Zdravím, rada by som vedela od vás žien ako prebieha konizácia, či to bolí a či sa vám upravili výsledky?
-------------------------
conisatio / konizacia www.zdravie.sk
Konizácia - mate skusenosť?
ahoj..po akej dobe po konizácii, je možné niečo robiť?? nemyslím tým až tak namáhavú činnosť, myslím..napr.vysávanie,,,,a tak..., som šitá, a ako je to so sexom?? sex by nemal byť 6týždňov, že??? a potom ako vieme, že už môžeme, že je to zahojené? a čo vzrušenie?? aj to je zakázané? ako to kočky riešite so svojimi partnerami, keďže sexovať nemôžeme niekoľko týždňov?
evellinka....ale na skype aj na icq....je takých mien viac..tak ako ťa mám nájsť????
ahoj mariana...ak mi robili konizáciu,,a výsledky po konizácii(z odobratého tkaniva)..boli zlé......čo to znamená??? že sa odstránilo to zlé!!!! z krčka maternice???...a s tým vzrušením.....takže vzrušenie nevadí??,-keď sa pri ňom prekrvuje vnútr,orgány???-to nemá vplyv na krčok?
fidka,ahoj...no vidis,tak sa mas uz lepsie.To som rada.Spinenie je tiez individualne,tazko povedat,ale ja som tie vytoky nemala dlho...aj ja sa velmi bojim co bude potom,dufam ze sa to nevrati (dysplazia),lebo by som nechcela prist o maternicu.A sexu sa tiez bojim,urcite mi to este potrva,kym s tym zacnem.
Na SK priletim v stredu t.j. 10 decembra,velmi sa tesim,len skoda ze len na 5 dni,tak musim naspat,voly praci,teda ak mi vsetko dobre dopadne.Mam aj icq aj skype,takze by sme mohli kecat aj ked som v zahranici,je to zdarma.Teraz ti napisem moj nick pre skype a pre icq.
SKYPE NICK :ewelien
ICQ NICK :evella
Jasne,ze ti budem drzat prsty,ja stale myslim na vsetky dievcata,co si tu piseme a som rada,nie zeby som bola skodoradostna,ale naozaj som rada,ze nie som sama kto ma tento zdravotny problem.Jednoducho mi je lepsie na dusi,ked viem,ze vela dievcat mali robenu konizaciu predo mnou a taktiez vela ju ma robenu po mne.Ale naozaj to nemyslim skodoradostne,len som fakt rada,ze nie som sama a je to super,ked si mozme vymienat skusennosti.Takze budem mysliet aj na teba,budem ti drzat prsty a hlavne ti prajem aby ti vsetko dobre dopadlo.A aj ostatnym dievcatam.
Ved mi by sme sa mohli aj niekedy stretnut v SB,ked byvame tak blizko pri sebe.Ved mame o com kecat,nie???Tak sa maj pekne a ozvi sa znova,este by ma zaujimalo ako si nasla toto forum,len tak nahodne,alebo ako??ja ked som sa dozvedela od lekara,ze mam zly cytoster a hned ako som prisla domov,tak som zacala vsetko hladat na nete,hlavne o RKM a HPV a nejako som natrafila aj na toto forum a som velmi rada,uz si neviem predstavit moj den bez toho,aby som sem aspon nezakukla,ze co je tu nove...pa-pa,ozvi sa
konizacia je vynatie ložiska z krčka maternice,ako kusok z hrušky,čisté okraje znamenaju,že sa podarilo vyrezat cele choré miesto.Niekedy su okraje nerovné,musi sa znova operovat.Po koniyacie je doležita hygiena,na krčku je rana,ktora sa nesmie infikovat,preto je zakazanz kupel ,len sprchovanie,zakaz sexu,penis nie je sterilny,ničim siahat do pošvy,vzrušenie nie je nebezpečne,pohl.život obnovujeme až po kontrole gynekol.,tak isto cvičenie.Zvyšený brušny tlak može sposobit krvacanie.ak je histologia zla,podla toho sa postupuje operaciou.Večšinou sa nerobia amputacie krčka,ale operacIA VYBRATIA MATERNICE POšVOVOU CESTOU.aK JE NALEZ VELKY TAK SA ROBI OPERáCIA CEZ BRUCHO REZOM-VAšA žENSKA SESTRA
ahojik...evellinka...ATB-neberiem..mala som len an 3 dni, ale pôsobia v tele 21-dní...., mám ešte výtok...ty si mala ako dlho výtok???? som zvedavá na menštr., mala by som dostať okolo 20.12.---prvú som mala vlastne hneď po zákroku..., inak bojím sa tých cytosterov...ako dopadnú...drž mi prsty..ja budem tebe..., sexu sa tiež bojím..neviem, kedy s ním začnem.....tiež sa budem báť..aj keď prejdú 6-týždne..., no uvidíme....chudáci naši chlapi..., že?? ty to ako riešiš s priateľom?? ja som sa mojemu nedovolila ma dotknúť 2-týždne..až teraz na Mikuláša.....ale len ma hladil...a pusinkovali sme sa..ale aj tak som sa tiež na prekvapenie vzrušila..len sa bojím..aby to nevadilo......rane, po konizácii......, kedy dôjdeš domov?? pekný dník..a napíš...nemáš náhodou skype...alebo icq?? rada s tebou píšem....
