Atopicky ekzem

babatko77

ahojte mam atopicky ekzem uz od narodenia teraz mam 19 rokov a stale je to horise a horsie vyskusala som uz vsetko od prirodnych masticiek kortizonovych masti pitie aloe, homeopata , ludovych liecitelov, vsetkych moznym biliniek, nosim bavlnene oblecenia, perem v lovele pracku,dostala som uz raz aj do toho aj exotikum herpetikum - co je ekzem s herpesom spojeny po celom tele musela som byt v nemocnici povedali ze sa mi to tiez moze hocikedy vratit, teraz som bola pri mori a dosla som odtial s opuchnutym celym telom hlavne nohy som mala uplne naliate, teraz som tiez v zlom stave a lekari mi len dali zas 500 antibiotik a kortikoidy zacali mi vypadavat vlasy strasne vela 3 guce denne, cele telo sa mi supe malymi supinkami som zufala uz naozaj neviem komu mam verit a kto mi moze pomoct viem ze je to problem z vnutra ale nevedia mi zistit pricinu ked budem dalej brat kortikoidy mozem v kratkej dobe sennu natchu az astmu. taktiez mam velmi znicenu pecienku tymito procedurami. stale len na mne skusaju a nic mi nepomaha z mojho zivota to mam 70% horsie ako lepsie :(

modracik

atopický ekzém súvisí s tráviacim traktom, respektíve oslabeným imunitným systémom.Doporučujem zbaviť organizmus toxických látok prirodzenou cestou kvalitnými prírodnými produktami a aplikovať denne svetelnú terapiu bioptron.Je to dlhodobá záležitosť, ale keď budete trpezliví a pravidelne svietiť, účinok -super!

kocurkas

Bio-moja adresa-kocurkas@gmail.com,ak možeš,poraď.Teraz sme objavili kozmetiku z konopného oleja,aspoň týždeň ideme mastit a uvidíme.Keď nemá cez deň silné zážitky,v noci je to už lepšie,aj sa vyspíme.Myslíme,že to má zhoršené kvoli psychyke.Mám troj mesačnú dcéru a ked som odišla do porodnice,rapídne sa ekzém zhoršil.Snažíme sa mu venovať rovnako,ale kedže ju kojím,tak sa to neda a mam ju viac pri sebe ako jeho.Ale on je na nu zlatý,aj jej rozpráva,ukazuje,hrká a hovorí jej"ty si moja lasenka".

- mira

Je potrebné preliečiť tenké črevo bezlepkovou stravou. Bezlepkové obilniny sú : ryža natural, kukuriční krupica alebo klas, pšeno a pohanka.
Je nutné načas vynechať sladkosti a ovocie, až po zlepšení stavu trochu domáceho ovocia. Tiež vynechať všetko mliečne a zemiaky. Zeleninku dávať vo väčšom množstve, ale zatiaľ len tepelne upravené a trochu kvasenej, nie surovú do zlepšenia stavu. N a nedávať stužené tuky, len občas trochu panenského sezamového oleja do jedla , sezamové semienka , strukoviny dobre uvarené tak, že sa počas varenia stresujú prilievaním studenej vody a na koniec pridať zeleninku, soľ a okyseliť šťavou z kvasenej zeleniny.

kocurkas

Som tu prvý krát a zisťujem,že nie som sama,kto sa trápi s dieťaťom s ekzémom.Syn má 2 a pol roka a má ho od 5-tich mesiacov.Momentálne sme na liečbe Protopicom,lebo už mu nezaberajú ani hormonálne masti.Natierali sme ho 2x denne dva týždne,všetko zmizlo,teraz 3x týždenne,ale postupne sa ekzém znova rozlieza.Najhoršie je pod kolienkami a na zápastiach.Teraz sa mu robí aj na ritke pod plienkou.Pri Protopicu sa nesmie ísť na slnko,ale udržte v tomto krásnom počasí dieťa doma.Tak je vonku v dlhých rukávoch.Najhoršie je ale v noci.Spí a plače,škrábe sa,hádže,niekedy aj 4 hod.Mám pocit,že to nezvládnem,neviete poradiť niečo na ukludnenie?Natieranie nezaberá.Každé 3 týždne meníme krémy.

damian

Vyberam z mojich emailov:

ahoj damian,

chcem ti napisat, ze sestre po troch tyzdnoch potieranie si koze vlastnym mocom zmizol jej atopicky ekzem uplne a to sa s nim trapila od svojho narodenia. povazuje to za zazrak, ale nechce to zatial prisudit ucinkom mocu. mysli si, ze je to mozno z liekov proti alergii ktore berie... avsak tie berie kazdy rok a ekzem jej doteraz nikdy nezmizol...

kvieta

aj ja mam diagnostikovany at.ekzem-cca 15 rokov,odkedy som pravidelne uzivala lan.olej-asi dvy tyzdne,priznaky sa zo dna na den velmi vyrazne zlepsili