tak rád by som sa podelil so svojou skúsenosťou. keď som bol malý, samozrejme som to zanedbal. a teraz už ma to začalo trochu obmedzovať. mal som skrátenú uzdičku. myslel som si že mám fimózu. v normálnom stave som predkožku nepretiahol ani do polky žaluďu. potom som si povedal že s tým pôjdem k urologovi. dva týždne som si krémoval uzdičku a obvod predkožky a potom sťahoval pokiaľ išlo. za pár dní som stiahol predkožku pod žaluď v normálnom stave. neptoreboval som žiadne zvláštne maste alebo niečo podobné :-). keď som prišiel k urologovi, povedal mi, že skrátenú uzdičku trochu mám, ale napraví sa to samo, a má to veľká časť našeho pohlavia :-). odvtedy samozrejme pokračujem v krémovaní a strečingu, výsledky sú ohromné, aj keď som si myslel, že budem musieť ísť na zákrok :-). a ešte niečo vôbec sa nebojte parafimózy, je to extrémne ojedinelé, až je to naozaj extrém keď sa to stane. ak to pôjde kľudne sťahujte pod žaluď. a ďakujem za toto fórum, myslím že by som to sám od seba vôbec nešiel riešiť :-)