Nasezdravotnictvo

Príspevok v téme: Nasezdravotnictvo
Taxim

Bohuzial som vaznejsie ochorel a cim dalej tym viac sa stretavam s totalnou aroganciou aj u tych lekarov,ktori ked som bol zdravy boli milucki, zlatucki napr pri preventivnych prehliadkach. Vtedy som podnikal a tak som im stale doniesol malickost. Teraz sa na to zabudlo a drzost nema konca. Samozrejme je medzi nimi aj vynimka bohuzial, iba jedna. Lezal som v nemocnici a tam je to uplna hroza. Ludia su tam ako posledne nuly. Lekari - dho nic - a pacient na poslednom mieste. Boze kde to spejeme. Bez uplatku vam nespravia ani vysetrenia, ktore su vyslovene potrebne. Nadobudol som pocit ze lekari sa stale za niecim zenu a prave pritomny pacient je pre nich na obtiaz. Tak potom naco su tam? Ake mate skusenosti vy?

Peter_1976

Dobry den, aj ja si myslim, ze k uplatkarstvu sme si lekarov vychovali my, pacienti. Argument, ze ich k braniu uplatkov nuti zle platove ohodnotenie, neobstoji. Su nenasytni a neberu ohlad na financne moznosti statu. Medicina je sice jedno z najhumannejsich povolani, su tu vsak aj ine, tiez dolezite a nedocenene. To tu mame zacat vsetci strajkovat? To by viedlo k anarchii. Lekari vykrikuju, ze su elitou naroda a neviem co este. Ale nech sa ako elita aj spravaju (cest vynimkam). Ja ako pacient som to domnele elitarstvo na ich spravani nejako vyrazne nepostrehol. A este k tym uplatkom - pred par rokmi som potreboval okamzitu operaciu, bol som v priamom ohrozeni zivota. Lekar od mojej chudobnej a tazko chorej mamy vzal uplatok 5000,- Sk (este pred zavedenim eura)...

lost

A poistovne.

Ludia si ich vyberaju, ludia by ich malo poslat do ...

lebo ludia si totalne namol, ak nevidia ako ich positovne okradaju.

lost

Brutalne sa mi pacil vyrok:

"Nikto lekárov nenútil,aby boli lekármi."

Svet, ale hlavne nasa krajina je v 3,14či
To ked niekto nedokaze uznat/priznat - vidiet, tak je hold magor, alebo sa len tvari ze je slepy...

Co uz...

ja len dufam ze skapem rychlou smrtou :D

mam s nasim zdravotnictvom VELA skusenosti, ale naco by som sa rozpisoval..

Laurina22

Silvikh no ono takto,k tym klbom.Ono to zavisi od poistovne a od ich limitov.Lebo lekar moze urobit mesacne aj 200 umelych klbov,ale ihned ak ho stopne limit,musi si pacient pockat.

Pokial ja viem,vo VSZP sa caka najdlhsie.Su cakacky aj dva roky.

Samozrejme,zavisi to aj od nemocnice a zariadenia.Lebo lekar na Kramaroch uz moze mat limit pre tento mesiac vycerpany,ale lekar v Ziline este nie.

Laurina22

Silvikh,ja pracujem na centrale.

Ono,vies,s tymi Romami je to velmi zlozite,o tom,ak chces viac,ti napisem mailom,je to na dlho,na samostatnu temu.

Ja sa na mojho gynekologa nastastie stazovat nemozem,co sa tyka obvodneho,pokym zistil,kde robim(schvalne som mu to nepovedala a tvarila som sa,ze nicomu nerozumiem),vykazoval si vykony,ktore mi v zivote neurobil.Pritom ked som k nemu prisla,dal mi IBALGIN maximalne.

Tak naposledy som mu povedala,ze vidim,co si vykazal,ako si vykazal a pokial mi neurobi potrebne vysetrenia,bude problem:-)Si ho mala vidiet:-))))

silviklh

a to viem,lebo kolegyna tam robi.aj kolektiv je dost o nicom.
zober si,ze prides do Dr.Max,vypytas si napr.Stoptussin,ale ona ti ho nebude moc dat :D
to je v p..i :D
a uvidime,ak oto bude,s tymi liekmi,ale dost to bude zdrzovat.poznam ludi :D otras....:D

silviklh

soffa,neviem,ako je to v inych lekarnach,ale u nas napr.to takto nefunguje.my sme poctiví.nnaozaj odporucame len take veci,co su dobre a celkovo drzime na sklade len take,co sa hybu a same im verime (so mlen ja a moja sefka).v sietovkach je to uplne inak.napr.v Dr.Max (penta) to maju tak,ze maju URCENE,co predat,ak predaju ine,maju z toho zle.

soffa

silviklh myslis ze novelizacia zakona,pri ktorom bude doktor predpisovat len latku a je na tebe aky pripravok si vyberies z roznych druhov zakrije aspon aku taku diskriminaciu inych spolocnosti???ja si myslim ze je to docela dobry napad.ved lekarnici davaju len alebo "odporucaju len!" take produkty za ktore dostali od dilerov provizie.

silviklh

presne tak.aj moja gynekologicka,je jej jedno,co mi je,ani vyter mi neurobi,hoci by mala,aby sme vedlei,ci m idaco nie je,ved niekedy an inie su priznaky,ale bude mi davat stale dake letaciky ,uplne pi.oviny,ja sa oserienkat nedam,lebo robim s liekmi,a najlepsie je,ked ma posle do lekarne,ze to len tam dostanem,tak jdu blejt,u nas je taka lekarnicka,co ma podplatených ekarov,min. 6,co viem a vsetk odostat len u nej! :D :D a ludia sa daju osrat....

uhlie

Slovenski lekari su vacsinou protekcne deti, ktore studovali za totality s istotou, ze nebudu nic moc robit a budu za to brat obrovske platy. 90% lekarov na Slovensku je zbytocnych a ich cinnost spociva len v tom, ze na kazdu nemoc predpisuju lieky, za ktore dostanu proviziu od farmaceutickych spolocnosti.