MOJA DCÉRKA MÁ OD 6 MESIACOV ATOPICKÝ EKZEM. NEPOMÁHA ŽIADNA LIEČBA A ZAČÍNAJU SA PREJAVOVAŤ AJ PROBLÉMI V TRAVIACOM TRAKTE. PROSÍM AK MÁTE NIEKTO PODOBNÉ SKUSENOSTI S AT. EKZEMOM PORAĎTE MI ČO MÁM EŠTE VYSKÚŠAŤ !!! ĎAKUJEM
Atopicky ekzem
No, to neznie povzbudivo, ale určite to je úprimné. Nám to povedala alergiologička, ku ktorej teraz chodíme, len to povedala troška jemnejšie.
atopicky ekzem je zapalove ochorenie,ktore sa n e d a vyliecit.
takto chori ludia skoncia ako astmatici a alergici, skoro vzdy.je to ta ista choroba,ked vam niekto tvrdi opak je debil a chce vam bud zle alebo na vas zarobit,vhodnou liecbou,obcas aj kratkodobo kortikoidy sa daju zmiernit priznaky,ale opakujem,vyliecit sa neda,iba stale tlmit zapal
Ucinok mocu mozem potvrdit, ale doporucujem aj bulharske rastlinne probiotika. Detoxikuju crevo a posobia sirokospektralne. Pozrite si stranku www.daflorn.com
Lactobacillus bulgaricus je specificka rastlinna probioticka bakteria
Kozie mlieko je v podstate tak isto škodlivé ako kravské. tiež zalepuje črevné klky, kazein je ťažko stráviteľný alergén. Ak sa k nemu občas dá ovocie, lepkové brúsené obilniny, nasýtené tuky a cukor, alergia je na svete.
Ja som tiež dojčila svoje dieť úplne a raz - dvakrát som mu pridala kupovanú presnidávku z jablka s pridaným C vitamínom a alergia bola tu. Lekári krútili hlavami a pomôcť som si musela sama. Odvtedy nemá alergiu a má 22 rokov.
Sopliehaj sa na svoju intuíciu, ty chceš dieťaťu to najlepšie.
Atopický ekzém je problémom, nakoľko sa presne nevie prečo vôbec vzniká. Je to v podstate reakcia kože na všelijaké podnety, tzv. atopická , daná reaktivitou organizmu. Tie podnety sú známe a neznáme. Strava je veľmi dôležitá a vie sa, že vo vyššom percente skutočne zohráva úlohu. Dokonca mnohé mamičky alebo starší pacienti presne vedia, čo im v strave zhorší. Absolútnou klasikou sú oriešky, čokoláda, citrusy. Ale to platí len u časti. Mnohí aj keď sa roztrhnú nezistia súvis. Lekári Ti nemohli poradiť o tom prečistení čreva, nakoľko nič také oficiálna medicína nikdy nedokázala, to o tých toxinoch a pod. sú v podstate hlúposti, hoci racionálne jadro je v tom, čo som napísal. Možný súvis so stravou, ale nie len s tou. Aj klasická medicína skúšala niektoré pomerne extrémné diety pri ekzéme, napríklad dieťa nepilo ani vodu, len destilovanú, mäso len jahňacie a pod. a je pravdou, že prišlo k zlepšeniu, ibaže je to nepoužiteľné, pretože dieťa sa vyvíja a potrebuje to čo potrebuje. Liek žiadny, ktorý by ekzém vyliečil neexistuje, je pravda, že 95% sa skutočne ekzém rastom výrazne zlepší až ustúpi, ale tých 5% je problém.
Ak by fungovalo to čo píše Mira, tak je to normálny zdravotný úkon, dokázaný štúdiami, preplácali by to poisťovne, tak ako aj tie predražené zázraky, o ktorých si písala.
Čo sa týka mlieka, samozrejme u časti detí je možná alergia na bielkovinu kravského mlieka, ibaže to sa musí dokázať iba eliminačne expozičným testom. Vyšetrenie krvi a testovanie je nedostatočné. Ak deti pijú nie kravské, ale sojové alebo kozie, tak po čase vznikne skrížená alergia. Ak chce teda niekto zistiť či mlieko nie je problém, musí vynechať na mesiac uplne každé mlieko a všetko z mlieka pripravené a všetky mliečne výrobky a sleduje stav.