fidka ...ahojky...ja sa mam ok,uz mam druhu menstruaciu po konizacii,prisla mi presne ako som to mala vyratane,chvala bohu ziadne bolesti,krvacanie normalne,tak som rada.Tebe vraveli,ze cytoster by si mala mat v marci a lekar ti chce spravit v januari?..tak asi sa to moze robit par tyzdnov po konizacii,ved cim skor,tym lepsie,nie?..ale zase ten strach,ze??..ja sa tiez velmi bojim,ja idem na buduci tyzden vo stvrtok,v stredu pridem domov zo zahranicia a vo stvrtok chcem ist na tu prvu kontrolu po 6 tyzd.,ale lekar mi vravel,ze cytoster mi spravi az niekedy na jar.
Ale uz som ti raz pisala,ze moja byvala spoluziacka ma vonku cely krcok a ona mi vravela,aby som sa nezlakla ked budem mat prvy cytoster ,alebo aj druhy cytoster po konizacii zly,lebo ze to moze byt aj pol roka aj rok este zly cytoster,kym sa tam dole vsetko nezahoji a vysledky su skreslene.Ona mala po amputacii krcka este asi rok zly cytoster a potom sa jej vysledky upravili,tak dufam,ze to bude uz len lepsie...pisala som aj o tom vzruseni,lekar mi vravel,ze sa hrat s priatelom mozem,tak myslim,ze to nie je nic nebezpecne,ked sa trocha mazname s nasimi polovickami.Ale sexovat mam zakazane 6 tyzdnov,ale ja si to asi predlzim,lebo sa velmi bojim...beries este antibiotika?..je ti uz lepsie a ako to tvoje krvacanie???...
ahojte dievcata...ja este velmi neriesim sexualnu otazku po konizacii,lebo tolko strachu co som si prezila,tak ma aj sexovanie preslo...xi,xi...ale nie,teraz naozaj.Lekar mi povedal,ze ziadny sex 6 tyzdnov,ze sa ten krcok musi poriadne zahojit,a zdoraznil mi,ze hrat sa s priatelom mozte,ale naozaj,ziadny sex 6 tyzdnov.Takze ja si myslim,ze to nema az taky vplyv ked sme vzrusene na ten krcok,teda myslim si,ze to nie je nic nebezpecne aby sa v pohode hojil.Mozno sa akurat moze vzrusenim viac prekrvit,ale nemyslim si,zeby to bolo nejak zvlast skodlive.Horsie by to bolo,keby sme sexovali a ta rana by bola drazdena a bola by nachylna na infekcie.Takze nazor mojho gynekologa som vam tu napisala,ziaden sex,ale hrat sa mozte.
Mna skor trapi,ake to bude prvykrat sexovat po operacii,ja sa toho nejako bojim.A neviem ci treba pouzivat kondom (kvoli HPV),alebo je to zbytocne,ked vsade pisu ze virus HPV je tak mikroskopicky malinky,ze prechadza aj cez pory kondomu.Hoci mam staleho priatela,ale mam strach.Neviem,asi sa povypytujem svojho lekara na vsetko a asi este napisem lekarke na str.Indonal,je tam tiez taka poradna a da sa komunikovat aj s lekarkou,ona na vsetko odpovie,ale chce to par dni,ale uz som tam pisala pred operaciou a poradila mi.Tak sa skusim este tam opytat,aky ma na to nazor ona.A co vy dievcata,ako budete potom sexovat??Normalne,alebo s kondomom??A tiez sa bojite toho prveho styku???ja som taky bojko,neviem chudak moj priatel,este si bude musiet asi dlhsie pockat,ako 6 tyzdnov..a on stale tie dni rata,ze uz len tolko a tolko...no neviem,mam strach...poradte...