Ahojte,na trh prisla prva vakcina proti tomuto hroznemu ochoreniu,citala som ze sa ma ockovat pred zacatim sexualneho zivota,ked som sa na to spytala mojej gynekologicky,povedala mi ze vraj to sa ockuje iba ak by som striedala partnerov,alebo ak partner mal viacero partneriek,ale to sa mam kazdeho na prvom rande pytat s kolkymi to uz robil?hlupost... A neviete nahodou kolko to stoji? Za prispevky vopred dakujem.
Ockovanie proti rakovine krcka maternice
HPV ma vela druhov, vakcina ochranuje len proti niektorym, aj to nie je celkom iste.
Lepsi pristup je zvysenie imunity voci antiviralnym, ked uz sa im nevieme vyhnut, tak ich aspon maximalne potlacit.
Ale to je lacny a prirodny pristup, neocakavajte takuto radu od lekara...Teda cest vynimkam!
podporila by som tvrdenia rng a damiana statistikami z oblasti kongresoveho cestovneho ruchu - kde farmaceuticke firmy organizuju obrovske kongresy (tocia sa v tom strasne peniaze), taktiez ich pocet je ovela vacsi oproti inym odvetviam. stale mi tu vsak v hlave hloda chrobak, ta vakcina je proti istym typom hpv teda aj virom, ktorych vonkajsi prejav su bradavice? objasni mi niekto tuto oblast? teda, ak ma vakcina neochrani konkretne proti rakovine, bude ucinna aspon na bradavice?
co ak uz niesom panna,mam len 16 rokov a mama neviem o tom,ze som pohlavny styk uz mala a chce ma dat zaockovat.co mam v tomto pripade robit?za odpoved dakujem
...a jed okazane, ze je lepsie prestrihnut pupocu snuru az v tretej minute po porode (nie okamzite). Lepsie sa tak okyslici telo a hlavne mozog dietata a je silnejsia imunita. V Anglicku o to zena moze lekara (resp. porodnu babu) poziadat, aby pockal/a s prestrihnutim. Na SK o tom ale ani nechcu porodnici pocut. Rovnako je to aj s rutinnym casto nepotrebnym strihanim "hradze", po com ma potom zena problem c pomocovanim, ci pustanim mocu... ach, kolko vela veci treba napravit...
Nechápem,ako môžu niektorí lekári očkovanie odporúčať,iní sú zase proti.Ktovie koľko majú provízie z jednej zaočkovanej ženy .Ale to je na dlhšiu debatu.Takisto sa to týka aj pri odbere pupočníkovej krvi.Tiež to nieje dokázané,že to pomôže,a je tam aj veľa obmedzení.
zara: a prečo by som nemala miešať antibiotika s antikoncepciou ?
dobry den... ja by som sa rada informovala.. ak som po prvej vakncine..a este som nemala pohlavny styk.. nemozem ho mat az od tej poslednej.. tretej vakciny?? ci uz mozem? vdaka.. za odpoved
machulka, houby sa tomu rozumies, si iba obycajna ovca v stade, ktora ide zauzivanou cestou.Je super, ze sa nasli tu na fore taki, ktori nam chcu otvorit oci. A nemiesaj tu antibioitika s antikoncepciou!
..myslim,ze tu ale nieje spomenuta druha stranka a to pacient.chcem povedat,ze nielen lekar je vzdy,,svina".niektori pacienti proste lieky jest chcu,ockovanie chcu a nikto im to nevyhovori.a cim je liek drahsi,tym je podla neho lepsi.zbytocne mu bude niekto vysvetlovat,ze co ako skodi,on ho jednoducho chce!..aj ked mu lekar vyslovene povie,ze zlozka z neho sposobuje rakovinu...takze,asi tak...