Chcela by som vyskúšať nadstavbové štúdium polic.zboru,ale neviem či to ako žena zvládnem,keďže niesom nejako fyzicky zdatná.Prosím o vaše skúsenosti alebo rady,ďakujem
Policajná škola
Presne Timino, uplne do slova s tebou suhlasim. Naco alkohol? Si daj kofolu, ta ti viac prospeje.
Alkohol, metla ľudstva.V PZ SR ostro kontrolovaný.Ale niet sa čomu diviť.Každý takýto prešlap policajta je hneď vo večerných správach.Zákon 73/1998 Z.z. o tom jasne hovorí, ako o konaní, ktoré zakladá dôvod prepustenia policajta z PZ SR.Ak si v prípravnej ŠS letíš bez udania dôvodu.Ak si v stálej ŠS, letíš bez nároku na dôchodok, odstupné atď.Potom sa to celé vlečie s tebou.Čo sa týka policajta, ktorý v čase osobného voľna vedie motorové vozidlo pod vplyvom alkoholu alebo inej návykovej látky, pokladá sa sa to za konanie, ktoré zakladá dôvod prepustenia policajta z PZ SR.Prečo je to tak? Nieto sa opýta.Veď mám voľno, môžem si robiť, čo chcem.Ale policajtom nie si od 07:00 do 19:00.Policajtom si na 24 hodín.Preto aj zákon a príslušné predpisy musíš dodržiavať 24 hodín.Alebo nechoď k PZ SR.Aké jednoduché.V skole SOS PZ BA, PK, KE sa fuka rano pri nastupe namatkovo.Ak sa zranis pocas studia na vyucovani, hned ides fukat.A cez víkend platí to, čo som pisal vyššie.Takže najmä chlapi a ženy nevynímajúc, nechlastsť vôbec.Doba je náročná,miesta sa hľadajú ťažko.
Zoberu ti krv a moc, z tych zistuju, ci mas spravnu funkciu pecene, obliciek, HIV, kreatinin. Potom pojdes na rontgnen pluc a srdca, dalej na ocne vysetrenie- farbocit, perimetria, ocny tlak a ostrost. Usne vysetrenie- audimetria(ci dobre pocujes vysoke a nizke tony). Nakoniec sa vyzlecies do slipov a doktor zisti, ci nemas poskracovane slachy (ako si schopny ist do drepu s patami na zemi, potom do predklonu s vystretymi nohami, uklony do stran, zaklon), potom si lahnes a zistuje, ako mas klbovu pohyblivost v bedrovych klboch, s kladivkom zisti reflexy. No a nakoniec EKG.
Takze zbytocne nehovor, co si mal, nech si to zistia sami a ked to nezistia, tak sa o tom nezmienuj ani najlepsiemu kamaratovi.
To s tym kolenom absolutne nevadi, ved vodu mal skoro kazdy druhy chlap. Ukaz im, ze mas na to, na fyzickych testoch.
moze mi niekto podrobne napisat co zistuje doktor na prehliadke, ci napriklad vadi ked som mal ako decko selest na srdci ale teraz s tym problem absolutne nemam, a naprikla som mal uraz na kolene a museli mi brat vodu z kolena a sem tam ma boli- vadi to??
Ked nafuka na bicykli, tak bude mat z toho problemy !!!! tak isto moze dostat pokutu do 200 Eur tusim... Sadzobnik pokut je na nete. Takze ked uz pijete, nejazdite, nechajte sa zviezt... za to Vam nic nemozu... ale ked budete viest co i len bike pod vplyvom alkoholu... nestoji to za to
Nevie nahodou niekto termin najblizsich skusok v KE po 9 mesiaci? Su terminy z Pezinka aj pre KE? Dik za info.
Keby si tu nechodil, tak to tu nepises :)))Inac vseobecne, keby si nafukal na bicykli, tak ti mozu zobrat aj vodicak.
Myslim,ze pocas vikendu by si ani nemal fukat, ked je to mimo studia, ale niesom si isty. Nech napise kompetentny.
Caote,ide niekto na skusky 12.10.2009?
aha, dakujem...ale na akademii ozbrojenych sil je to tak, ze od nastupu na studium kadeti dostavaju celodennu stravu aj im je platene ubytovanie..a dnom ked sa zacina studium je uz student v statnej sluzbe...tak som si myslel, ze je to tak aj s policiou...ale dakujem..