gyn. vyš.- čo vadi, čo by ste chceli,

nanina

doc. Boli to tabletky Regulon a neboli veľmi lacné.Gynekologička mi povedala,že po nich by som nemala pribrať,ale nemala pravdu.teraz mi tvrdí že kedˇ schudnem tak sa mi menzes upraví.Už neviem čo mám robiť pretože aj kedˇ mi teraz pichajú každý mesiac vyvolávačku tak sa mi nedarí schudnúť.Neviete na koho by som sa mohla obrátiť?Nepoznáte nejakého gynekologa ktorý by mi vedel pomôcť.dakujem

nikka2

to doc
Už asi 1,5 roka mám vo výsledkoch kultivácie porteus mirabilis. Pociťujem aj jemné pálenie v podbrušku a v krížoch. Gynekologička mi stále predpisuje len vaginálne čipky. Raz mi predpísala Zinnat na orálne užívanie, ale ani to nezabralo. Mám obavy či to nemôže mať nejaké následky napr. na plodnosť a pod.
Dala mi robiť aj kvantitatívne vyšetrenie moču, ale výsledky boli dobré. Moč bol sterilný. Teraz pred týždňom mi povedala, že je mi zbytočné predpisovať antibiotiká a mám skúsiť užívať Urinal. Robila mi však aj kultiváciu a výsledky budú v utorok. Ten Urinal som si kúpila, užívam ho a neviem čo bude ďalej. Čo by ste mi odporučili?
Mimochodom zároveň mi predpísala aj HAK na akné. Ďakujem za odpoveď

ccc

to doc
teraz ťomu už vôbec nerozumiem: na jednom mieste som čítala,že IUD je nehormonal.antikoncepcia a na druhom,že obsahuje progesteron,tak vlastne kam to patrí ? k hormon,alebo nehormonál antikoncepcii ?
a potom už viem na čo tam je Cu aj,že dochádza ku lokálnemu imunologickému ovplyvneniu,ale nechápem prečo nestačí spermiotoxický účinok Cu a musí tam byť aj progesterón?
ak by neovplyvňoval endometrium,tak samotný účinok Cu by nestačil?
dopredu ďakujem za odpoveď

ccc

mohla by som sa spýtať na presný mechanizmus účinku IUD ?
niečo mi hovoril lekár o neutrofiloch,ale nejak mi to nezaplo,prečo neutrofily ? a tá Cu ? na čo tam je ?

envy

chcela by som sa spytat, ci to, ze ma priatel pri milovani trochu "natrhne" moze byt sposobene aj tym, ze obcas uprostred sexu "vyschnem"...a ako tomu nabuduce predidem ..vdaka