...kolko miniete mesacne na domacnost??...manzel mi stale vycita,ze vela miniem,tak som zvedava,ci som marnotratna,alebo on je priliz sporovlivy....prosim bez energii,lebo tie su individualne...mna by skor zaujimala cisto domacnost...strava,drogeria,oblecenie..atd.dakujem
mesacna spotreba
nikushka-tak to ta obdivuejm...
...no ja keby som napisala s kolkych penazi mi vyjdeme tak by to bolo velmi zle-bola by som sama proti sebe...
len napisem tolko ked sa clovek vie uskromnit a vie vela veci robit doma-/je sikovny/da sa vyzit s velmi malo penazi-ALE CIM VIAC SA CLOVEK USKROMNUJE TYM MU STAT UTAHUJE OPASOK VIAC A VIAC-AZ RAZ DOJDE NA TU POSLEDNU DIERKU A AJ TA BUDE CLOVEKA STAT NEMALE PENIAZE:))))
3 osoby / 200 eur...(strava,domacnost a hygiena,benzin,lieky)
400 bez šekov - 3 osoby.
ja som sam miniem asi 600 EUR... na jedlo obcas kino a tak....
400e? pre 3och
:-))..ja som chcela jedno cislo..:-)...napr....700 na mesiac bez energii...alebo ine cislo,ktore prinalezi vasej situacii...dakujem..:-))
Neviem, pre istotu to neratam presne. Zarobime spolu 1500, 200hypoteka, 250 najom a energie, 200 moje odvody....ostane 850 a tie minieme skoro vsetky. Benzin do dvoch aut, kruzky, vylety, jazyky, poistky...Zijeme na doraz a stastne:)
no jedlo asi 150e/mesiac a to som sam :)
(ale aj intolarencie a alergie, cize toto to taha enormne hore, mozno o 100-300%)
(avsak, teoreticky, ak by som jedol ryzu a piekol vlastny chlieb (nekupoval predpecene nizkobielkovinove rohliky za 20sk/kus (60gramov), tka by to bolo znacne, znacne nizsie a aj toto planujem velmi coskoro)
sladkosti 50eur/mesiac (zas alegie, 1 cokolada stoji 3-5eur, tie predpecene zakusky, neviem nazov ale tiez okolo 4-eur za 250gramov, ale aj cestoviny niektore az 10eur/kg cize nie len sladkosti su luxusom)
pes ma stoji asi 30eur mesacne.. (a to je 4kilovy krpec)
a najdrahsie na vsetkom je asi cestovanie..
tak mu ukaz vydavky, potraviny isli hrozne hore. asi nema sajnu o tom ake je to drahe vsetky tie zakladne veci.