Manzel a byvala

Príspevok v téme: Manzel a byvala
vinetka

Ahojte,

mam hrozne depky a som nazurena, ze moj manzel poza moj chrbat navtivil byvalu (vydata s detmi). Nadiktoval jej vsetky nase udaje (tel. cisla, adresu) a ona nam uz stihla poslat aj pohladnicu. Rozisli sa kvoli jej nevere. On o nej vsak dodnes rozprava velmi pekne, ako o prvej laskej, svatici... Pomaly sa citim, ze ja som popri nej nula. Raz som s nou komunikovala cez chat (stale nam vypisovala) a poriadne ma sacovala. Ona je 10 rokov nezamestnana, sedi doma, nudi sa, tak kontaktuje byvalych. Manzel povedal, ze ju berie len ako kamaratku, blabla, ale vie, ze som na nu alergicka a aj tak za nou siel pokecat si o jej detickach. Co robit?

vinetka

Weva, on sa bije do hrude, ze dieta chce, ze mi to uz stokrat povedal... Nechape, preco som hystericka, ked ho chce, ibaze mne nestaci iba o tom hovorit.
Dva dni po svadbe za mnou aj prisiel, ze chce, aby som bola stastna a deti budu. Po styroch rokoch stale nic. Teraz to riesime preto, lebo na mna prisiel materinsky cit, predtym som ho nemala. No a teraz kazdy mesiac oplakavam ovulaciu aj menzes. A vyckavam ako taka tava, mam chut sa zbalit a odist. Nech si zase najde 20 rocnu pipku, co nechce deti a moze menit zeny kazdych desat rokov, ked pridu do stadia, ze chcu deti...

Weva

on sa proste sprava ako chlap ktoreho nutis do niecoho co on nechce... mrzi ma to kvoli Tebe ale zaroven chapem i jeho... mam niekoho blizkeho (zenu) co nechce deti, su manzelmi 5 rokov a on na nu tlaci... a okolie vrti hlavou a robi z nej zlu... ale ja som na jej strane a chapem ze ked na zaciatku uprimne povedala, nechcem deti zoberies si mna ako partnerku a on do toho siel je len jeho blbost ze ju chce lamat a robi jej vycitky ze je sebecka.. Ci co si myslite?

Weva

Priznam sa ze nepoznam predchadzajuce temy o ktorych ste sa bavili a s titulkom tejto nesuhlasim - ano, je nefer, ze sa styka s byvalou a rovnako by som mu to netolerovala...

Ale, co sa dietata tyka, tak trochu nechapem. V poslednom prispevku si sice konecne napisala nieco i o case "pred svadbou" ale celkovo nechapem ako to ze toto riesite az teraz? Ved su i chlapi (a zeny) co skratka nechcu deti - a co? Ak to tvrdil uz na zaciatku je len Tvoja naivita, ze si si myslela, ze to casom zlomis.
Ak to vsak teraz pouziva proti Tebe a raz slubuje, inokedy oddaluje, to je ine kafe... Ale co si myslis, ze tym vydupanym dietatom docielis? Ved uz keby ste obaja chceli je to velikansky zavazok a takto "nasilu" to bude este horsie...

vinetka

Ahojte,

tak presiel mesiac a akurat mam plodny tyzden, cize cas na splnenie slubu a splodenie dietata v aprili. Mozem si trhnut, pretoze nema zaujem.
Po dlhom dohovarani a placu mam povolenie, aby ma navstivili rodicia. Ked som sa spytala, ci s otehotnenim pockame potom, nic na to nepovedal. Ked mam den, kedy sa kvoli tomu, ze ma nechce oplodnit, alebo ako to napisat, obzvlast trapim, tak mi natara hluposti, ze samozrejme, ze dieta so mnou chcel a vedel, ze dieta po svadbe bude a podobne bachorky, cim mi na par tyzdnov zalepi usta. Ja som v cakacom rezime, vsetko je ako doposial, co mu urcite vyhovuje, ale na dieta neustale myslim. Od decembra sa pripravujem na materstvo, beriem kyselinu listovu, vidim, ze to nema zmysel. V lete uz planuje dovolenku, v tom case som mala byt v prvych tyzdnoch tehotenstva, akurat, ked zene moze byt nevolno, ale na to nemysli. Nieco spomenul o tom, ze na Vianoce by mohli prist jeho rodicia, co by som mala mat 8-mesacne brucho... Takze tak, ja len cakam a nic sa nedeje. On je stale v praci, jeho netrapi, ze nemame deti. Nechapem, co sa z neho vyklulo, ako moze niekto takto mucit milovanu (vraj) osobu. Ked mi povie, ze ma lubi (co sa nestava casto), inokedy by som sa zblaznila od stastia, teraz uz na to ani nic nehovorim...

