Zaujima ma priemerna mzda, bez vysokej skoly, kolko teraz zvycajne davaju zamestnavatelia, za aisstentku, sekretarku, popripade predavacku v cistom, region vychod Slovenska, dakujem :)
Zeny za akú mzdu pracujete na východe?
Tu je prehlad, statistika platov. Napr. v administrative...
ja mam 530 a to tiež robím v BA...
tak nejak som si myslela, ze to je, do tých 500 eur, trosku ma mýlili niektore fora, kde zeny opisovali, ze maju prijmy od 1500-3000 eur, verim, ze aj take su, ale chcela som skor realne zenske platy vediet, nie co donesu chlapi domov vo veducich funkciach :)
v cistom 500 v bj
730 eur je papierovy priemer a nie realisticky.
To je z toho dovodu ze 65 zo 100 ludi ma plat 400 eur a potom 30 ludi zo 100 ma mozno 1000 a 5 ich ma 10000 - ti tahaju priemer hore.
(Tie cisla som len tak dal z brucha a viola, vyslo mi priemer 790, sranda co :D )
Cisty podvod na statistiku. Hovori sa tomu "L krivka" (otocte to L zrkadlovo a to co lezi to je 99% populacie a to co stoji to je 1% populacie, vyska je plat/majetok (tj 1% ludi vlastni az takmer 1/2 svetoveho bohatstva, cize "priemerny plat" je ais tak realny ako ten ujo z vecernicka STV)
v BA su potraviny,oblecenie a iny tovar cenovo rovnaky ako vsade na SK , ale byvanie tam je urcite drahsie ako u nas v KE
co je bratislavsky priemer??? ja mam v BA 421 €, aj s osobnym ohodnotenim...
praca v socialnej oblasti 440e,po skonceni skoly druheho stupna v rovnakej oblasti ako je praca sa plat nezmenil
sestra robí čašníčku v Ke, bez školy, na dohodu, má 430€ v čistom
Kamoska robi v firme na pasovej vyrobe a ma cca 350 v cistom. Daleko daleko od slovenskeho (alebo skor bratislavskeho) priemeru...