Toto platí pre všetky potencionálne potraviny, ktoré sú najznámejšie z možného negatívneho vplyvu. Vynechám, sledujem a tak dáko dokola. Hoci v praxi je to často tak, že vynechám čokoládu, lebo po nej sa zhorší, ale kúpim lentilky. Ekzém je nevďačná diagnoza pre každého, aj pre lekára, nakoľko 100% liečba nie je a asi ani nikdy nebude a u niektorých aj keby sa človek roztrhal, tak nie je dobre.
Mira, dcéra má ekzém od narodenia, rok a pol bola dojčená a z toho 8 mesiacov výlučne, takže tie problémy s tenkým črevom sa mi nezdajú, a čo sa týka tej diéty, tak v podstate sa takmer presne tak stravuje, až na to mlieko, lebo je od neho doslova závislá a pije kozie. Zaujímavé je, že ten problém s tenkým črevom nikdy žiadny lekár ani nespomenie a my sme ich už prešli dosť a každý si na nej urobil svoj "pokus", len alternatívny lekári, čo robia pre rôzne firmy, ponúkajúce hriešne drahé preparáty, nám o tom prečistení hovorili a aj sme sa "prečisťovali" za nejakých 200-300€, ale výsledok sa nedostavil a možno je to aj tým, že ja sama tomu neverím...
Torina, dieťaťu, ktorému nefunguje trávenie, vznikajú z nestrávených častá toxiny. Tieto sa nestačia vylučovať vyluč. orgánmi, tak sa vylučujú i cez kožu.
Daj jej do poriadku trávenie - prečisti tenké črevo od hlienov, obnov funkciu črevných klkov a mikrofloru.
Tak ako som napísala včera.
Mám dobrú skúsenosť s vitamínovou sprchou. Vitamínová sprcha nám slúži ku každodennému sprchovaniu. Odstraňuje vápnik , ktorý sa nachádza vo vode, energetizuje a ionizuje vodu pomocou turmalínových keramických guličiek,kapsle obsahujú vitamín C koncentrát z 3000 citrónov.
Je príjemná a pomáha pri liečbe.
Moja dcéra má 5 rokov a taktiež ekzém od narodenia, skúšame všetko presne ako to popisuje babatko77...čo mňa šokuje je to, že v dospelosti sa to nestratilo, lebo každý ma tým utešuje, že to v puberte prejde. Čo dcére pomáha je určite more, liečenie v Trávnici jej pomohlo tiež a momentálne asi prvýkrát od narodenia ju takmer vôbec nemastím, aj keď antihistaminiká berie stále, ale pravidelne používame bioptron. Spočiatku to bolo hrozné /začiatkom leta/ celé telo mala vysypané, doškriabané do krvi, rozmokvané...no strašné. ale kortikoidy som jej už dávať nechcela, lebo oni rýchlo zaberú, ale potom je to rýchlo späť, tak som skúsila svietenie 3krát do dňa na tie najhoršie časti, čo nám trvalo asi 3 hodiny denne a bolo naozaj ťažké donútiť dieťa ležať bez pohybu! Ale asi to funguje, aj keď je možné aj to, že je teraz málo alergénov, ktoré to môžu spúšťať... no uvidíme ako dlho to tak vydrží.
Ahoj babatko77, v podstate mám podobný problém ako ty, síce nie od narodenia, ale od 19tych rokov, teraz mám 27, takže sa to so mnou vlečie už 8 rok. Spočiatku som mala ekzém len na tvári a troška na krku, ale po \"neúspešnej liečbe\" bylinkára, chodila som tam asi rok, som dopadla tak, že ekzém mám na celom tele. Rok a pol som chodila k homeopatovi, úplne bez výsledkov, každým dňom to bolo len horšie. Momentálne som v takom kľudovom štádiu. Raz za dva týždne si natriem tvár Advantanom. Na telo používam kozmetiku od Biodermy. Veľmi mi pomáhajú kúpele z morskej soli z mŕtveho mora, tie sú naozaj super, v kombinácii so slnkom. Celkom mi pomohla aj trojmesačná detoxikácia s programom Colonix, pekne sa mi vyčistila koža aj keď nie úplne. Zatiaľ však toto bolo tým najúčinnejším. Možeš si o tom prečítať na www.drnatura.sk, momentálne som začala s užívaním chlorelly, takže uvidím. Okrem toho užívam aj antihistaminiká a lieky na imunitný systém kvoli herpesom. Účinná je vraj aj fototerapia, urinoterapia, liečba bioptron lampou. Skús sa rozhliadnuť po internete, určite bude viac možností, ktoré si ešte neskúšala.