je priateľ lakomý alebo je to normálne?

Príspevok v téme: je priateľ lakomý alebo je to normálne?
Michala11111

ahojte neviem možno čo tu budem rozoberať je úplne bežné, Totiž s priateľom sme spolu 5 rokov a z toho 3roky žijeme spolu. Ja mám mesačne 300 eur on 1200 eur, takže je tam podstatný rozdiel. Ale ked ideme niekam na výlet, napr. lyžovať sa vždy si musím presne polovicu zaplatiť. Na nájom mu presne polku dávam. Teraz som chcela ísť na dva plesy a kedže ja som tam chcela ísť musela som kúpiť aj jemu aj sebe lístok jeden stojí 20eur a pre mna to je veru dosť a oba plesy som tak platila ja. Ked ideme na večeru raz pozýva on, ja raz. Možno je to bežné neviem. No najviac mi vadí že on príde z obchodu s plnými taškami oblečenia a mne napr. nekúpi nič ani jednu čokoládu a ja ked som šla po obchodoch vždy som mu aspon slipy doniesla. Neviem posúdiť či to je tak aj v iných vzťahoch, nakoľko iné vzťahy som nemala.
ďakujem za názor

Laura22

No vidis,ze sa vies aj pekne vyjadrovat a obranit,ked chces.ja som vedela,preco mam rada tvoje reakcie.

Ano,v tomto s tebou suhlasim.

bertoliny

Laura22 ja by som sa ako fas necitil preto, ze by som nieco take nespravil a urcite by som jej nieco pekne kupil. Este stale nechapes, ze to, co tu napisala Michala11111 bolo silne prehnane? Taky muz podla mna nemoze existovat. Ona to opisala podla mna zamerne uplne extremne, aby sme ju polutovali. Pretoze extremne slova ako su napriklad nikdy, vzdy, zakazdym, ziadne by vlastne nemali existovat, pretoze neexistuje ani to, co by mali akoze vyjadrovat. Obcas nieco pekne kupit svojej priatelke, aby som ju potesil je uplne OK a skvele, ale kupovat to preto, ze sa to ocakava a vraj to tak ma byt tak to je chore...

Laura22

Bertoliny a ty by si sa necitil ako uplny fas,keby si si isiel na nakupy velky herec.prides domov s plnou taskou handier a tvoja frajerka ta caka s vecerou doma a na jeden svetrik si spori tri mesiace???

bertoliny

xy: no a? To ma byt akoze argument k comu? To teraz koli tomu ma automaticky vsetko platit chalan? Ked chceme byt taky spravodlivy tak fifty-fifty. Este raz, nie su manzelia. Ked raz budu (ak vobec budu) tak potom je mozne robit rozne ustupky, to ano...ale nikdy nie takym zvratenym stylom, ze vsetko plat. Ved to sa vam zenam nezda ubohe? Mne by sa veru zdalo ubohe, keby som cakal, ze bude vsetko platit zena taaak?

soffa

preco si poniektori myslite ,ze ak chlap zaraba menej tak ho zena kopne do zadku...?boli chvile ked priatel zacal studovat vs,prve 3 roky musel chodit dennne do skoly,tak si zarabal len od maja do oktobra,pokial mu neskoncila a nezacala skola,a sme tu.zvladli sme to..nie kazda zena je zlatokopka.sice je pravda ze my "vychodniare" to berieme inac,teraz nechcem nikoho urazit.,ale som hrda ze som financne nezavisla,sebestacna zena.porovnavat sa s peniazmi s priatelom je pod mojju uroven..

xy:)

polepetko: externe studium je spoplatnene, niektore odbory nie, to je pravda, takych je ale dost malo. a najst si dobre platenu pracu popri studiu, haha, no poviem ti, ze najst si vobec pracu popri studiu je vyhra. nie je to take lahke, ako sa zda. plus ako ti uz bolo povedane, nie vsetci rodicia maju na to, aby dotovali svoje decka na vs, takze niektori su odkazani sami na seba ci sa im to paci, alebo nie.

Inner

ja som stastna a fungujeme uplne inak ;-). So vzajomnou uctou, laskou a pochopenim. Ratat vsetko na fifty fifty? Neprosim. Ja radsej tu lasku neprepocitavanu na peniaze.

bertoliny

Dievcata, ak chcete byt vo vztahoch aspon trochu stastne tak si vezmite radsej priklad z polepetka...potom aj muz sa prestane spravat ako take hovado, ako som tu par-krat predviedol :-)