ahojte študenti:) chcela by som len poradiť, ako sa nezblázniť do štátnic, ako si čo zadeliť a stíhať to bez ujmi na zdraví..aké máte vy skúsenosti s učením na štátnice? stíhate? už ste začali? a vy,čo máte už po nich, ako ste to zvládali?
Ako sa do štátnic nezblázniť
Keby ste studovali odbor, v ktorom davate milion prezentacii pocas celeho semestra, nemate problem sa postavit pred par ludi...
a co radite, ak si nespomeniete pri pohlade na otazku, vobec na nic??
to je moj horor :(
kocky
vobec sa nemusite stresovat,presne tak ako tu pisu tie co uz za sebou nejaku statnicu maju je to pohoda a vyucujucisu zvacsa zlati, ide aj o to ake ste boli tie tri ci pat rokov studentky...ja sa ucim tri tyzdne intenzivne to znamena 8-10 hodin denne, naj sa mi uci od tej osmej rano ale to je individualne, kazda mate uz nejaky vereny system a toho sa drze, mam spoluziakov so si prejdu tri krat kazdu otazky a vedia...ja som perfekcionista
Ziadne stresy... Aj tak sa najviac naucite za posledne dva - tri dni. A budete prekvapeni, aki budu skusajuci vludni. Budu to novi ludia... Statnice - formalita ako maturita. Ja som mala pred par dnami, kvantum uciva, nechcelo sa mi ucit, tak som si porobila vypisky a fakt asi posledne 4 dni som sa ucila - ked som uz musela. Znamky: A, A, B, C.
Tak aj mna by zaujimalo ako sa nezblaznit a pritom sa naucit aspon tak, aby som z kazdej otazky nieco vedela. Je toho mrte vela a uz len 3 a pol tyzdna. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tak to blahozelam tym,ktori to zvladnu za tyzden, dva.. pre mna nepredstavitelne..
katka, jasne ze to mam zadelene, snad to zvladnem.. a je jasne ze ty co maju potom tak tvrdia ako sa to da zvladnut... aj ja budem :DD
kvietok, ale ty musis vediet kolko toho mas. A podla toho si to zadel. Kamarat sa ucil tyzden a zvladol to na Acka. A ja by som sa na tie jeho statnice musela ucit 2 mesiace. Takze to mas rozne.
Myslim si, ze stihnem. Z jedneho predmetu som mala skusku v januari, tak to by som si mala dost pamatat. A ostatne 2 som robila minuly rok. Dokopy mam asi 500 stran, ale tak nebudem sa to biflovat, ale tak, aby som ku kazdej otazke vedela podstatu. Kamaratka ma uz tiez po statniciach a vravela, ze v pohode.
mimulda, to sa dobre cita, ale ktovie ako to bude u nas :(
je tazke rozpoznat to co je naozaj podstatne, lebo tam moze byt v otazkach hocico...
podla teba je intenzivne venovanie -dve hodiny denne?? no to stihnem tak otazku dve.. a kde je ostatnych 118????
Ja som statnicovala vcera. Verte mi, je to neskutocne krasny pocit mat po tom. Ucila som sa mesiac... teda chcela som. Citala som si to, podskrtavala, neucila v podstate. Len som sa dostavala do toho, aby som mala prehlad. Potom som si z kazdeho statnicoveho predmetu - mala som 3 plus obhajobu bakalarky rukou urobila vypisky do zosita - ale len to, co som sa skutocne mala v plane naucit. Jedna otazka alebo okruh mi vysiel maximalne na tri strany. Kazdy den som si zapisala napr. 3 otazky, ktore som sa v dany den aj naucila. Zacinala som relativne najlahsim predmetom a koncila tym najtazsim. Posledny tyzden som sa tomu intenzivnejsie venovala, asi tak dve hodiny denne. A posledny den som to uz iba citala. Neucte sa vecer pred statnicami! Vsetko sa vam domiesa a neurobite ako moje spoluziacky. Ja som spravila dva predmety na B a jeden na A. Obhajoba bakalarky A. Naozaj, neucte sa nenormalne kvanta informacii a uz vobec nie naspamat!!! Treba tomu porozumiet a davat si aj mnemotechnicke pomocky. Vytiahla som si otazky, ktore som nevedela na 100 percent, ale ani nie na 10... proste priemer. A skusajuci su na statniciach zlati... Vela stastia prajem.