Chcela by som vyskúšať nadstavbové štúdium polic.zboru,ale neviem či to ako žena zvládnem,keďže niesom nejako fyzicky zdatná.Prosím o vaše skúsenosti alebo rady,ďakujem
Policajná škola
Na skrátené ťa pridelia iba v prípade, že máš vysokú školu druhého stupňa. Ak ťa zaradia na skrátené vyšetrovanie, tak sa to volá starší referent- poverený policajt
Musíš ovládať paragrafy z trestného zákona a trestného poriadku, máš pridelené trestné spisy, napr. o krádeži, ublížení na zdraví, atď, kde je trestná sadzba odňatia slobody nižšia ako 3roky, čiže na skrátenom vyšetrovaní sa riešia prečiny do 3rokov odňatia slobody, potom je vyšetrovanie, na ktorom sa riešia prečiny od 3 do 5 rokov a zločiny, čiže trestné činy nad 5 rokov.
Tvojou úlohou je predvolávať a vypočúvať svedkov, poškodených, podozrivých, vyčísľovať škody, začínaš trestné stíhanie voči známej alebo neznámej osobe, atď. atď.
zas som o nieco mudrejsi...no a este som sa chcel opytat co konkretne robis na tom skratenom a preco sa to tak vola?dakujem
Tak tak presne, ako hovoríš, išiel som priamo do služby, ale ani mňa škola neminie, do dvoch rokov ju budem musieť urobiť, ale to záleží od môjho nadriadeného, kedy ma pošle na školu. No to je iba v tomto prípade-skrátené vyšetrovanie. To je jediný prípad, kedy ideš rovno do služby a nie do školy. Len málokto chce robiť toto odvetvie pri polícii.
bino termin fyzickych previerok v Pezinku je na 100 % dna 3.5.2010, tak ako pisal strejdo.
skielko, Strejdo, pokial viem, isiel priamo na skratene vysetrovanie cize na skolu nemusel ist.
pockaj a do skoly si chodil kam??ked uz zarezavas?
Skielko, ja už som v službe a naplno makám pri odhaľovaní trestných činov. Jednu dôležitú vec začínam zisťovať. Ak človek ide k polícii z presvedčenia, tak bude spokojný, ale ak ide iba kvôli uniforme a kvôli tomu, aby si posilnil ego, tak nikdy nebude spokojný.
Veľa šťastia všetkým prajem.
mne na orpz v dolnom kubine povedal personalista ze nastup je 1.7 a potom az 1.10. ale to len interpretujem co mi povedal...v piatok tam pojdem ak sa dozviem daco nove dam vediet..strejdo inak ako v skole???
Navrhnúť??? :DDDDDD. Keby si nebol pohodlný, tak si to nájdeš sám. Ale navrhnem ti dva termíny. 3. 5. 2010 a 7. 6. 2010.
Mne sa tiež nevidí ten dátum nástupu 1.7. Volal som kamaratovi, ktorý učí v Pezinku na škole, že nástup je 1.9.