gyn. vyš.- čo vadi, čo by ste chceli,

moma

Dakujem za odpoved... cysty som nemala (nestras ma)... za mesiac prideme na Slovenko. Tu nejde o peniaze ale o tu hygienu tureckych lekarov (uz som dost videla)... mozno nejaky sukromnik...neviem. Myslis, ze to mesiac pocka? Ked sa mi skoncil menzes, skoncili aj bolesti. Neviem co mam robit. Kazdopadne sa tej bolesti chcem zbavit... Inak menzes mi trva 2-3 dni. Je to normalne?

hjkl

Dobrý deň.

Mám 19 rokov. Už minimálne rok sa chystám ísť ku gynekológovi no mám strach. Prvý pohl. styk som mala asi pred 2,5 r. a bojím sa čo by mi lekár povedal - že idem neskoro.
Nemám žiadne problémy okrem bieleho "hrudkovitého" výtoku - je to skôr v pošve, ale mám i výtok. Bojím sa, že je to niečo vážne. Budem Vám veľmi vďačná za akúkoľvek radu.

tiana

Neviete mi niekto poradit..., nachadzam sa v UK, akosik tu maju ine navyky co sa tyka vysetrovania lekarmi. Bola som na smear teste,to je test pritomnosti rakovinovych buniek v maternicovom hrdle. Rada by som vedela, ci sa tymto vysetrenim (vyterom) mozu zistit aj ine choroby(kandidoza a pod.) Mimochodom pre zaujimavost, tento test vykonavaju kazde 3 roky, ak chcete antikoncepciu, no problem, krv nepotrebuju (krvne testy), ked som si pytala antikoncepciu a spytala som sa, kedy mozem prist na krv (u nas je to automaticke) no a doktorka mi povedala, ze to sa berie iba ak ma niekto vazne problemy(hahaha). Ani cytologia...ani neviem, ci to u nich je. A rada by som vedela, co sa da cytologiou zistit.
A este jedna zaujimavost, moja doktorka ma sedem titulov, takze je doslovne VSEOBECNA LEKARKA. Gynekologia, prakticka, chirurgia atd. ved tak to aj vypada. Nasim lekarom nesiahaju ani po clenky... .

petruška

no tak mi zistil zapal že ma bolelo brucho. a pri vyšetrení ma boleli vaječníky ked mi to stlačil. už som tabletky dobrala a brucho stale boli. tak ja už neviem...

doc

to evelina
žiadna firma nič nemôže prikazovať.
ja by som doporučil kojiť do 12 mesiacov
budeš mať zdravšie bábo.
aku antikoncepciu si brala keď sa ti vyhodili škvrny?

doc

to vlasta
každá žena by mala mať pred nasadením HST mamograf prsníkov, a aj krvné testy
krvný obraz, Quick, fibrinogen, ALT
ostatné som už hádam napísal.

doc

to qiu
v skratke to napísala 5ka
vaječníky fungujú tak že sa po mesiaci striedajú raz ľavý raz pravý a vtedy keď dostaneš len špinenie funguje ten ktorý nie je 100%
gynekologické vyšetrenie aj ultrazvuk by bolo veľmi vhodné