ahojte neviem možno čo tu budem rozoberať je úplne bežné, Totiž s priateľom sme spolu 5 rokov a z toho 3roky žijeme spolu. Ja mám mesačne 300 eur on 1200 eur, takže je tam podstatný rozdiel. Ale ked ideme niekam na výlet, napr. lyžovať sa vždy si musím presne polovicu zaplatiť. Na nájom mu presne polku dávam. Teraz som chcela ísť na dva plesy a kedže ja som tam chcela ísť musela som kúpiť aj jemu aj sebe lístok jeden stojí 20eur a pre mna to je veru dosť a oba plesy som tak platila ja. Ked ideme na večeru raz pozýva on, ja raz. Možno je to bežné neviem. No najviac mi vadí že on príde z obchodu s plnými taškami oblečenia a mne napr. nekúpi nič ani jednu čokoládu a ja ked som šla po obchodoch vždy som mu aspon slipy doniesla. Neviem posúdiť či to je tak aj v iných vzťahoch, nakoľko iné vzťahy som nemala.
ďakujem za názor
je priateľ lakomý alebo je to normálne?
lost ved daj, nech sa zasmejem. Ja nahnevany nie som, nemam dovod. Aj ked sa to nezda, ja som vyrovnany clovek. Ty si taky teoretik ze az. Keby sa to stalo tak by ho ta zena kopla do zadku a poslala po zobrani. A navyse by vsade roztrubovala, aky neschopny ten jej muz bol, pretoze nedokazal zarobit peniaze. Ale na teoretizovanie, ktore ma poriadne daleko od pravdy si dobry to uznavam. A mozno ti niektore nevyburene pipky na to skocia...ale nevrznes si aj tak, na to zabudni.
polepetko a s tou skolou si tresla taku hovadinu, vidno, ze o tom vies tak prd.
bertoliny, nech sa paci :)
mohol by som ta tak krasne odpinknut, ale naco :) nepotrebujem bojovat o svoju pravdu, neveriaceho otocit do veriaceho. :) (dosiahol som svoje - nastval som ta ;) )
vseobecne:
ja by som len bol zvedavy, co by robil chalan, ak by zena zrazu schytala pracu s 10x vyssim platom a trvala by na byvani v centre, kdezto pla tmuza by nestacil ani na tyzdenne najomne.
pre nu by to bolo uplne zanedbatelna suma a pre neho nedosiahnutelna.
ale ved, podme ferovo 50:50, kde je problem? :)
Inner tebe to este vazne nedoslo, preco sa Michala11111 tak dlho neozvala? Podla mna to, co sem napisala bolo silne neobjektivne a jednostranne. Pochybujem, ze by jej priatel nikdy nic nekupil. Tomu by uveril vazne iba uplny idiot.
ked sa dvaja ludia maju radi, nekalkuluju. ked som mala ja zarabala viac, platila som viac, neviedla som si ucty, co, kedy a kde som zacvakala, ked sme zarabali rovnako, platili sme si vsetko fifty fifty, raz som zacvakala ja, raz on. ked teraz frajer zaraba viac, plati trosku viac, pride mi to fer voci druhemu. nejde o vypocitavost. ked mam niekoho rada, nevadi mi zanho zaplatit. nenecham cloveka zivorit iba preto, ze ja si viem na seba zarobit a on momentalne nie. a inac tato situacia sa moze lahko otocit v prospech druheho. nikde nie je napisane, ze on bude zarabat forever. nezda sa mi to fer, aj ked budu rodina, bude si platit iba sami za seba? alebo ked uz bude na svete kus papiera, tak az potom sa moze hovorit o spolocnej kase?
polepetko, dvaja kamarati sli na vysku s tym, ze rodicia im povedali: chod na VS, ale s tym, ze sa budes zivit sam a platit si vsetko zo svojho, my na to nemame.
Nemozes chciet, aby bol kazdy rodic taky solventny. Externe studium u nas stoji 30 000 Sk. A z tych 300 € mesacne by to nikto neutiahol, prace tiez nie je vela. A ako pisala jajka, tu nejde o peniaze, ale o to, ze michalin priatel ju nikdy nicim nepotesi, ale ona ano. Bez ohladu na peniaze... to je o povahe, ci druhemu nieco doprajes alebo ti ide len o seba. Ona mu kupila listok na ples, on by od nej pytal polovicu... spravodlive podla vas?
bertoliny chod si zabehat napriklad, tak sa lepsie ventiluju negativne emocie. skus meditaciu, jogu, hudbu...
Ja myslim ze kazdy tu zabuda na jednu dvolezitu vec a to ze kazda minca ma 2 strany a ze to co tu mila autorka napisala je len jej pohlad na vec a jej nazor. Este by som rad pocul aj druhu stranu aby som si ako tak mohol spravit objektivny nazor.
Naozaj sa mi to paci ako sa tu dobre ze nejdete ukamenovat kvoli 50% pravde. :)
Tak toto by som netrpela.Síce už nežijeme v dobe kamennej ale aj tak by mal platit on. Kebyze mate rovnaky plat je to ine ale takto? Co je to za gentlemana. Ak to má byť spravodlive nech si aj vari a perie sám , tak ako si ty platís. Ja mam priatela , ktorý este ani nezarába poriadne , vacsinou ma brigady a malokedy i dovolí platit, co mi niekedy aj vadi ale urcite lepsie ako toto keby robil