Takže, najskôr som si prečítala kopu materiálov, vrátane diskusií tu na fóre. Prišla som na to, že držať diétu môže niekto kto chce zhodiť na jar do 5 kíl. Ale my, čo chceme dať dole 10 a viac a my, čo chceme schudnúť v rôznych partiách, tak my nemôžeme držať diéty, my sa totižto musíme začat zdravo stravovať, v pravidelných intervaloch a športovať. Aktívne.
Všade píšu rôzne semiačka, jogurty, také pečivo, tamto áno tamto nie... to by napr.znamenalo, že dobrý teplý biely chlieb už v živote neokúsim. Ja ako normálny človek, ktorý vyrástol s mamkou za sporákom na dedine si to neviem predstaviť. Nehovoriac že všetky tie špeciálne chleby (i keď ten čierny mi chutí), nápoje, ovocie, semiačka dosť stoja.
Takže jem čo chcem, v menšej mierke, pravidelne. Napr. na raňajky normálny chlieb (1 krajec) s maslom, salámou, paprikou, rajčinou alebo medom, džemom a pod.). Na olovrant si dám niečo sladké nech mám fajn náladu, trebárs čokoládovú tyčinku, pár kociek čokolády ale keď mám chuť tak len ovocie, jogurt. Na obed normálny obed, polievka a druhé (áno, kľudne aj hranolky, kľudne sviečkovú, kľudne všetko), poobede tiež niečo lahšie alebo zamaškrtím zmrzku, proste niečo ako doobedu a večera (medzi 18h a 19h) polievka, druhé čo bolo na obed, chlebík, kúsok koláča, keď nemám chuť tak niečo lahké, ovocie...). Zároveň celý deň, najmä keď som hladná a ešte nie je čas jesť tak ovocie. Kľudne aj ,,kilo,, sliviek. Baby z paneláku to majú ťažšie. Nuž a cvičím. Denne na švihadle min. 500 skokov a každý deň precvičovať cviky na rôzne časti a nakoniec proste pustím hudbu a vytancujem sa. Keď sa mi podarí aj ráno skôr vstať tak aj behám. Ale robím to čo ma baví, nie to čo by bolo treba.
Zajtra tomu bude mesiac a dala som dole 3,5kg.
Ako som schudla ja
m.youtube.com
Tento chlap hovorí naozaj k veci a nie ako tí pseudo odborníci. Tomas12345 to je hlavne pre Teba, že človek ak chce schudnúť, tak pohyb je absolútna samozrejmosť a musí prijať menej energie ako zo seba vydá a neodpadne :)
boze ze 21 kg za 3 mesiace co by smo ja zato dal a:) ako sa ti to podarilo?
Lucka114 urcite, ja by som tuto dietu poradila aj ostatnym, napr aj autorke.. ja som schudla nejakych 21kg, za tri mesiace, a to som trosku zhresila v poslednom mesiaci viac ako som mala, ale co je hlavne, trvalo to len tri mesiace a vahu si udrzujem, dalo mi to xy skusenosti o svojom tele, o stravovani, o pohybe, ako fungovat a citit sa fajn a podobne. Odporucam vsetkym desiatimi.
Autorka/ velmi sa mi paci ako si to napisala a zdielam rovnaky nazor, v prvom rade ide o to jest CASTO a mensich poriciach, tiez sa casto vytancujem pri hudbe doma namiesto cvicenia:)
No a hlavny problem ktory robi vacsina co su pevny jedia 2-3x DENNE
Ja som sa docitala o prodietix.sk diete, vraj nic extremne, zaroven ucinne a v sulade s nejakym fungovanim tela. Aj ked kazda dieta je urcite pre telo minimalne mierny sok vela som sa docitala pozitiv prave na toto. Mate niekto aj tu skusenost a viete potvrdit? Vraj su tieto diety najlepsie v ramci toho aby sa neobjavil jojo efekt a pod. Dakujem babeny:)
Tvoja dieta je dobrra ;-) taktiez ssastale pokusam schudnut a nejde mi to mam 13 /14 rokov vazim 70 kg a pri vyske 158 to je velmi vela .. ja viem je mi len tolko ale ja nechccem byt ako monstrum jedna moja kamaratka cvici 3 mesiace a dole dala 12 kg za prvi mesiac sa jej podarilo schudnut 7 kg takze idem do toho ;-)
