ahojte neviem možno čo tu budem rozoberať je úplne bežné, Totiž s priateľom sme spolu 5 rokov a z toho 3roky žijeme spolu. Ja mám mesačne 300 eur on 1200 eur, takže je tam podstatný rozdiel. Ale ked ideme niekam na výlet, napr. lyžovať sa vždy si musím presne polovicu zaplatiť. Na nájom mu presne polku dávam. Teraz som chcela ísť na dva plesy a kedže ja som tam chcela ísť musela som kúpiť aj jemu aj sebe lístok jeden stojí 20eur a pre mna to je veru dosť a oba plesy som tak platila ja. Ked ideme na večeru raz pozýva on, ja raz. Možno je to bežné neviem. No najviac mi vadí že on príde z obchodu s plnými taškami oblečenia a mne napr. nekúpi nič ani jednu čokoládu a ja ked som šla po obchodoch vždy som mu aspon slipy doniesla. Neviem posúdiť či to je tak aj v iných vzťahoch, nakoľko iné vzťahy som nemala.
ďakujem za názor
je priateľ lakomý alebo je to normálne?
Polepetko vidis,ja som normalny rodicov dovtedy mala,dokonca povedali nech idem na denne a az potom ma prestali podporovat.
A zas,nie kazdy odbor sa da studovat externe,nevieme,aku ma situaciu.
nie ja si nemyslim ze je lakomy.ved za seba plati!ja tiez platim polovicu zo vsetkoho.,sice zarabame rovnako s priatelom,a vobec sa nad tym nezamyslam.ale je pravda ze vzdy si niejaku malickost kupujeme navzajom..pre potesenie.
tu nejde o financnu zavislost, ved si sama vsetko plati. tu ide o nieco ine, co je medzi dvoma ludmi, ktori sa maju radi a vzajomne sa podporuje. predsa nie je normalne, ze jeden si kupuje povedzme luxusne veci a jej nekupi ani drink, to je uplne trapne. to nie ani o rovnosti ani o emancipacii ale o comsi ludskom a vzajomnom
lost -LIKE :-)
No takto.Moj nazor je ten,ze samozrejme,nema vsetko platit on.Ale taktiez by nemali ist so vsetkym napoly,vsak preboha zaraba 4 nasobne viac ako ona.Jasne,ze by mala prispievat,ale nemyslim si,ze pokial je studentka,a zaraba 300 € maju ist polovicnym dielom.
Polepetko mas pravdu,ze ju maju rodicia zivit do 26 ALE nie kazdy ma takych rodicov,mna zivit odmietli kym som studovala a co?Ma udat vlastnych rodicov?
polepetko: konecne nejaka normalna zena.
Ano, tvoj pristup je normalny...ten opacny pristup je nenormalny a zda sa normalny iba nenormalnym a vypocitavym zenam.