Zaujima ma priemerna mzda, bez vysokej skoly, kolko teraz zvycajne davaju zamestnavatelia, za aisstentku, sekretarku, popripade predavacku v cistom, region vychod Slovenska, dakujem :)
Zeny za akú mzdu pracujete na východe?
Minimalna mzda na r. 2011 je 317 EUR
www.epi.sk
Predpokladam, ze hrubeho...
vychodniarka - 290 eur? tolko vyjdne minimalna mzda v cistom? lebo podla zakona je minimalne mzda 380 eur v hrubom, no je to velmi malicko fakt :(
takze nic sa za posledne roky nezmenilo, som z KE a rozmyslam nad zamestnanim a obavam sa minimalnej mzdy na zaciatok, som myslela, ze aspon za cca 500 eur sa v cistom da zarobit
Tak u nas bez vs by to bolo za minimalku a s vs tiez, lebo odbor asistentka ci sekretarka, ci predavacka nie je potrebne nijako obzvlast studovat a staci byt len trochu sikovnejsi, v nasej firme plati, ze pokial nepodavas nijaky extra vykon nie je dovod na extra plat, zvlast pri ukonoch typu uvarit kavu, ja robim tieto tri funkcie v jednom plus dalsie dve a zarabam pekne ale v praci som 10 hodin denne, taham aj vikendy a sviatky, zijem v meste kde je bezmala 20percentna nezamestnanost a som rada, ze mozem pracovat
vychodnarka, prosim ta, aky odbor konkretne si vystudovala?
No vies, ja mam vysoku skolu humanitneho smeru. A napriek tomu som si nenasla adekvatne zamestnanie. Pracujem za 290 € v cistom ako asistentka. Je to stredne velke mesto. Ale tipujem, ze Presov, Kosice - tie su na tom lepsie.