Policajná škola

Strejdo

Ak dovolíte, tak sa vyjadrím aj ja, keď už sa bavíte o mne. Zarábal som priemerne 40 000, čiže niekedy 50 000 a niekedy 30 000, to bolo minimum, robil som kuriéra v jednej prepravnej spoločnosti. Keď som dal výpovaď, tak ma necheli pustiťi, lebo vždy som stíhal všetko poroznášať za jeden deň a ešte som aj kolegom pomáhal, ale vedeniu som povedal, že iba jeden jediný deň v mesiaci som bol spokojný v tejto práci, keď mi prišla výplata na účet. Vidno, že vám, čo sa čudujete, prečo som odišiel z takej roboty, peniaze zatemnili mozog, do hrobu si ich neodnesiete. Nechal som tú prácu, lebo som nebol spokojný, vnútorne ma neuspokojovala, peniaze sú dôležité, ale nesmú byť na prvom mieste, potom im slúžite.
Áno je pravda, že policajná práca ma veľmi baví, preto to robím, nie kvôli istote, dôchodku a neviem akým pi.ovinám.
No ale mali by ste sa tu baviť o prijímačkach a nie o nejakom rádovom policajtovi ;).

Steel

To ma tiež napadlo, že to číslo výrazne nadhodil, pretože na také prachy chodí človek tesne po škole makať do zahraničia a niekedy ani toľko nezarobí. Ale aby sme neodbočovali... Chcem povedať, že mohla by ma baviť práca policajta aj neviem ako, ale keby som toľko zarábal a s nikým nič nemal, žiadne zákazy, rozkazy atď. proste odrobíš svoje a máš kľud, tak by mi v živote ani na um neprišlo trepať sa do niekde do zboru, ešte predtým podstupovať všetku tú kalváriu s prijímačkami atď. keby mi do cesty prišiel job za 40 000.
Neverím, že už niekedy neoľutoval, že sa na to dal... keď si spomenie, čo mal predtým. Ale jeho vec, len sa človek dosť čuduje. Nech ma teraz neberie v zlom, ja mu fandím, že je srdcom oddaný policajt, lebo presne takých treba! Toľko k tomu.

Steel

to Strejdo: Kámo, je to tvoja vec, ale ja keby som mal robotu za 40 000 korún mesačne, tak by som bol asi nenormálny, padnutý na hlavu (a v dnešnej dobe, ktorá je o peniazoch) keby som taký job opustil, nechal si zraziť mzdu o 60% a ešte byť k tomu dobrovoľne buzerovaný. Sorry, ale tomu fakt nechápem! To už musíš byť asi fakt fanatik do tej práci, aj na úkor nižšej životnej úrovne, nižšieho štandardu, a v neposlednom rade aj istej slobody, lebo ináč si to vysvetliť neviem.
Tvoja vec, ale sorry, hraničí to s bláznovstvom!

roxiiino

Valent: choď radšej učiť slovenčinu, opravovať chyby ti ozaj ide :D A ďalej nekomentujem radšej je to škoda času

Steel

boli to konkretne Svedi, co nechapali, pretoze u nich vie perfektne po anglicky kazdy clovek, bez ohladu na vzdelanie... moze byt povolanim aj smetiar, kominar, ci upratovacka... Ale to uz je chyba niekde inde, ze ano. No diky za odpoved.

Steel

byt moze, len ci ju aj vedia, lebo co som mal moznost byt svedkom, aj sa o tom pisalo, tak z mozno osem opytanych policajtov, vedel ako-tak az jeden (ich starsi veduci)...

cops

policajt má maturitu, takže v dnešných časoch každý musi maturovat aj z cudzieho jazyka v 99% AJ alebo NJ, takže nejaké základy urcite vie, aj ked je jasne, ze par rokov nevyuzivania cudzieho jazyka spravi svoje a co sa týka školy sú tám zíklady AJ alebo NJ.

Steel

Ahoj. Mam otazku. Uci sa policajt aj nejaky cudzi jazyk v skole? Anglictina, alebo Nemcina? Aspon zaklady?
Lebo sa teraz, ked je sampionat, aspon tu v Ke cudzinci stazuju, ze im akoro nikto nerozumie, tak sa obracaju aspon na policajtov a ti tiez nevedia...
Nevravim, zeby mali ovladat perfektne cudzi jazyk, ale nedat dokopy nejake dve-tri zakladne, jednoduche vety, (kde sa nachadza trebars hotel, stadion, stanica, kde najde clovek to a to, ako sa sa dostane tam a tam) tak to je.... hmmm, dost zle.