Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

jedalnicek, denny prijem kalorii

Príspevok v téme: jedalnicek, denny prijem kalorii
Feliss

Dobry den..Mam 172cm a 63kg..Chcela by so schudnut okolo 5kg..Uz som zacala studovat dost veci co sa tyka stravy a vyzivy a kalorii atd.. Len neviem presne ako si mam zostavit jedanlicek..Uz som sa zacala stravovat podla odporucanii na nete, 5x do dna male porcie..Len neviem vymysliet co jest..Striedam jedla ako- varene vajce, kuracie prsia, cotagge cgeese . biely jogurt, 1 celozrnny rozok (1 x do dna jem pecivo), uz nemam napady..A neviem presne v aku dobu ake jedla jest...Viem ze vecer uz nie ovocie ani sacharidy...hlavne vecer neviem co mam jest...a este otazka, ako je to s dennym prijmom kalorii, alebo sa mam riadim kilojoulami? a pri chudnuti je vsade inak pisane no cca okolo 6000kilojoulov to ma byt, a kalorii asi 1500 kal..To mam chodit nakupovat s kalkulackou? :D :D

Sisi135

cinni: cottage rajo 180 g - 756kJ B23,40g S5,40g T7,20g. Ono na porciu by si fakt nemala mať príliš bielkovín - telo to nedokáže spracovať a zbytočne si tým zaťažuješ pečeň a obličky. Ja som to tak robila a potom som musela brať chvíľu lieky na pečeň. Ale rob ako chceš ja sa snažím len poradiť :) a písala som že cestoviny (ako aj iné prílohy) môžu byť aj na večeru ale polovičné množstvo ako dávať na obed do 30 g za surova

cinni

kludne jedz cottage aj cely, nieje vobec kaloricky, ja uz ked otvorim, zjem ho cely, pekne zasyti:)) s nejakym celozrnnym pecivom... na veceru si zvyknem niekedy robit cestoviny, napr hodim do toho tuniaka a vela zelenuny (vtedy staci aj polovicna davka cestovim) alebo cestoviny so zeleninou, porom, nakrajanou morcacou sunkou plus biely jogurt, vobec nevadi aj ked su to sacharidy,.... neviem ci cvicis ci nie, ale ak ano, tak potom vecer hlavne bielkoviny.... vyborny je na ranajky jogurt s ovsakmi, bananom...do toho susene slivky, hrozienka.....:) musli a tie rozne sladke cerealne bludy ochutene su neskutocne kaloricke, takze ja mam najradsej neochutene, alebo ciste ovsene vlocky

Sisi135

Šak rohlíky môžeš aj dva. Cottage nie samý preto že je to bielkovina trošku tuku a trošku sacharidov ale nič moc. V každom jedle by si mala mať ako sacharidy, tak bielkoviny a tuky plus niečo čerstvé (zeleninka raz do dňa raňajky alebo desiata ovocie). Množstvo sa mení podľa časti dňa preto cottage s pečivom. Keď ti nechutí samotný ochuť si ho - s bylinkami, cesnakom ... ja zbožňujem sušená pažítka sušený cesnak a cherry paradajky a za lyžičku tekvicového oleja (kupujem ten menej tukový takže ten olej sa tam zmestí). A ešte k tým rohlíkom - pečiva sa neboj, ja jem pečivo k desiate a na olovrant a dakedy aj na večeru. Inak aj k tej by si mala mať pomalý sacharid ale už len trochu - polovičné množstvo čo na obed. Na obed môžeš tie cestoviny v surovom stave 30 - 50 g. Ja mám také malé voľačo (farfalle sa to tuším volá) to je tak lyžica 10 g. Opäť však vravím naj je celozrnné podľa možnosti. A k mojim vedomostiam - všetko mám vyskúšané na sebe prešla som si aj diétami a mám aj dobrého známeho jo jo efekt a všetko čo píšem hovorím je z vlastnej skúsenosti a zo skúsenosti ľudí ktorým robím akési poradenstvo

