Mám si ho vziať alebo nie ?

Príspevok v téme: Mám si ho vziať alebo nie ?
natusa42

dobrý den ,chcela by som sa s Vami poradiť v jednej osobnej veci.Som s mojím priateľom dosť dlho,on ma požiadal o ruku,chce si ma vziať,ja ho ľúbim ,on mna tiež ,sme síce mladí ,ale plánujeme si spoločnú budúcnosť ,sme zasnúbení ...náš vek nie je podstatný....lenže som trošku na pochybách ,teda resp dosť a ničí mi to zdravý rozum ....on je charakterný ,zodpovedný človek ,ktorý je rodinne založený ,je ku mne dobrý ,milý,nežný ,naozaj aj inteligentný človek ...vidno naozaj ,že ma miluje ,lenže je tu jedna vec ,má psychické problémy ,nervové,nespáva ,trhá mu s viečkami ,už teraz v mladosti má veľké zdravotné problémy ako napríklad vysoký krvý tlak,je workoholik ,ale nedá si povedať ..zažili ste niečo podobné ?chcela by som sa s niekým porozprávať ,kto zažil niečo podobné ,alebo rovnaké ...kto si vzal takéhoto partnera ...či to veľmi ovplyvnuje dobré manželstvo ,alebo ako to je ?čaká ma vôbec s takýmto človekom budúcnosť ?????chcela by som radu,možno podeliť sa o vaše príbehy,ak ste niečo takéto zažili ..lebo ja si naozaj bojím raz vziať človeka ,ktorý už teraz je tak veľmi poznačený životom a mal hrozne ťažký život (kvôli svojej rodine) ...mám od neho utekať ,alebo ?

natusa42

slniecko nevadi ,v pohode chapem ...ja tiez nie som na nete teraz par dni ,az teraz ..ale dostanem sa tam snad este tento tyzden ,vsetko ti tam napisem ...
som rada ,ze ty sa mas fajn ,som velmi rada ,aspon ktosi ..ver mi,ze uzivanie si leta -to uz je davno za mnou,ale dakujem za tvoje povzbudive slova :)

*slniecko*

ahoj Natus :) ako sa maas? chodis sem este? mne stale nejdu posielat maily a som z toho zufala, lebo uz som ich par napisala a kedze stale mi nejdu odoslat tak to cele padne.... :( dufam, ze si v pohode a nejako to cele zvladas...snad to najtasie je uz za tebou a uz bude vsetko len pekne :)daj vediet ci si ok, myslim na teba:)ked sa dostanes ku netu tak kludne mi napis,ja uz fungujem takmer normalne len cakam kym sa centrum.sk unormalni a zacne odosielat veci :D :D snad co najskor,lebo by som ti uz chcela normalne odpisat....:)
tak sa drz a uzivaj si este leto, ako najviac sa da a cerpaj nove sily..zidu sa vzdy :)

Deria

Natusa, dufam, ze si o.k? Precitala som to cele(ufff!), dievca, ty musis naozaj nieco urobit, lebo skolabujes! Laska-nelaska, teraz mysli na svoje zdravie! Chapes, to uz nie je podstatne, kto koho viac lubi ale tu to uz hranici s tragediou. O.i. ak niekto nema dost sil ani pre seba, nemoze ich poskytnut ani inym. Nieco mi tu tiez nehra, mam z toho celeho cudny pocit..... A ze tvoja rodina tak bojuje proti vasmu vztahu.....bolo to tak od zaciatku? Boli vzdy proti nemu alebo to prislo az neskor? Na druhej strane....oni totiz vidia, ako chradnes a aka si zufala. Keby si bola stastna, mozno by ti az tak ten vztah nebranili. Ty si zamilovana, nie si schopna vidiet veci realne, v takych pripadoch nie je vzdy na skodu, ak rodina zasiahne, pretoze si mozno myslia, ze sa zenies do zahuby. Ja som toho nazoru, ze tento vztah nie je a nebude stastny, aj ked ta to urcite boli ale ver, znicis sa takto. Dalej, to jeho prehnane vyznavanie lasky a k tomu taka prehnana starostlivost o jeho rodinu, tie nepritomne pohlady, ci reci a kopu inych veci, to vsetko nasvedcuje akejsi psychickej nevyrovnanosti, ci poruche.
Ty sa o neho strasne bojis, umaras sa a mozno by si nakoniec ani nic neurobil, keby ste sa rozisli. Ja by som mu na tvojom mieste predsa len napisala list. Mozno v tom zmysle, ze nevladzes takto dalej, pretoze tych problemov svojich, jeho, rodina, atd. je na teba strasne odrazu vela a ak nechce, aby si ho opustila, nech ti dopraje pauzu. Potrebujes vsetko prehodnotit a ukludnit sa, pretoze sa z toho inac zosypes. Ak toto nepochopi a bude vystrajat, o to väcsi dovod by si ho mala opustit, pretoze tym padom by si sa ho musela cely zivot bat. A prosim ta, nechaj lutost nad nim stranou, teraz ide o tvoj zivot, musis sa vediet aj vzopriet a presadit si svoje. Teraz mas moznost. Mozno sa to aj v tvojej rodine skludni. Uvedom si jedno, ak nedokazes teraz urobit nieco pre seba, budes vzdy na nom zavisla! On je tvoj prvy, ze? O to tazsie to mas, pretoze si nevies prestavit iny vztah, ktory by mohol byt krajsi, plny lasky ale aj pohody. Vies, nie som si ista, ci ho tak velmi lubis, ako pises, skor si myslim, ze si na nom zavisla, lebo ti chyba odvaha a on to vie. Vies, zamilovany clovek vidi veci tak, ako ich chce on vidiet a to moze byt niekedy osudne. Vedz, ze ani jeden chlap nie je toho hodny, aby si si kvoli nemu znicila zdravie, lebo potom by to uz s laskou nemalo nic spolocne.

*slniecko*

natuska nejde mi poslat mail :( citala som vsetko, fakt az teraz som sa dostala na net...prepac :/ dufam, ze uz bude viac casu a aj net bude normalne fungovat :D
je mi to velmi luto,ale vies, ze si spravila, co si chcela spravit uz dlhsie a asi to tak jednoducho ma byt...ver v to, ze ste obaja dosy silni, ze to zvladnete...:) prezili ste spolu krasny cas a to ostane aj v jednom aj v druhom stale :)cas vsetko vylieci a bude dobre,mozno este lepsie ako bolo...:)
inak u mna vsetko fajn :) dufam ,ze zajtra sa dostanem normalne na net uz :D

natusa42

uz je vsetko stratene v mojom vztahu s nim ,to sa uz neda zachranit toto .uz musim iba seba zachranit,nici ne mi neostalo

natusa42

simonella uz nic nebude dobre,uz nic v mojom zivote ..som sa paradne "oplachla",a teraz musim znasat nesmiernu bolest ....je to cele nanic,len tolko ti poviem ...neviem ,co este k tomu dodat,keby si si precitala celu tuto diskusiu,vedela by si preco sa idem nabeton s nim rozist,ale chapem -je dlha :D
jednoducho s nim vztah je uz nemozny ,neprijatelny ...neda sa ..aj ked sa lubime ,musi sa to skoncit...len neviem ,ako setrne mu to oznamit ..

natusa42

simonella to uz nie je dolezite ,sme sa este nerozisli,ale ja som sa s nim uz v dusi davno rozlucila...skoncila som s ním ,lubim ho ,aj on mna ,ale nemozeme byt spolu,nejde to ...a takto to bude lepsie...lepsie mozno bez neho ..ktovie