Chcela by som vyskúšať nadstavbové štúdium polic.zboru,ale neviem či to ako žena zvládnem,keďže niesom nejako fyzicky zdatná.Prosím o vaše skúsenosti alebo rady,ďakujem
Policajná škola
Starší z vypočítavosti? A mladí nie? Veď sam píšeš v štýle, že "skončiť školu a žiadne také - robiť za pásom, ale rovno policajta"
Práveže mladší sa dnes nevedia nikde zamestnať, ani ich nikde nechcú bez praxe, tak sa trepú hneď do silových zložiek. Ono, keby si zažil v minulosti vojnu, keby si na nej bol, tak by ťa možno hneď prešla tá chuť, či sen byť policajtom, pretože na útvaroch to funguje podobne, ako v armáde a keď si tam len obyčajná myš, radový, tak ťa ani nikto neberie vážne a kde aký čo i len trocha tvoj nadradený ťa buzeruje za každú maličkosť, keď má len trocha horšiu náladu. Byť policajtom, to nie je len vyvážanie sa v autách, machrovanie, rozdávanie pokút...
Chcem vidieť mladého 19-ročného chlapca niekde pri zásahu v nejakej Rómskej osade pri rozdivočených, sfetovaných Rómoch, ktorí sú schopní všetkého... tak sa chlapec minimálne poserie z toho. S nimi majú čo robiť i statnejší chlapi, nie takí holobriadkovia... Sorry, ale je to tak! Pred 18-19 ročným chlapcom nemôže mať nikto rešpekt!
Máš svoju pravdu Strejdo, že v zbore je vela mladých nevyzretých chalanov atd atd aké to má následky....lenže je tu druhá vec, chalan 19 rocny po maturite, ktorý chce byt od mlada policajtom bude cakat kym bude mat 25? a zatial bude makať niekde vo výrobe za pásom? to rozhodne nie ak nieje neschopný. Ak by to bolo v zakone, že k PZ od 25 rokov, maturant by isiel na vysku a potom by sa zamestnal niekde uplne inde a pritom to moze byt velmi schopny jedinec...a popravde chlapi po 25tke sa hlasia do PZ skoro vsetci takí, co sa zatial nedokazali uplatnit, nevyslo im podnikanie atd atd....stojim si za nazorom, že dobreho policajta system vyformuje do 25rokov jeho zivota...aj tak 90% ludi co sa prijima su ludia od 20 do 25 rokov...tym ale nehovorim ze Valent nema sancu, len podotykam ze takí postarší jedinci idú v 90% pripadoch z vypocitavosti...
Díky moc za názor, Strejdo!
Tak po tvojom príspevku som odhodlaný pre to urobiť všetko, aby som sa do PZ dostal, už keď tam môže zaberať miesto ktokoľvek, kto na to ani možno nemá. Dodal si mi teraz veľa optimizmu a entuziazmu. Fakt ďakujem!
Na skúškach je vlastne bodovanie ohraničené vekom, aj limity sú iné pri vyšších vekových kategóriách, čiže podľa toho by mali ľudí priberať v pohode aj po štyridsiatke :-) Ako toho, čo si uviedol ty v príspevku.
A s tým vekom by som aj ja tak rozmýšľal a priberal ľudí takých, ktorí už majú čosi odžité a za sebou. Veď prakticky človek okolo tridsiatky je najvýkonnejší a na vrchole svojich síl, aj mentálne už by mal byť pripravený. Takže je dobre, že si to začínajú uvedomovať aj ľudia, čo majú na starosti priberanie ľudí do zboru.
Zdravím Ťa Valent. S vekom si absolútne nelám hlavu, to je tvoje plus a nie mínus. Policajti a hlavne vedenie si začína uvedomovať, že je lepšie zobrať do zboru človeka, ktorý si už niečo odžil, ako 20 ročného zasrana, ktorý akurát vyšiel zo školy a ešte sedí doma pri mamkinej sukni, proste duševne nevyspelého jedinca, ktorý ešte ani nevie poriadne čo je život a nie to ešte aby bol policajt a nech sa na mňa teraz hnevá ktokoľvek, ale je to tak a takých je v zbore vééľmi veľa.
Takže hore hlavu a dávaj hneď žiadosť. Ako príklad ti uvediem: Minulý týždeň som mal streľby a pozerám, že nejaký nový kolega tam bol, strážmajster a už skoro úplne šedivý, mohol mať okolo 45 rokov a to, že bol strážmajster znamená, že v zbore nieje dlhšie ako 2 roky. A ty si lámeš hlavu, keď maáš niečo cez 30? :DDD ani na to nemysli ;) budúci kolega.
Ahoj Strejdo.
Byť policajtom som chcel už skôr, aj som si dával prihlášky, no zamietali mi ich. Potom som odišiel robiť do zahraničia, ale tá túžba byť policajtom vo mne dutnala po celý čas. Teraz som doma, chcel by som to opäť skúsiť, ale mám už 31 rokov... myslíš, že to bude už trochu problém? Nie je už neskoro? Čítal som poctivo túto diskusiu, aj čo viem z rozprávania, tak to by problém byť nemal, lebo do PZ berú aj ľudí po tridsiatke. No stále vo mne sú menšie obavy, či sa nebude prihliadať na vek a tým pádom by som bol "out".
Aj jeden známy mi vravel, že keď on robil skúšky, tak spolu s ním boli na prijímačkách možno siedmi chlapi, vekom po tridsiatke.
Tak tak, máš pravdu, ale vidíš, nájdu sa aj výnimky ako napríklad my, sme ešte ďaleko za post-sovietskými krajinami. Ale, to je zbytočne riešiť, ako jedinci s tým nič nezmeníme, iba ak sa neskôr dostaneme do vyššej politiky a nahradíme starých komunistických k.....v .
No ale venujme sa opäť prijímaniu do PZ. Takže to je otvorené, čiže len si pekne dávajte žiadosti a trénujte a pripravujte sa na kariéru policajta.
Pravda, Strejdo! My Slováci sme už takí... Hlavne nedopriať druhému! Nech sa mám ja dobre, ostatní nech idú do.... Sorry, ale sme poriadne skur.... národ! Niekde na úrovni post sovietských krajín... alebo ešte pod nimi.
to Strejdo, dakujem za podporu, prijimanie bolo pozastavene ku koncu roku 2010 a potom ešte nejako v marci aprili, ale ako vravis 1.maja nastupovali ludia a z pravneho hladiska sa mi zda, že darmo je prijimanie pozastavene, ale ziadosti musia vybavovat vždy! a dalej robit prijimacie konanie.
Žiadny zákaz nieje a ani neviem, či vôbec teraz bol, len niekto má asi zlé informácie alebo naschvál chcel, aby uchádzačí nedávali prihlášky a ten jedinec mal väčšiu šancu. K 1. máju brali 40 nových ľudí. Túto info mám z prvej ruky z PO kraja, takže len si pekne dávajte žiadosti a nepočúvajte tu nejakých debilkov.