Feliss

sisi- no ryby bohuzial nedam do ust, a neviem sa prinutit, som mozno maznava ale kvoli diete som uz aj tak zacala jest take pottraviny co inac by som nezjedla napr. cotagge,..ble...a ten tvaroh , davam si ho na 2x, a sa mi paci ze sa z neho aj najem :) a mas 16 ? klobuk dole ze sa tak vyznas..asi si tomu nvenovala vela casu a namahy, obdiv a potlesk :D :D dufam ze budes inspiraciou pre mna :D no ovsaky si uz kupim kazdy o nich basni..Dam si ich do jogurtu rano, alebo v skole..a tie syry, ako som uz spominala, som maznava, ja take som nejedla..uz cotagge je prekonanie sa, pre mna..No fajn a vecer bielkoviny, doobedu pomale sacharidy..a do skoly si teda mozem aj cestoviny zobrat na desiatu?? a kolko asi.. Lebo o jednej som uz dost hladna v skole a nemam v skole nic k dispozicii len jogurt alebo cotagge...A preco cotagge nie samy? (akoze chvalabohu, lebo mi vobec nechuti)...a s pecivom ako? Jem jeden rohlik do dna celozrnny...No dnes som jedla krajec chleba s varenym vajickom na ranajky..nebolo zial nic celozrnne...

Sisi135

Feliss: kľudne sa pýtaj asi rok dozadu som aj ja mala plno otázok a všetci sa na mňa vydlabli, takže ja sa snažím pomôcť. Ak ti teda nevadí že ti radí mladšia baba - mám 16 :D Ja si tiež do školy berávam dve jedlá - desiatu a obed a tiež nosím kabelku. Ja mám ako desiatu celozrnný chlieb so syrom, nejaký kefír a ovocie a obed nejaká kuracinu k tomu ruža a zelenina plus za lyžičku olivového oleja. Ja kupujem cottage čo má 150 g a 10 % tvs (klasický rajo ma 20 %) a to balenie má 20 g bielkovín preto súdim že 180 je veľa - na porciu tak 18 - 20 g bielkovín, maximálne využiteľné množstvo pre ženu je 25 g. A dokelu nejedz ten cottage samotný doobeda musíš mať aj pomalé sacharidy! K tým cestovinám celozrnné sú v pohode na obed (ja kupujem špaldové celozrnné a maminin frajer rozdiel v chuti nevidí ale ja hej - sú mňam), klasické špagety moc výhra nie sú. Tie ovsáky nie 2 lyžice to je cca 20 g to je doobeda brutál málo. 2x viac! A k tomu tvarohu pol lyžičky medu je v pohode i keď ja jem tvaroh len tak. 250gramové balenie rozdeľ od oka na dva krát na jeden krát by to bolo opäť priveľa bielkovín. Neviem aký kupuješ ak ten klasický jemný rajo tam by stačilo aj 100 g. A jablko ani hrozienka do toho poobede nedávaj - radšej nejaké orechy. Zrejme nemáš možnosť vážiť si potraviny v tom prípade 10 - 11 ks mandlí / lieskovcov alebo 3 veľké paraorechy alebo za dve malé lyžičky ľanových semiačok to by malo byť tak 10 g. A ešte ten jogurt s ovsenými vločkami nie nízkotučný jogurt nejaký polotučný s cca 3% tuku - ja obľubujem hollandiu. Taktiež by bolo zaradiť aj nejakú chudú šunku - ale tie kvalitnejšie sú dosť drahé, nízkotučný syr - uvidíš že ak kúpiš dobrý (odporúčam ementál boryna) zmizne jak luft pochutnajú si na ňom aj ostatný členovia rodiny. Ja ten môj musím vždy strážiť pred mamou. A chcelo by to viacej zeleniny a nejaký ten olivový olej. Škoda tých rýb :(

Feliss

sisi- dakujem opät :D a ja chodim spavat vacsinou okolo 22:30 .. a posledne jedlo jem o siedmej, tak mi to vychadza..a vychadza mi to tiez tak, ze ja v case olovrantu prichadzam domov, cize obedujem po tretej..A o jednej som vzdy v skole cize si dam jogurt alebo co..a cotagge 180 je vela?? no dobre dam si polku stoho v skole..Najvacsi problem je v skole, co jest..Vacinou jogurt s pecivom celozrnnym alebo cotagge taketo lahko prenosne veci(nosim do skoly kabelku nie vak, cize musis rozmyslat priestorovo :D ) tak si dokupim ovsene vlocky a budem si bravat po troske do skoly do jogurtu (za 2polievkove lyzicky staci? ) a asi aj zeleninu daku si zoberem..a stymi Kj, mam si ich pocitat? na den 6000 ci ako to bolo pisane.. a este otazocka cestoviny ako? na veceru urcite nie, ale pocas dna na obed napr. spaghetti mohlo by byt..Mohla by som do skoly na desiatu si zobrat? Lebo do skoly mi to vychadza vziat si 2 jedla vzdy..jem o desitej a o jednej...paradoxne si budem toolko jedla brat do skoly :D :D a k tomu tvarohu si davam len pol malej lyzicky medu , ono to nechuti dobre bez toho, neviem to zjest inac..aj horienka susene si davam, a aj jablko pokrajam..(nieje to prilis sladke?) asi mam uz vela otazok...dakujemmmm