Takže, moje chudnutie :) Najskor som chcela strašne schudnúť a tak som nárazovo nejedla.potom zasa nárazovo jedla..sem-tam si zabehala ale nič z toho. Od Januára som začala poctivo chodiť do fitka. asi 3-4 krát týždenne. Pol hodinu beh alebo rýchla chôdza ( do kopca )a potom brušáky,posilovanie svalstva na nohách. Chodila som do fitka ale nijaké výsledky som nevidela.Zato som sa cítila lepšie a sebavedomejšie. Povedala som si že ak chcem naozaj vidiet výsledky, treba zmenit stravu. A to takto : namiesto bielch rožkov - ovsené vločky( s mliekom, vodou, jablkom, orechami )+ zeleý čaj - ten pijem aspon 2- 3 krát denne :) nabije vás energiou, navyše dodržite pitný režim. na desiatu bebe +ovocie, JOGURT ACTIVIA, na obed jem hocičo len v POLOVIČNEJ PORCII ! jedzte POMALY ! odkladajte príbor, dýchajte, jedlo si vychutnávajte a POMALY prežúvajte !!!! Neverila som ako môže toto všetko obmedzit porciu jedla,.. z predtym normálnej celkom velkej porcie teraz mi úplne estačí malá polovična..niekedy ani tú nedojem.Ked jete pomaly, cítite sa plná už po chvíli, dobre prežuté jedlo skôr strávite a nemáte pocit plnosti a tažkosti.:)Na večeru pijem čaj, pohár vody + to čo máme doma, ( vajíčka, celozrnný chlieb, nátierka,..ryža..) všetko kombinujte so zleninou a snažte sa vynechat pečivo.príklad : hemendex si dajte len so zeleinou, grilované mäso + zelenina, ..ked vylúčite pečivo..budete hned vidit výsledky !..Keď vás prepadne chuť na sladké- ovocie.(POZOR ! nie banány ! ani mlieko na večer ! vyhýbať sa BIELEMU CUKRU a POLOTOVAROM ..ani žiadne kysnuté žemle.sldké pečivo a slané krekry !!!!!!NIE !) dajte si radšej oriešky,jalbko,bebe keksy, jogurt.
VELA pite :)- LEN čistú vodu a minerálku. Žiadna LIGHT kola čo sa tvári ako neskutočne zdravvá varianta hriechu...NEEXISTUJE, žiadne sladené nápoje ani džúsy(keď tak zriedene vodou a to 100% džusy), ani nefarbené sladené minerálky ! Čistá voda má 0 kalórii ! -je to hlavná čast chudnutia.:) a teraz : cvičenie :) pohyb! správne dýchanie odpočinok a vela spánku. Ja teraz chodím do fitka asi 2x týženne ( 15-20minut beh) potom brušáky- rôzne varianty, cviky s činakymi, naťahovanie sa..to všetko nájdete na nete -KTO CHCE NÁJDE !pamätajte..len KTO naozaj che chunút preto niečo urobí...ostatné sú výhovorky a dristy.! :)..ďalej..drepy! tie sú velmi dôležiteé..potom výskoky.., Joga,..švíhadlo.. bicyklovanie.. odporučam nájst na nete cviky na doma . je to pohodlné, lacné a účinné. Mne sa cvičenie s vlastnou váhou osvedčilo najviac. Na Youtube som našla rôzne návody a cviky ktoré fungujú.to vám slubujem :)JA, predtým 58 kg..mám teraz 52,5 . Mám vypracované svalstvo, ploché brucho , spevnené svalsvto na rukách a pevný zadok.. ;) Dá sa to. Teraz mi už sldké nechutí, kolu by som nevypila a tie porcie čo som jedla predtým by som do seba nenatlačila.Je to o zvyku a chcení. Tak sa nebojte a chodte do toho ! okrem toho že som schudla cca 6 kíl., cítim sa lepšie, vyzerám lepšie, a mám viac energie ! :)
Dius, nechod kazdy den do fitka. Staci podla mna tak 3-4x po nejakych 40 min. za tyzden, aby sa ti svaly zregenerovali trosku. Podla mna sa ti to moze podarit za nejakeho pol roka - rok. Mam znamu, co schudla 10 kg aj za 4 mesiace, ale to sa prilis obmedzovala v jedle (a to je o nicom podla mna, pretoze obmedzovat sa vecne nebudes...).
toto sa mi páči :) ja mam tiez 75kg a chcem aspon tych 65-60 a diety sa mi vobec nepacia je to strasne drastické, zacala som chodit kazdy vecer do fitka takze behavam a podobne a stravujem sa kazde tri hodiny v malych davkach, no a obedzila som sladkosti lebo od toho som bola závisla, čo myslite kolko bude trvat kym budem mat váhu po akej túžim? a drzte mi prsty :)