Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mam veľky problem s akne

abcdefg

Ze akne sposobuej zla strava je blbost! A vela japoncov ma este horsie vyrazky ako u nas (staci sa trochu porozhliadat po internete). Opakujem, že za nadmernu produkciu homronov nemoze strava ako mlieko, syry, pečivo, čokoláda! A čítal som, že horká čokoláda dokonca pomáha pri akné (koli vela antioxidantom), skodi len pri atopickom exeme! Neplette prosim luďom hlavy!!!

RNG

Simona, ked to nie je stravou, ako vysvetlis, ze japonky v japonsku maju kozu cistu ako babiky a ked sa prestahuju do USA a zacnu jest tunajsiu stravu plnu spalenych tukov, plet sa im zhorsi na tak isto zlu ako tunajsim pubertakom.
Ze by to bolo podnebie alebo vzduch???...Alebo sa vyhadzu ako reakcia na anglicky jazyk?...
....
Nakoniec si pamatam, ze v padesiatych a sestdesiatych rokoch bolo acne aj na Slovensku este velmi zriedkave...To sa vtedy este varilo z cerstvych surovin, nie ako teraz, chemicky spracovanych(potravinarsky spracovanych?)polotovarov alebo hotovych jediel.

simona

nepočuvaj take zvasty ze to je stravou! to je najvacsie klamstvo sveta, mozno tak v malom mnozstve ovplyvnuje akne ale urcite nie vo velkej miere!!!

Jednoznacne na horsie akne lieky Roaccutane a mas po probleme :)

Nerita

no..si v puberte, to si musis preskakat.. vela robi aj kazdodenna starostlivost.Nemal by si ist spat so zafajcenym xichtom.Poznam dobre veci pre dievcata,neviem aky efekt to ma na chalanov.Skus kozmetiku Loreal Man,kup si cistiaci gel a nejaky krem.Kazde rano aj ked prides zo skoly, aj pred spanim si vycisti tvar,aj ty sa budes citit lepsie.Nemam zmysel si ryt do xichta,oki?tak to radsej neskusaj..vsetko prejde.Len vycisti. A chces nieco co ukaze vysledok:Vichy-Normaderm ma cistiaci gel, je to zelene..tiez som to pouzivala..ale nie dlho,to neodporucam ani tebe..je to prilis chemicke,hned ako zmizne akne.. prilis presusa a stahuje plet..cize to kup iba ked mas fakt krizu.Odporucam ti to,lebo je to urcite dost silne aj pre chalanov.

RNG

Acne sa vytvara pod kozou pri zvysenej cinnosti mazovych zliaz a zapchatych mazovych kanalikoch
Koza je vylucovaci organ, cez nu sa vylucuju prebytocne a skodlive tuky. Ak su tie tuky typu vysychave tj tvrdnuce, moze zapchat mazove kanaliky a to je jediny dovod na acne.
Cize typ tukov, ktore jeme dava priamo dovod na acne.
Ak by sme jedli jedla len s tekutymi a netvrdnucimi tukmi, nemohli by sa acne vytvorit, lebo by sa tieto tuky dostali bez problemov cez kozu von a netvorili by hrcky pod kozou.
Medzi netvrdnuce tuky patria skoro vsetky panenske rastlinne, medzi tvrdnuce patria vsetky tzv. rastlinne, ktore su chemicky a tepelne upravovane.
A prave tieto tzv. rastlinne, ale v skutocnosti chemicky zmenene oleje sa snazi telo vylucit a tie zapchaju mazovody.
Aj ine tuky maju tvrdnuce zlozky, napr mliecne, zivocisne aj nase vlastne vyrobene v nasom tele, ale tie sa telo nesnazi vyhodit, lebo su prirodzene(pokial neboli chemicky a tepelne zmenene, tj vyprazanie masa a homogenizacia mlieka)

theresse

anonymb:by si sa cudoval,ale moze to ovplyvnit aj strava.teda aspon u mna to tak je.
mna akne trapi uz 5 rokov a vyskusala som vsetko mozne a nic nezabralo,ani drahe lekarenske vyrobky,proste nic...

vikinik

cawte ludia ja uz mam akne 2r. Vsetko sa to zacalo ked mi nabehla vyrazka a ja som si ju vytlacila. Moja mama ani stara mama nikdy toto nemali akurat moja starka. Pouzivala som AVON ale to je uplne traposina a inak som nerobila nic ine ako ked som akne nemala... takze stravou to nebude a ani dedicnostou. Teraz mam GARNIER ale douzivam a idem na RYOR hadam to bude take ako pocuvam. Pouziva tu este niekto ryor?

anonymb

Strava neovplyvnuje akne. Zato ze sa niekomu viac mastí pokožka nemôže strava ale hormóny!!! V niektorych prípadoch môže strava spôsobiť vyražky (ale skôr ide o alergické dôsledku potravinovyh alergenov). Teda bezna strava (nemyslia sa vyzivove doplnky ani lieky) nespôsobuje zvyšený mazotok a s ním aj akné.