Sisi135

Feliss ješ fakt málo! Ono teraz sa to nezdá ale keď schudneš dostaví sa jojo efekt, to snáď nechceš, či? K raňajkám si daj nejakú zeleninu. Desiata cottage koľko? Klasických 180 g je na desiatu veľa, na desiatu treba pomalé sacharidy, nejaký jogurt ovsené vločky a do toho trochu ovcia alebo orechov. Na obed ti treba tiež pomalý sacharid nejakú celozrnnú ryžu k prsiam. Olovrant chýba ti zelenina a tiež by som dala orechy alebo semienka, ten med musí byť? ak áno tak len trochu a večera môžeš si nechať tie prsia so šalátom. A kedy máš večeru a kedy ideš spať? Posledné jedlo daj tak 2 hodky pred spaním. Najlepší je tvaroh polovica klasického balenia ale môžeš aj acidko, kefír, ... Píšeš že vaši nechcú kupovať zdravšie potraviny. No nemusíš mať plnú výbavu ale keď si kúpiš celozrnnú ryžu víde ťa do 1€, celozrnný chlieb aspoň ten čo ja kupujem tiež tak stojí - ten si rozdelíš zamrazíš a na týždeň máš pokoj. A také že zemiaky máte doma určite, nie? Na obed moc palacinky nie skôr ryba/mäso cottage, tvaroh a k tomu nejakú prílohu a šalát.

Feliss

carey diky..No hlavne tie jedla su problem..a najhorsie je ked nemame nic take z mojho jedalnicka..a cize na obed mozem jest cokolvek co je navarene?? no ale palacinky ked mame tie asi nie, a prilohyy?? ktore mam obmedzit? zvyknem jest na obed aj take ze , samu ryzu..ale bohuzial tu normalnu bielu..Nasi kvoli mne nebudu kupovat zdravsie formy potravin:(

Feliss

sisi= klobuk dole uff 40 kg :) a mam 18.. ..mne by stacilo tych vytuzenych 5kg, vcera som sa bola na 2 hodky korculovat v parku, lenze svalovka dnes riadna :) (to je tak ked sa clovek nehybe:P ) Tak dnes som to zmenila troska.. Rano vajce s celozrnnym rozkom..desiata- cotagge bez nicoho..na obed, varene prsia so zeleninovym salatom..olovrant bude asi tvaroh s medom a vecera zas si dam prsia..Mne sa nezda zeby som jedla malo, aj ked psychicky som coraz horsie natom, ale to bude tym, ze som zvykla jest vela, nieze vela , ale proste pizza, kazdy den sladkost atd atd..Sladkosti mi najviac chybaju ale zatial zvladam..Je to dost tazke kedze mam 2rocneho brata a on furt pride zamnou a ponukne ma lentilkami, a brumikmi , zvyknuty nato ze si dam..ale zatial sa drzim :D A bublinka- ja som kukla tieto stranky vsetky...lenze ja to nejako neviem implementovat v praxi..Skor ked mi to niekto napise po lopate co jest a kedy a co nie..a na veceru co baby? okrem prs, zeleniny..vcera som jedla tvaroh napriklad..len uz mi dochadzaju jedla, len ich jem dookola..a s cestovinami ako? len v obednajsom case? a dakujem za pomoc baby :)

carey

ahoj Fellis, skus viac papat, ja mam 173/a mala som pred tyzdnom 64,5 teraz mam 63,8 cize chudnem, skus cvicit trosku, mne to pomaha. Ja ti mozem napisat co asi papam, tak vcera som mala na ranajky jeden tmavy chlebik s masielkom a medom, neskor grep,jablko.. Obed: to co ja navarene je jedno co, dnes som mala segedinsky gulas, Olovrant - celozrnna kaiserka so syrom a na veceru mavam zeleninu
Drzim ti palce, ja tiez chcem tych 5kg schudnut