Toci sa mi hlava

Príspevok v téme: Toci sa mi hlava
ferdomravec

tusom sa premjesnil natuto temu lebo tu cosom mal tammi malo ludi prislo pomoct takvas prosim opomoc zmojimi problemami covam tu napisem skratke
toci sami hlava ked rano stanem asa toci aj potom
bolja ma nohi a ruki tjez a chrbat
velmi som unaveni celi den a nevlazem
ketsa najem tak mi je zle njekedi ale skoro vzdi
necitim nohu dole jakokebi som ju nemal ale ketsi tam pichnem tak to citim to pichnutje ale nohu necitim
asisom aj volaco zabudol ketsi spomenjem napisem. co mislite comito moze bit doktor sa namna vikaslal dakujem vam!
prosimvas nepiste mi ze gramatika lebo jasom citlivi a mijeto luto. jasom pretim pisal ipsilon alema tpch napadala tak teras uz nepisem racej.
mitu volagdo napisal zejeto nesrosumitelne taksom teras precital cosom tu napisal a jeto srosumitelne nastastje. budem cakat navasu pomoc dakujemvam.
nevjem kedi tu zas budem lebo nemam internet doma ale seci tu vdedine maju a ma pustja takneni problem prist sem.

SairaHAhmed

však toto je felvidék, nie slovensko :D I ked s týmto som sa ani tu ešte nestretla, že by niečo bolo len po madarsky. Minule bol folklórny festival tu, Srbi, Bulhari atd. prišli hrať a spievať, no a všetko čo sa okolo toho rozprávalo bolo samozrejme preložené pre tých, ktorí nerozumejú po slovensky. Kto to asi bol?

Laurina22

Minule som bola na trhoch v GA kupit zeleninu,a VSETKO tam bolo pisane madarsky...Vsetky cedulky atd....

Ja napriklad nerozumiem madarsky a myslis,ze by mi dakto pomohol?

Jasne...

SairaHAhmed

no však nik im v tom nebráni, ale oni vždy mali problémy so svojou veľkosťou a preto si myslia že slovensko je stále súčasťou Madarska. Ved nik si myslím, že nemá proti tomu nič, že tu žijú už generácie a sa tu narodili. Ale ozaj nech sa trochu prispôsobia aj. Minulý rok som bola na cudzineckej, iba príde Madarka a začala im tam policatjom po madarsky hovoriť a ani slovo po slovensky, nič. Nasrala ich riadne, pracujú tam celý deň, potom ti tam príde Madarka žijúca tu 40 rokov a nevie po slovennsky hovoriť:D To aby v polovici Slovenska boli všade tlmočníci a po madarsky preložené všetko.

Laurina22

Ale oni nerozumeju,ze toto nie je Madarsko.Ak idem do ANglicka,tiez sa so mnou nik nebavi slovensky.

Ked sa im nepaci,nech idu do rodnej vlasti,nik im v tom nebrani.

SairaHAhmed

presne, ja si myslím to isté. Minule sa so mnou jeden Madar vadil na youtube že nech si slovenské štekanie nezrozumiteľné nechám pre seba:D Akože ovládať hociktorý zo slovanských jazykov je dosť užitočné, jedno ktorý. Hlavne že z madarčiny si nevieš ani jediné slovo vydedukovať aspoň ja som to nikdy nevedela:D Ved minule bolo v telke ako Madari podporujú Madarov žijúcich v Rumúnsku, nech si nechajú madarské občianstvo. Mali rovno povedať aj, nech sa presťahujú naspäť do Madarska a nevymýšľajú. Je to veľmi sebavedomý a hrdý národ podľa mňa

Laurina22

No,aj v Galante sa to uz dost rozmaha.Pridem do obchodu a spustia na mna madarcinu.Nic proti,ale WTF?Na Slovensku po slovensky,medzi sebou nech sa kludne bavia aj svahilcinou,ale v obchodoch,v nemocnici,na uradoch poprosim slovensky.

SairaHAhmed

hej jasné, cítim ich tu všade:D Ved nič v zlom, ale ked už idem do Rimbi Sombi, kde sú väčšina Madari žijúci tam celý svôj život, a ajtak sa nenaučili po slovensky nič a ani nechcú....mhm :)