...kolko miniete mesacne na domacnost??...manzel mi stale vycita,ze vela miniem,tak som zvedava,ci som marnotratna,alebo on je priliz sporovlivy....prosim bez energii,lebo tie su individualne...mna by skor zaujimala cisto domacnost...strava,drogeria,oblecenie..atd.dakujem
mesacna spotreba
Ahoj ja som nezamestnaná manžel mi dá 600eur dvaja synovia po 100 eur z toho na energie do banky 300 , 50 lieky ostáva mi 450 eur na stravu a život ešte stravujem aj babku čiže 5 členov neodložím nič
hviezda-tak tak,niekedy aj viac...ja som na ID,beriem znacne mnozstvo liekov,maly je alergik a manzel ma stale nejake problemy s hrdlom...
kazdy tyzden das 10 eur na lieky???
lost-dakujem za kompliment:))
nam po zaplateni uctov a hypoteky ostane cca 300 eur...z toho 50 odkladam a 50 mame na oblecenie,obuv,hracky(syn ma 5 rokov)atd...
cize nam ostane 200,teda 5O na tyzden.10 benzin,10 lieky a 30 strava,hygiena...
manzel dostava stravenky-za tie nakupujem trvanlive potraviny na cely mesiac-muka,olej,strukoviny,krupica,struhanka,mrazene vyrobky...maso kupujeme u domaceho chovatela,vzdy pol prasiatka na cely rok bohato staci-to mame maso,jaternice,slaninku,klobasy,pastety,oskvarky...zeleninku a ovocie mame tiez svoje...no a najviac usporim tym ze denne varim a musim varit vela-pre dvoch chlapov:)ale preferujem dusene maso,privarky,omacky,polievky...cize dokupujem len mlieko,jogurty,syry,pecivo,sladkosti,vajicka a obcas kurca,ryby atd...a na to tych 30 eur tyzdenne staci:)do restik nechodime,varim domacu stravu,myslim ze je to synovi prospesnejsie nez hranolky a rezen:)ale ma denne jogurt,pollitra mliecka,polievku aj masko so zeleninou a vzdy sa mu ujde aj nejaka sladkost:)...
ja tiez obdivujem ludi, co dokazu ustrazit eura, ono je to take lahke.. napr:
jedna cokoladu tu a jedna tam..
alebo uz len neefektivna jazda na dialnici a uz sa t opocita na LITRE (tj. eura kazdy den)
a dalo by sa pokracovat :)
a 200e na 3 osoby, to je uz vyborne..
myslim ze mam nominantov na ministra financii :P (tiez nemyslene v zlom, nahodou, klobuk dolu :) )
jajka001-no..tak sme na tom podobne...
hviezda-ale ja som sa neurazila,vobec sa nehnevam:)
ono,ak clovek chce vsetko sa da:))
ńikushka-nemyslela som to v zlom..uprimne....ja mam o nieco viac a zda sa mi to furt malo..:-))..ale tiez nemozem povedat,ze by sme boli o suchom rozku...prepac,ak som sa ta dotkla
hviezda-dakujem:)ale nemyslim ze je co obdivovat:)myslim ze je vela ludi co tiez ziju s podobnym mesacnym obnosom...
a da sa:)a nemozem povedat ze by nam nieco chybalo alebo by sme zili len na suchych rozkoch:)))