ahoj, nevie niekto z vás ako to prebieha na zdravotke? Je to ťažké...na koľko percentje možné že zoberú aj mňa, keď mám zo sjl a mat 3??Biológia a chémia my idú aa byť doktorkou bol vždy môj sen a chcem ísť aj na vysokú...na zdravotku chcela ísť aj moja kamoška , mali sme ísť spolu ale nevieme či nás obydve vezmú...keby som išla sama tak sa hrozne bojím...lebo všetko bude nové, nebudem vedieť kde mám triedu, nikoho nebudem poznať....Je to tam ťažke, keď tam budem sama??? prosím nevysmievajte sa mi...len vás žiadam o radu...
Stredná zdravotná škola
Ahojte ,ja idem na zdravotnu odbor zdravotny asisten . Robim prijimacky z biologie a zo sjl prosim neviete niekto ake otazky by tam mohli byt z biologie( napr. Dychanie,cievy ,srdce, atd) a sjl ? Monitor nedopadol podla mojich predstav zoberu ma na zdravotnu ked mam jednotky a dvojky na vysvedceni a z monitoru sjl mam nejakych 60% ? Dakujem za odpoved.
Ja chcem robiť v lekárni- takže farmaceutický laborant. Ak budete chcieť niekto pracovať v lekarni, tak rozhodne nie gympel !!!
určite nie!!! zdravotná, tam ťa na výšku vôbec nepripravia. Keď chceš ísť na medicínu, jednoznačne gymnázium. Ani nad strednou zdravotníckou nerozmýšľaj. :)
pozerala som to lfuk a je to tak chémia+biológia,takže potom gymnázium s prírodovedným zameraním kde už sú aj semináre,tak gymnázium je ťažké preto lebo je výberové :)
JEDNOZNACNE GYMNAZIUM! Nedivat sa na inych, kto kam ide. Chod na silne a tazke gymnázium, ktore ta dobre pripravy na přijímačky na VŠ.
z gymnázia sa dostaneš na každú tam už ide o voľbu predmetu,neviem synovec zvažuje gymnázium z prírodovedným zameraním,majú tam semináre z onkológie a podobných zdravotníckych predmetov,tiež ho to lekárstvo zaujíma tak to by bolo vhodné potom,neviem čo medicína požaduje mňa nič také nikdy nezaujímalo :D mám k tomu odpor,ale pozriem to pre synovca lebo on už je deviatak,ide o to že gymnázium zo všeobec.zameraním takéto semináre nemá, takže už aj gymnázia majú zamerania.......
Su ludia ktori sa dostanu zo zdravotnej na LF, ale vseobecne lepsi vedomostny podklad na prijimacky poskytuje jednoznacne gymnazium. Vsetky LF na slovensku vyzaduju iba CHEMIU+BIOLOGIU v gymnazialnom rozsahu (avsak pomerne velmi detailne :)) )
nikusiatko gymnázium je dobrá škola aj zdravotnícka,neter tam je ako farmaceutický laborant hm ťažká škola ale učí sa zasa na samé jednotky ako na základe,odtiaľ ide na farmaceutickú fakultu,takže neviem či je na medicínu zdravotnícky laborant,,,pozri sa na stránku lekárskej fakulty aké majú požiadavky na prijímačky lebo tie predmety sa nemenia a podľa toho si vyber školu a predmety na skúšky,hlavne ide o to čo tá vš škola požaduje všetko a na ktorej strednej škole to máš potrebné predmety,semináre,možno nejaké olympiády či iné študijné programy vyberajú najlepších sú aj gymnáziá z prírodovedným zameraním potom také,treba si všetko zistiť,zavolať si tam ......
A možem niečo? To vadí ked som sa od začiatku prveho roč. Neučila biologiu? plsss dajte mi vedieť...... potrebujem to vedieť ....Dakujem.... :-D