ta3

mdmoon to napisala velmi pekne

uz v teme, kde si pisala, ze manzel nechce deti, som Ti napisala, ze je to sebec a potvrdzuje to dalsim jeho spravanim, nesuhlasi s navstevou Tvojich rodicov, kontaktuje byvale partnerky aj ked vidi, ze Ti to prekaza, sprava sa tak, akoby bol slobodny, Tvoje poziadavky ci nazory ho vobec nezaujimaju, je to skratka sebec, ja na Tvojom mieste by som ho opustila, mdmoon ma pravdu, je velmi vela osamelych zien, ktore marne hladaju vhodneho partnera, sama k takym patrim, ale si myslim, ze radsej byt sama, ako sa trapit s muzom, ktory je Ti sice verny, ale Teba ako rovnocenneho partnera neakceptuje, naco sex, ked po nom si este viac rozcarovana a places, naco mat muza, pri ktorom nie si a vyzera, ze ani nikdy stastna nebudes, vyzeras byt rozumne a citlive ziena, preto s Tebou citim, zial pomot Ti nemozem, mozem Ti iba povedat, ako by som to riesila ja, riesenie je iba v Tvojich rukach, zalezi na tom, ako si zalozena, su zeny, ktore sa radsej cely zivot prisposobuju manzelom, dokonca niektore sa nechaju tyrat, lebo si nevedia predstavit zit zivot nejaky cas alebo aj stale bez partnera, ja som bola vela rokov sama, ale nie preto, zeby o mna zaujem nebol, ale radsej som volila samotu, ako byt niekym podcenovana a ubijana, samota nie je dobra, ale byt s niekym, co si vzdy presadzuje iba svoje, si myslim je este horsie, drzim Ti palce, aby sa Ti podarilo vyriesit Vase nemale manzelske problemy tak, aby si bola stastnejsia

mdmoon

No ja ti rozumiem. Tak ci tak to rozhodnutie co bude s tvojim zivotom dalej je len na tebe, nech uz sa rozhodnes akokolvek. Ale musis sa rozhodnut lebo podla mna len jedina vec je horsia ako zle rozhodnutie a to neschopnost sa rozhodovat.
Zelam vela stastia nech to pre teba nakoniec dopadne dobre :)

vinetka

mdmoon, ibaze ja sa k nemu spravam pekne, jajka vie, ako som jej pisala, ze ho obskakujem, ofukujem, zvladam pracu aj komplet domacnost, ma pri mne fakt vsetko. Som k nemu dobra, az na to, ze chcem, aby nekontaktoval byvalu a mal so mnou dieta... A najnovsie pozaduje, aby som sa vykaslala na rodicov. On povie, co ma byt a ako si to predstavuje a caka, ze budem podla jeho nazoru jednat. Ja viem, ze sa s byvalou nevyspi, ale otravuje ma, ze si s nou neda pokoj.

mdmoon

Na uvod chcem povedat, ze nezastavam ani jeho ani tvoju stranu.

Kde su vsetky tie reci o tolerancii a chapani partnera aj s jeho chybami a o brani ho taky aky je, kde su kompromisy a preco je to skoro vzdy o tom kto koho chce kontrolovat alebo menit.
Preco ho jednoducho nedokazete brat taky aky je ? Vies ja viem, ze tovj partner nieje ani zdaleka idealny ale zase pozri sa na to realne, ani ty urcite niesi bez chyb a on ti tak isto toleruje nejake veci.

Ja si myslim ze take nieco ako priatelia medzi byvalimi partnermi neexistuje to su len blbe re

Tak ako to ja vidim mas asi 3 moznosti:
1. Budes mu jednoducho viac verit a zmieris sa s tym. A budes ho brat aj s jeho chybami a tym padom ti odpadne tento problem.

2. Vykasles sa nanho a najdes si niekoho ineho ale pozor nezabudaj ze zivot nieje ziadna rozpravka a ziadny princ ta necaka. A velmi lahko sa ti
moze stat ze sa jedneho dna zobudis budes mat 60 rokov a zistis ze si stale sama. Pretoze vsetci dalsi ktorych si stretla boli este horsi ako tento a uvedomis si nejst ozaj
akceptovatelneho partnera bolo tazsie nez si si myslela.
Ako tu bolo povedane toto forum je plne ludi ktori nemali stastie na partnera takze asi na tom nieco bude.

3.Zacnes na vasom vztahu naozaj poriadne pracovat, v zivote nedostanes nic co ma naozaj cenu zadarmo a ako sa vravi za tie najlepsie veci musis naozaj bojovat.
Ukaz partnerovy ze si lepsia ako vsetky co mal a dokaz mu ze si to najlepsie co ho v zivote stretlo a potom mozno sam pochopi.

vinetka

jajka, neviem, preco so mnou takto zaobchadza. Ja by som sa nevedela k nemu tak spravat a stavat ho pred otazku ci jeho rodicia alebo ja. Neviem, ako dosiahnut rovnopravnost, aby ma bral vazne alebo co.