Mám si ho vziať alebo nie ?

Príspevok v téme: Mám si ho vziať alebo nie ?
natusa42

dobrý den ,chcela by som sa s Vami poradiť v jednej osobnej veci.Som s mojím priateľom dosť dlho,on ma požiadal o ruku,chce si ma vziať,ja ho ľúbim ,on mna tiež ,sme síce mladí ,ale plánujeme si spoločnú budúcnosť ,sme zasnúbení ...náš vek nie je podstatný....lenže som trošku na pochybách ,teda resp dosť a ničí mi to zdravý rozum ....on je charakterný ,zodpovedný človek ,ktorý je rodinne založený ,je ku mne dobrý ,milý,nežný ,naozaj aj inteligentný človek ...vidno naozaj ,že ma miluje ,lenže je tu jedna vec ,má psychické problémy ,nervové,nespáva ,trhá mu s viečkami ,už teraz v mladosti má veľké zdravotné problémy ako napríklad vysoký krvý tlak,je workoholik ,ale nedá si povedať ..zažili ste niečo podobné ?chcela by som sa s niekým porozprávať ,kto zažil niečo podobné ,alebo rovnaké ...kto si vzal takéhoto partnera ...či to veľmi ovplyvnuje dobré manželstvo ,alebo ako to je ?čaká ma vôbec s takýmto človekom budúcnosť ?????chcela by som radu,možno podeliť sa o vaše príbehy,ak ste niečo takéto zažili ..lebo ja si naozaj bojím raz vziať človeka ,ktorý už teraz je tak veľmi poznačený životom a mal hrozne ťažký život (kvôli svojej rodine) ...mám od neho utekať ,alebo ?

natusa42

jajka ano,velke stresy pocas celeho sk,roka ..a teraz cez prazky dettoo ..lebo som mala v maji a v juni obrovske zdravotne problemy (co som pomaly bola na prasky z toho )a este aj toto do toho ...:(a vies moja psychika,to je o nicom potom
nie,on to nerobi naschval ..ale veris tomu ?ako sa da pred nim "branit " ???:)a preco mi ju vysavat zacal az po pol roku vztahu ?asi keed sa az tak moc na mna namotal a zamiloval asi preto ..ale da sa nejako chranit pred tym ??alebo ako ?nevies o tom cosi jajka ?

slniecko
och ,dakujem ,si taka zlata :)ked si sa bala ,neboj sa ,ja som v pohode,len som naozaj nemala cas na net vobec ,vies s nim som bola a doobeda som spala a potom vecer upratovala ,tak az teraz :)ale si mila :)no zatial zijem :)a celkom fajne si ziejm dnes :Dsice par slz vypadlo,ale zijem :)
slniecko ,lenze vies,ja som taka slaba osobnost ,o mne ra povedali,ze " poviem """bu""" a ty odpadnes od laku " ..a vobec ja som slaba strasne povaha ,hned ma vsetko dostane ,hned placem uz treti rok ..cim vacsi problem ,tym ma to viac sklada ,dokonca som chcela uz aj ist za psychologom,ale rodina ma odhovorila,zevraj on mi nepomoze a sem tam beriem aj tabletky na posilnenie nervovej sustavy ,lebo ju mam velmi slabu ..:(:(a problemy mi ju este viac oslabuju :(/ je to hroza ,ale som taka "nanic " slaba baba ...dusevne hrozne ...cize moze sa na mna nieco taketo este aj nalepit ..alebo su to len "nervy " ..Boh vie ..ale musim to zistit ...a naozaj ,moze byt on vysavac mojej energie ..:(a to by uz bolo to najhorsie asi ..ale zase preco potom ,ked som s nim ,tak tej enerrgie mam vela a citim sa stastna ,nic ma neboli a ked nie som s nim ,tak som unavena ,malatna atd ??akoze mu tak velmi chybam mozno,alebo co a na mna to vsetko nejako silno vplyva ...
a este aj verim takymto veciam ,tak to je uz doslova zla situacia asi :D
proste vies prve mesiace som to nerieisla,ze mi je blbo atd,ale jednoducho po precoitani toho clanku a teraz toho fora mam desive myslienky ...akosi
a ake sposoby branenia sa proti vysavaniu energie existuju vies o niecom ,co zabera ?
btw ,prepac za dlzku mailu ,ale musela som sa akosi vykecat ...:)

