Chcela by som vyskúšať nadstavbové štúdium polic.zboru,ale neviem či to ako žena zvládnem,keďže niesom nejako fyzicky zdatná.Prosím o vaše skúsenosti alebo rady,ďakujem
Policajná škola
neviete ake temy zvyknu byt na pisomnych?
Ja som bol tiez na pohovore (uz po niekolky krat) a opat zamietavy postoj zo strany PZ. Kaslem uz na to, nema to zmysel, ked clovek tam nejde na istotu s vedomim, ze ma za sebou poriadnu tlacenku! Tak akurat straca cas, iluzie a nervy. A odburava si dobre prac. ponuky, lebo veri, ze bude robit to co ho bavi, co chce a ono je to celkom inak v dnesnej dobe.
14.4.2011 :)
hawana.30
Kedy si bol(a) na pohovore?
ide niekto na fyzické testy 2.6. Košice?
Tak ako hovoríš. Ale nejdeš ku posudkovému doktorovi, ale ku policdajnému doktorovi, ktorý je určený na vyšetrenie uchádzačov, až ten doktor to posiela posudkovému doktorovi so svojim hodnotením a posudkový rozhodne, či si schopný alebo nie. Ty ku posudkovému vôbec nejdeš. Ku policajnému doktorovi ideš so všetkými výsledkami a zdravotnou kartou, tento doktor ťa zbežne prezrie, či máš v poriadku chrbticu. Aj oči ti kontroluje on, pozeráš na tú tabuľu s písmenami, potom čítaš z knižky farebné čísla, či niesi farboslepý a to je tak všetko.
Čo som písal, že som bol zvlášť u očného, tak to bolo v prijímacom konaní, keď som chcel ísť ku mýtnej polícii, tam som musel ísť aj ku ušnému, oni mali prísnejšie kritéria na prijatie. Ale to sa teba netýka.
Presne do ktorého roku nebola potrebná neviem (ani sa mi nechce to teraz doštudovávať), ale rozhodne viem, že za hlbokej totality sa ľudia až tak veľmi nemali chuť pridať k policajtom, robili sa na to dokonca nábor a vrchnosť bola vďačná za každého človeka :-) To je paradox, že? :-)
Ako som písal, stačilo byť v tom správnom "zväze" a bol si tam, keď už si na to nemal príslušné vzdelanie, ale "esenbákom" vo VB si chcel byť veľmi :-)
co sa tyka tej maturity ako to bolo? do ktoreho roku nebola potrebna do PZ? po tom prelome si ju museli tí co ju nemali urobit? alebo?
V poriadku kámo, nehnevaj sa, mne len to trocha prišlo čudné. A aká istota, dôchodok? Výsluhové dôchodky, ešte len boh vie, čo s nimi bude, pretože bežným ľuďom sú tŕňom v oku a aj novozvolená vláda čosi špekuluje. Tak aby sa to nezmenilo ešte. A istota? V dnešnej dobe, keď na policajtov sliedi kade-kto a podáva na nich sťažnosti? Za každú blbosť ich už idú zobliekať z uniformy a dotyčný si musí dávať sakra pozor, aby sa v práci do niečoho nezaplietol. Ja nie som policajt, ale viem z rozprávania známeho a šak aj človek vidí sám.
Niekedy možno bol policajt pán (aj keď na neho boli kladené možno o dosť nižšie vzdelanostné a fyzické požiadavky zo komoušov - inak povedané, netrebalo ani len maturitu, ale hlavne byť v správny čas na správnom mieste, pri správnych ľuďoch), no teraz si nie som istý, či je policajt až taký pán... skôr naopak! A to sú na neho, si trúfam tvrdiť kladené o dosť vyššie požiadavky... Už len samotné peripetie s jeho prijatím do zboru vyžadujú fakt pevnú vôľu, trpezlivosť a hlavne nervy.