Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Konizácia - mate skusenosť?

evellina

fidka...ahoj,ako vies,ze vysledky mas zle??to ti povedali v nemocnici,alebo si si len ty precitala??..vies oni tam na tom papieri pisu kazdemu po odobrati tej vzorky ci je tam stredna a tazka,alebo tazka displazia..oni to vlastne po operacii potvrdia,ze napr.CIN II-III-takto som to mala aj ja potvrdene,ale este tam pise,ze konus je rezany napr.v zdravom tkanive,ked su okraje v zdravom tkanive,tak by malo byt vsetko ok,co si tam mala napisane,nevies???...ja idem este len na prvu kontrolu na buduci tyzden,vies ja som teraz v zahranici,ale 10 decembra idem domov na 5 dni a chcela by som stihnut aj prvu kontrolu po 6 tyzdnoch,ale cytoster mi este robit nebude..napis este o tych tvojich vysledkoch,lebo som nespokojna...

fidka

EVELLINKa...ahojček..no krvácam ešte občas, ale lieky som dnes vysadila(zatiaľ)...nejak mi bolo po nich blbo..inak tie výsledky..z biopsie....čo mi robili konizáciu...boli zle....bola tam ťažká displázia a neviáem, čo ešte....len neviem,,,,čo to znamená.....či to, že to vyrezali..alebo čo.., na kontrolu mám ísť za gynekologom v januári..myslíš, že to budem mať už dovetdy zahojené??? ty si po konizácii kedy bola prvýkrát na kontrolu...respekt.na cytoster...a aký ti vyšiel??

terezia944

no v nemocnici mi vravela lekárka, čo mi robila konizáciu...že mám prísť za 3-mesiace na kontrolu...keď sa to všetko zahojí.., a obvod.gynekolog mi kázal prísť v januári....na cytoíster..tťak neviem,.,,,aj tebe vraveli, že budeš musieť chodiť na kontroly??

43

terezia,neviem ako mas popisany ten vysledok.ja len viem podla toho čo mi vysvetlil lekar,ze doležite je v akom okraji bol rezany ten konizat.vysvetlim ti to asi takto:ak vyrezal napadnute tkanivo tak ,aby tam nezostalo nic podozrive,čiže s tou dysplaziou,tak tam musi byt niekde naznačene kde zostalo zdrave tkanivo v akom okraji.iba ak by bolo vsade to tkanivo tak by ta poslalina dalsi zakrok.ale to by ti uz lekar povedal.ak ti nic nepovedal,čo je od neho blbe,pretože tak ta mohol upokojit a objasnit ti tu situaciu,tak to znamena že maš vybrane všetko nezdrave tkanivo a budes chodit len na kontroly.za kolko ti kazal prist na kontrolu?

maxikacenka

Harmony..tak to je super, ze ti dobre dopadla histologia, dufam, ze aj mne tak dopadne..ak to bude dobre, tak lekar povedal, ze sa zo zaciatku chodi na kontrolu kazde 3 mesiace.

terezia944

no bola len mi to akosi nevysvetlil...je tam napísané..koľko mi toho vyrezali...ale aj to, že je tam ťažká displázia... a displatické zmeny strdného až ťažkého stupňa...no je tam toho dosť..len tomu nerozumiem...to znamená, že to zlé, čo tam je napísané...-bolo vyrezané?? alebo ako to mám chápať??

43

terezia na tom vysledku mas napisane kolko vzoriek ti zobrali a ci bol konizat rezany v zdravom okraji.to znamena pokial bolo napadnute tkanivo.ak ti vyrezal vsetko napadnute tkanivo a rezal uz v zdravom ,tak je to ok.

terezia944

pre 43-a harmony...no niečo tam tiež je napísané o ťažkej displázii a CIN III...., len dúfam, že keď to je výsledok z toho, čo odobrali...že to zlé...dali preč..ako tomu kočky rozumiete vy?? aké výsledky ste mali po konizácii..a ako vám to vysvetlili???