*slniecko*

natus, aj ja som citala tu diskusiu o urieknuti :D tiez som toho dost pocula, aj zazila ludi co v to veria...moj nazor je taky , ze kludne to moze existovat, no podla mna to posobi len na ludi, ktori su bud strasne slabe osobnosti alebo tomu jednoducho veria...pokial je clovek osobnost,tak mu takyto "odsavac energie" nic nespravi...tolko moj nazor :) podla mna ty urieknuta nie si, maximalne moze preiatel nevedomky z teba cerpat energiu, lebo ste velmi citovo spoljeni a ty mu pomahat chces.urcite vsak nie tym ze ti povie, aka si krasna a ake mas pekne oci :D vzcerpanost sa moye pripisat aj inym veciam :) inak existuju rozne sposoby branenia sa proti tomu.najviac robi psychika...a nemam rada ked niekto nosi cervenu snurku na ruke :D podla mna len dava najavo , ze ma strach a ze je slaby..vysllovene to pritahuje.
inak ja som sa uz o teba normalne bala dnes, ze co sa stalo ze cely den si tu nenakukla :D ale som rada ze vsetko je fajn a mala si krasny den...:) prajem Ti uz len taketo pekne dni :)
mail asi stihnem odpisat az rano :)

jajka001_

natusa, mas velke stresy, to je z toho
tiez je mozne ze tvoj mily je "vysavač" "upir" pretoze on nema dost energie berie si ju od teba a ty si prilis slaba, tak to citis. nie ze by to robil naschval.

natusa42

inak slniecko teraz som sa tu docitala v jednej diskusii,ze..neviem vyznie to divne ,az prapodivne:Dale pocula som uz aj o tom vela veci...verim na urieknutia ...a proste sa tu rozobera cosi,ze ..ked niekto na niekoho velmi pozera obdivuje ho a tak ,cekni tu diskusiu ak chces ,tak vraj potom to cloveku ubera energiu a saje to z neho ...a ja u zmam pol roka velke zdravotne problemy ,citim sa slaba ,citim sa taka malatna ,boli ma vsetko atdf ,uz pol roka ...aj som odpadla parkrat ...a teraz tak myslim na to,ze ci to nebude mat za nasledok to,ze priatel ma tak vychvaluje ,ake mam oci atd ...ci ma neuriekuje ...je to zaujimave ..ale asi vysava zo mna energiu ..alebo som uz nacisto mimo :D ale je to zaujimave ...a toto som naozaj postrehla,ze pol roka posledneho som taka slaba a aj nervovo ...a (pritom sme este nemali ziadne problemy s nim )...je to zvlastne vobec ,ze takto uvazujem ,mozno je to chore,ale ...citala som o tom aj clanok inde ..-.zaujimave ,ze ?co na to povies ?

natusa42

slniecko ...
mas uplnu pravdu,bud ma to donuti konat,alebo nie ..mas pravdu,dve strany ,lenze ...kazdy na mna tlaci,sice teraz sa doma situacia upokojila,lenze neviem na kolko a chapes ,mam skolu o chvilku a maturu ,bude to tazke pre mna ..a nie takto sa trapit pre vsetko ,co sa deje ...
deee to mala jasne ...lebo henten bol ziarlivec atd,ale ten moj vobec nie je taky ,nie je ziarlivy ,len ma nervy uz v prdeli z toho ,co ma doma ..niekedy vybuchne proste ,ja to chapem ...scasti...lenze zit s takym clovekom hmmm ,ktovie ...co ma "caka " ...
oficilane sme spolu stale,dokonca dnes sme spolu stravili cely den u neho,mali sme sa uzasne ,srandiovlai sme ,odmyslela som si vsetko ,co sa deje ,boli mi neksutocne fajn s nim ,on je uplne kludny atd ...a je uzasne zamilovany :)
mozno je to skuska,ale skor myslim ,ze skor ci neskor,ja sa podvolím tlaaku okolností,lebo som blbá aa slaba :/asi tak ...
ale ...teraz mi je tak fajn ,ked som s ním,ach boze ..(ved napisem ti mail )
a co sa tyka toho,ci komunikacia ..no vies slniecko ...ako ..ja mu vravim skoro vsetko ,naozaj ,lenze tymto ho teraz naozaj nechcem zatazovat ,co sa u mna deje atd ...chapes ?ma teraz strasne velke problemy on ,horsie ako ja ..a bojím s a,ze sa zosype,ak teraz mu nieco taketo poviem ...aj som nad tym rozmyslala,ale bojim sa ,ze ho to zlozi ...beriem na neho ohlad ...ja si tiez myslim naivne ,ze laska vsetko prekona,ale neviem ci toto ni je prilis v ysoka a velka prekazka ...

