Chcela by som vyskúšať nadstavbové štúdium polic.zboru,ale neviem či to ako žena zvládnem,keďže niesom nejako fyzicky zdatná.Prosím o vaše skúsenosti alebo rady,ďakujem
Policajná škola
colombo: Hm, tam maju vraj 2 odbory, som myslel ze ten jeden je nejaky policajny a druhy na urady Min. vnutra, nevedel som ze je to az take "civilne". Ty si mal aky obor?
strejdo: nemyslim ze ma vyznam tu rozoberat moj zdravotny stav kedze mna zaujima len nazor posudkoveho lekara, ktory jediny moze rozhodnut...
pozorovatel: studoval som ako civil, v zbore skoncilo mozno 30% absolventov...
ja som v podstate uz telesnou psychotestami a lekarskou prehliadkou presiel pri primackach ale od vtedy sa veci zmenili, pamatam si vsak ze na lekarskej prehliadke bol problem aj s tym ze som bol na vysetrenie u alergologa a musel som doniest potvrdenie ze niesom alergik, takze pri terajsom zdravotnom stave si velke sance nedavam, ale chcem mat istotu...
mozno pri vysetrovateloch moze byt zdravotny stav 99,5 % :o)
viete niekto ako je to s volnymi tabulkovymi miestami na vysetrovackach resp. skratenom vysetrovani?
vcase ked som ja koncil skolu brali na vysetrovacky aj ludi z inych skol ako pravo a APZ teraz uz nie...
inak vsetci co rozmyslate nad civilnym studiom na APZ 1 rada: kaslite na to, jednak je tam velky naval a bez znamosti su sance mizive
a to hlavne: tu skolu mimo policie nevyuzijete!!!mozno v statnej sprave ale to bez znamosti tiez rychlo zabudnite (vlastna skusenost) chodte radsej na pravo ked uz tam mate vacsiu sancu aj k policii ale hlavne viac moznosti vyberu...
strejdo: nemyslim ze ma vyznam tu rozoberat moj zdravotny stav kedze mna zaujima len nazor posudkoveho lekara, ktory jediny moze rozhodnut...
pozorovatel: studoval som ako civil, v zbore skoncilo mozno 30% absolventov...
ja som v podstate uz telesnou psychotestami a lekarskou prehliadkou presiel pri primackach ale od vtedy sa veci zmenili, pamatam si vsak ze na lekarskej prehliadke bol problem aj s tym ze som bol na vysetrenie u alergologa a musel som doniest potvrdenie ze niesom alergik, takze pri terajsom zdravotnom stave si velke sance nedavam, ale chcem mat istotu...
mozno pri vysetrovateloch moze byt zdravotny stav 99,5 % :o)
viete niekto ako je to s volnymi tabulkovymi miestami na vysetrovackach resp. skratenom vysetrovani?
vcase ked som ja koncil skolu brali na vysetrovacky aj ludi z inych skol ako pravo a APZ teraz uz nie...
inak vsetci co rozmyslate nad civilnym studiom na APZ 1 rada: kaslite na to, jednak je tam velky naval a bez znamosti su sance mizive
a to hlavne: tu skolu mimo policie nevyuzijete!!!mozno v statnej sprave ale to bez znamosti tiez rychlo zabudnite (vlastna skusenost) chodte radsej na pravo ked uz tam mate vacsiu sancu aj k policii ale hlavne viac moznosti vyberu...
Pre všetkých čo majú pochybnosti:
Treba skúsiť, lebo keď sa len budete pýtať a lamentovať, že či sa ti to oplatí alebo nie, tým sa nikde nedostanete. Ja osobne mám okuliare 0,75 a prešiel som cez zdravotnú. Snažil som sa do zboru dostať rok a teraz som tam. Stačí len veriť a skúšať.
colombo: A na APZ si ako studoval? Odtial neberu do zboru? Viem ze su tam aj civili ale myslel som ze koncia v zbore.
vaculik, colombo, môžte napísať aj tu na fórum, veď je anonymné a k vášmu problému sa môžme vyjadriť aj my a možno sa nájde niekto, kto vám naozaj poradí, či máte s vašim zdravotným problémom šancu alebo nie dostať sa do PZ a potom si to len utvrdíte u posudkového lekára.
colombo
velmi dobry napad...dakujem pomohlo mi to,lebo ja tiez niesom si isty ci by som tam uspel a podstupit to cele snazit sa,bojovat a potom pohoris u lekaRA,fakt smutne...ak sa ti podari nejak zohnat info pripadne kontakt mohol by si ho potom sem hodit...diky
cafte
sory ak to tu uz je spomenute ale nenasiel som to.
chcem sa opytat:
1. nema niekto kontakt na policajneho posudkoveho lekara?
2. posudkovy lekari posobia v ramci okresov, krajov alebo len centralne na prezidiu?
potrebujem si prejst moj zdravotny stav rovno s takym doktorom aby som zbytocne nestracal cas a nervy vecami, ktore predchadzaju posudku.
prekonal som nemoc a momentalne som zdravy ale urcite nasledky su.
Az tak by ma to ku policii netahalo keby som nemal skoncenu APZ a tu inde nevyuzijem...
potrebujem vediet konecny verdikt nech viem ci mam uplne zatvorit kapitolu PZ alebo to skusit
vdaka za pripadne rady
dakujem Pk1,aky predmet zabera v prvych 6tyzdnoch?anglistina je brata na vyssej urovni,alebo len zaklady?test?