Takže, najskôr som si prečítala kopu materiálov, vrátane diskusií tu na fóre. Prišla som na to, že držať diétu môže niekto kto chce zhodiť na jar do 5 kíl. Ale my, čo chceme dať dole 10 a viac a my, čo chceme schudnúť v rôznych partiách, tak my nemôžeme držať diéty, my sa totižto musíme začat zdravo stravovať, v pravidelných intervaloch a športovať. Aktívne.
Všade píšu rôzne semiačka, jogurty, také pečivo, tamto áno tamto nie... to by napr.znamenalo, že dobrý teplý biely chlieb už v živote neokúsim. Ja ako normálny človek, ktorý vyrástol s mamkou za sporákom na dedine si to neviem predstaviť. Nehovoriac že všetky tie špeciálne chleby (i keď ten čierny mi chutí), nápoje, ovocie, semiačka dosť stoja.
Takže jem čo chcem, v menšej mierke, pravidelne. Napr. na raňajky normálny chlieb (1 krajec) s maslom, salámou, paprikou, rajčinou alebo medom, džemom a pod.). Na olovrant si dám niečo sladké nech mám fajn náladu, trebárs čokoládovú tyčinku, pár kociek čokolády ale keď mám chuť tak len ovocie, jogurt. Na obed normálny obed, polievka a druhé (áno, kľudne aj hranolky, kľudne sviečkovú, kľudne všetko), poobede tiež niečo lahšie alebo zamaškrtím zmrzku, proste niečo ako doobedu a večera (medzi 18h a 19h) polievka, druhé čo bolo na obed, chlebík, kúsok koláča, keď nemám chuť tak niečo lahké, ovocie...). Zároveň celý deň, najmä keď som hladná a ešte nie je čas jesť tak ovocie. Kľudne aj ,,kilo,, sliviek. Baby z paneláku to majú ťažšie. Nuž a cvičím. Denne na švihadle min. 500 skokov a každý deň precvičovať cviky na rôzne časti a nakoniec proste pustím hudbu a vytancujem sa. Keď sa mi podarí aj ráno skôr vstať tak aj behám. Ale robím to čo ma baví, nie to čo by bolo treba.
Zajtra tomu bude mesiac a dala som dole 3,5kg.
Ako som schudla ja
Kardio dennodenne je super, tam sa nedá tým nič pokaziť:)
tak super, gratulujem ti a prajem, aby ti to vydrzalo co najdlhsie!..
on oje zname, že šport je jediny na tvarovanie postavy. Ale chce to pravidelny pohyb, aby bolo vidno nejake vysledky
šport a hlavne na kolobežke. Začala som na nej chodit aj do práce
Dostal som psa a zacal s nim chodit von aj do skoly pre psov. Pri vycviku som bol tarbavy a nemotorny. Tak som zacal pravidelne behavat so psom. Nevazil som sa ani vtedy ani teraz, ale brucho je prec.
po porode mi ostalo hore 7 kg a tak som začala jazdit na bicykli a kolobežke. teraz mamvystavny zadok! :)
..podla mna ani nizkosachakridova dieta nie je cesta..vsetkeho s mierou a bude to dobre..
na každého platí niečo iné, každý organizmus je iný :)
S tymi doktormi a poradcami je to pravda :D Castokrat vyzeraju horsie a vypasenejsie ako pacienti. Ak chce niekto realne schudnut (nie lahko a bez starosti ale realne), odporucam pozriet na prodietix.sk, nizkosachardova dieta, dva mesiace a mozete s urobit novy profil s novou profilovkou :D
Samozrejme ovocie treba jesť, aj keď obsahuje dosť sacharidov, vitamíny treba telu a napr. taký draslík v banánoch je tiež nápomocný k chudnutiu a to tým, že draslík zbavuje telo od dodatočnej (zadržanej) vody a tým tiež klesá hmotnosť aj cm okolo pása a bokov. A treba aj menej soliť, soľ (sodík) je oponent draslíka a ten presne naopak - spôsobuje zadržiavanie vody v tele. A sladené nápoje sú kapitola sama o sebe - tie treba úplne vynechať, totálne prázdne kalórie.
Dúfam, že som aspoň trochu poradil tým čo chcú zhodiť kilá a rád pomôžem aj tým, ktorí by chceli naopak pribrať a hlavne dúfam, že som vás neunudil svojimi litániami :D