Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako sa do štátnic nezblázniť

kvietok13

tak a je to tu :-(( DP hotova, a zacinam s ucenim na statnice... boze neviem sa nejak nakopnut, ani neviem kolko sa toho mam ucit aby som mala ako taky prehlad a vsetko tam nezabudla...

evitka_

ja sa tiez pomaly ucim na statnice, v maji ma to caka. Bakalarku mam tak na 90 percent hotovu, na skusky sa ucim po veceroch, skusky mavame zaroven s denn. studentami, hoci som externistka. Pracujem v oblasti ekonomiky a financii a studujem jazyky, takze uplne odlisne obory.

etell

no veru ako sa nezblaznit, myslela som ze budem mat viac casu na diplomku, ale moje idylicke predstavy sa skoncili v prvom tyzdni vyuky letneho semestra. same seminarky, opakujem jednu skusku, priebezne testy, kedy mam stihat pisat diplomku? chodit do prace a ucit sa k tomu. tiez kolko krat pridem domov ucim sa dve hodiny a nevladzem, mozog mi to neberie...

.katka.

Vy externi to mate tazsie v tom, ze mate aj zamestnanie, deti a pod. Musite sa starat o domacnost. No to nezavidim. Neviem ci by som to zvladla. Ale napr. u nas na externich nie su az taki prisni a oni pracuju v tom odbore vacsinou, ktory aj studuju, takze maju aj prakticke skusenosti a vidia do toho viac. My denni sa to musime vlastne len nabiflit a ked dostaneme okno, tazko sa z toho vymotat. Takze vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody. A nas je vsetkych malo, takze aj externistov profesori poznaju.

zuzana399

Ahojte.
Mňa tiež čakajú štátnice, mám hotový des. okrem toho pracujem a doma mám 3 školopovinné deti. neviem, začínam sa učiť, každý deň my vychádzajú 3 otázky a posledný týždeň len opakovanie. Toto chce len pevné nervy, trpezlivosť.

kvietok13

s tymi profesormi to plati asi pri dennych studentoch.. na strednej to tak naozaj bolo... ale ako externu ma nemaju sancu ti profesori poznat, je nas tolko ze za tych par stretnuti nevedia o nas nic.. ja volim zlatu strednu cestu, nebrat to akoby islo naozaj zivot, su aj horsie veci, ale zase to nemat na haku... myslim ze ked som doteraz zvladala 5 rokov tak snad aj stastie trosku prispeje :-))

.katka.

Ja si myslim, ze ak sa niekto ucil celych 5, popripade 3 roky, tak profesori ho poznaju ako dobreho studenta a nebudu robit problemy. Ale kto prechadzal na tahaky a ani na statnice sa nenauci, tak potom sa niet co divit. Mam takych spoluziakov, tak som zvedava ako dopadnu na statniciach. Samozrejme treba sa pripravovat a venovat tomu cas a hlavne vediet o com rozpravam. Ale je zbytocne sa az tak stresovat.

muc

kluuuud! ak nejde o zivot, nejde o nic! ;)
zvladnete to.
...ale na druhej strane by som to az na taku lahku vahu statnice nebrala, ako to bolo pisane, ze formalita a take ako matury...nechcem strasit, ale v mojom rocniku nespravili statnice 23. a dalsie- opravne opat dvaja. takze samozrejme netreba to mat az tak na "haku"

kvietok13

ved aj my sme mavali skusky zo 400str knih.. ale to je ine, ked z toho robis nejaky vycuc a ine ked to uz je strucne teraz a treba to vediet vsetko rad radom...mna osobne vycerpava dost praca, a vecer uz nemam sil moc sa ucit..
tak si drzme palce, nech sem o dva tri mesiace napiseme ako ing. mgr, bc alebo co ja viem co este studujete...