ale zatial sa jednoducho necitim na to,aby som ho opustila

*slniecko*

vies, stale su dve strany...jedna strana je ta, ze prave rodicia a ten stav co mas doma Ta donuti dotiahnut do konca to, nad cim uz dlho rozmyslas ,o co si sa pokusala...proste situacia Ta donuti.volenie mensieho zla...ale co je mensie zlo?to si musis sama zhodnotit. druha strana je ta, ze je to skuska,ci vasa laska prekona aj tie najvacsie prekazky (co nepochybne toto jednou z nich je).vies ja sa stale drzim toho co vravis,ze sa velmi lubite,vyhovujete si,nic vam na sebe nevadi...proste ste idealny par.a jeho rodina a tvoja rodina uz su len chybicky krasy..ako v rozpravkach :D tiez rodiny boli proti (Romeo a Julia ) :D kebyze Ta podvadza, ubilzuje Ti fyzicky alebo psychicky...jednoznacne by som bola za to, aby si sa s nim cim skor rozisla...(pr.co vravela Deee si myslim, ze ona to mala jasne uz aj koli ziarlivosti, tam nebolo o com...)no vsak moj nazor je taky (asi naivny), ze laska (ak to obaja chcu) dokaze zvladnut velmi vela...skuste byt na to dvaja...povedz mu vsetko ako to citis,co ta trapi,ze jednoducho nevladzes dalej.neviem na akej urovni je u vas komunikacia sice.ale myslim ze dobra.mne vzdy pomohlo, ked som priatelovi povedala, co a ako sa deje...sice som mu to povedala s oneskorenim,cize tu najtazsiu chvilu som si pretrpela sama,ale vzdy sa mi potom ulavilo.citila som, ze sme na to potom dvaja, ze mi chce pomoct, neodmieta moje pocity a problemy...predsa je to aj o nom...ste spolu aj na dobre aj na zle,spolu to ide jednoduchsie. :) (teda berme v uvahu, ze to je oficialne este stale Tvoj priatel...) :)

natusa42

slniecko ja nemam tie sily zial asi ...ja asi to nedokazem ,v tom je ten problem ...aj ked viem,ze musim ...tak jendoducho ..a kvoli rodicom ?vies,co mi urobvili?robia mi zo zivota peklo na zemi ,ja to uz nemozem zniest ...co mi robia ...nachadzam sa v obrovskej agonii ,ktoru nejde prelomit ...a neviem ako na to ....ked ho tak velmi milujem :(:(
ja uz fakt neviem ,som zufala ...nemam proste uz ziadnu nadej byt s nim stastna ..rodina ho odmieta ...odmieta ho kazdy ,vsetci do mna len hucia,aby som sa s nim rozisla,ja nemam uz sil bojovat s tym ....:´(

*slniecko*

natusa, Ty si sa s nim uz rozisla...vies ako to dopadlo.ak mas dost sil,sprav to znovu ale teraz uz na trvalo.pokial sa vsak na to necitis,nerob to znova zbytocne, aby sa scenar neopakoval...musis si to zhodnotit sama.ako to spravit? neviem...uz som Ti pisala nizsie moznosti, co ma napadli, Ty sama najlepsie vies, ktora bude najlepsia...ale nerob to koli rodicom,sprav to len koli sebe. velmi Ti drzim palce...:)

natusa42

ale ako ,akým spôsobom mám opustiť človeka,ktorého milujem viac než seba ?ako to dokážem ?ved zabijem aj seba ...nielen jeho ...:(

natusa42

nasi ma dotlacili do rozchodu .---rozidem sa s nim ,musím ..neznesiem ten tlak zo vsetkych stran ,tiez som len clovek ...nie som stroj ,ktory vsetko znesie ...:(ale najradsej by som umrela od bolesti ,od nespravodlivosti ,o zialu ,aky mam