov, ktore az tak moc nikto necita...len my sa s tym nadrieme ako blazni

milli

Ja som robil chybu v tom, že som zle rozložil svoje "sily". Priveľa som investoval napr. do diplomovky a potom som mal problém zvládať samotné štátnice. S diplomkou sa netreba podľa mna moc babrať - ja som bol v tom príliš pedant a skoro som na to doplatil.

Aria

Ahojte, ja som bola na konzultacii s bakalarkou a nie je to bohvieco...teda aspon konzultantka mi povedala, ze to slovami obhajim lepsie, pretoze to co som jej povedala som nedokazala tak napisat...tak ja neviem...ale zacina mi to byt jedno. Ja ked som v strese, po case zacinam stagnovat...a to asi nie je velmi dobre..

milli

Máš pravdu, asi som si to zle prečítal :) Takče vá aspoň prajem dobrú "zábavu" a "bezpečné" zvládnutie.

milli

Možno sa budem opakovať - nečítal som predch. príspevky - ale najlepšia zásada ako to zvládať je aktívny prístup k štúdiu počas semestra a absolvovanie všetkých prednášok. V tom je myslím tajomstvo úspešného štúdia a lepšieho zvládania skúšok. Ja som to, samozrejme, tak nerobil, preto som mával cez skúšobné galeje :o)