Konizácia - mate skusenosť?

lena251

evelina-no vidis a ako si sa bala :) som rada, ze si v poriadku. som zvedava ci ked mi skoncia kramy uz nebudem mat vytok. zatial som ho este mala. velmi by som chcela byt uz bez neho.

lena251

lucia9-ja som uzivala norethisteron na zastavenie krvacania. uprimne moc mi nepomohol. krvac. sa mi zastavilo tesne pre menzesom. potom som menzes dostala o 2 dni neskor, ale zasa mi trval o jeden den menej ako normalne. prvy den som mala dost silny oproti tomu ako mavam, ale tie dalsie uz nie. teraz mam druhy krat a prisiel nacas ako mal a tiez normal, skor slabsi a kratsi. bez bolesti. myslim, ze konizacia na to vplyv nebude mat a ked aj ano, skor pozitivny ako negativny. ak nekrvacas nejak masivne, ono ti to ustupi. neboj vse bude ok.

monika1111, nestracaj energiu ani nadej. napis na tu linku ako ti radila maca35. bojovat treba. drzim palce.

maca35

pre 43,ja pojdem na citoster az v decembri to budu zrovna 4mesiace po konizaci,zevraj az po 4mesiacoch je krcok zahojený.tak uvidim,posilnila som imunitu,neberiemm uz antikoncepciu a uvidim.pa

43

maca ja som mala take iste vysledky po konizacii ca in situ.tiež som bola na konzultacii u onkologa.po prvej kontrole cyto steru som mala PAPII,teraz idem na druhu kontrolu po 3 mesiacoch.neviem sa dočkat.ty si uz bola na cytostere po operacii?aky si mala vysledok.

maca35

pre Monika1111
Ahoj Monika,ja som bola na konizaci v auguste a vysledok z konizacie ca in situ to znamena nulte stadium rakoviny,ktore mi bolo odstranene tou konizaciou.Moj gyn.mi chcel zobrat maternicu ale pisala som na Linku boja proti rakovine konkretne primarovi Maslakovi a dokonca ma pozval aj do BA na konzultaciu,Po prestudovani mojich vysledkov prisiel k zaveru ze netreba ziadnu hysterektomiu...Ak chces napis mu vysledky z histologie do poradne alebo mu zavolaj cislo je na tej stránke ,su velmi ochotny a zlaty a urcite ti pomoze..

monika1111

evellina,
dakujem za podporu a som rada, ze to mas uz za sebou, na otazku, preco bude treba dat von maternicu, dostala som odpoved, ze preto, lebo dysplaziu mam vo vnutri kanalika a aby sa netahala dalej, treba hlboku konizaciu, a potom maternicu, ak by to nebolo dobre, ale verim, ze to dopadne dobre, a uz sa ani nebudem pytat co najskor domov z nemocnice, ale poctivo si to tam odlezim, dolezitost oddychu som si uvedomila po precitani vsetkych prispevkov, takze este raz dakujem, mona

evellina

monika1111...ahoj,chcem sa ta opytat,ked ti urobia tu hlboku konizaciu a dufajme,ze ti vsetko dopadne dobre,ale ak by ti vysli vysledky ,ze tkanivo nema zdrave okraje,tak preco ti chcu odobrat celu maternicu???Nemozu ti odobrat cely krcok maternice a maternicu este nechat??Vies mne to vysvetloval moj lekar co ma operoval a ten mi to kreslil na papier a vravel,ze najprv odoberu konus z krcka maternice a ak by vysledky boli zle,tak potom odoberu cely krcok..neviem ako je to u teba,ked sa bude robit hlbsia konizacia,ale neboj urcite ti to dopadne dobre..

evellina

lucia9...ahoj..no ja som uz 3 tyzdne po operacii a citim sa velmi dobre.Ja som po operacii hned ten den a na druhy krvacala vela,ale v nemocnici som len lezala a sla na zachod,tak sa to dalo.Este mi kazde rano a kazdy vecer pichali nieco od krvacania.Potom po takych 3 dnoch to krvacanie bolo viditelne slabsie a ked som uz prisla domov asi po 5 dnoch,tak som uz len spinila.Ale ja som este aj doma lezala,setrila som sa,kedze som si uz tu na fore precitala od dievcat,ktore mali robenu konizaciu este predomnou a tie dievcata to tu radili,ze naozaj sa treba setrit,tak aj ja som sa setrila.Potom som normalne dostala menstruaciu na ten den,kedy som ju mala dostat a to som vedela,ze je to menstruacia,lebo pred nou som uz nekrvacala,len spinila a zrazu som zacala silno krvacat,tak som vedela ze je to menstruacia,no ale ta bola taka normalna ako vzdy,teda ja som nebadala nijaky rozdiel a ta mi potom normalne skoncila a teraz som uz 3 tyzdne po konizacii a uz nemam nijaky vytok,nic.Citim sa velmi dobre,ja som este teraz brala antibiotika,lebo som mala zly moc,ale uz je vsetko ok.Akurat sa bojim prveho cytosteru,ale dufam ze bude vsetko ok.Vies ja som sa ta pytala preto,lebo ked som bola ja v nemocnici,tak jedna mlada zena bola tiez po konizacii,ale zacala silne krvacat a potom mi sestricka vravela,ze jej museli vsetko vyberat vonku,celu maternicu,tak ma zaujimalo,ako postupovali lekari pri tebe,co ti vlastne robili.Ja uz vlastne vsetko normalne robim..vcera a dnes som uz umyvala okna,lebo naozaj sa citim chvala bohu dobre.Este 3 tyzdne a mam ist k svojmu lekarovi na kontrolu,dovtedy mam zakazane ``sexovat``,ale pravdu povediac asi ani tak skoro nebudem,mam strasne obavy a bojim sa ze to bude velmi boliet.Preco ti vlastne robili konizaciu??Mala si tiez zly cytoster,alebo si mala nejaky iny problem???..pa

monika1111

ahojte,
chcem sa spytat, ci ma niektora z vas skusenost s dysplaziou vo vnutri kanalika krcka? Vraj mi musia urobit hlboku konizaciu, a pokial konizat nebude cisty, bude nasledovat celkove odobratie maternice, uz stracam energiu, mona

lucia9

lena251dakijem za podporu .cakam kazdu chvilu menzes co myslis bude silnejsi bolestivejsi?beries nejake lieky?a ake? co myslis ten aloe vera gel je tiez dobry?nemoze mi ublizit?pekny dnik