Manzel a byvala

Príspevok v téme: Manzel a byvala
vinetka

Ahojte,

mam hrozne depky a som nazurena, ze moj manzel poza moj chrbat navtivil byvalu (vydata s detmi). Nadiktoval jej vsetky nase udaje (tel. cisla, adresu) a ona nam uz stihla poslat aj pohladnicu. Rozisli sa kvoli jej nevere. On o nej vsak dodnes rozprava velmi pekne, ako o prvej laskej, svatici... Pomaly sa citim, ze ja som popri nej nula. Raz som s nou komunikovala cez chat (stale nam vypisovala) a poriadne ma sacovala. Ona je 10 rokov nezamestnana, sedi doma, nudi sa, tak kontaktuje byvalych. Manzel povedal, ze ju berie len ako kamaratku, blabla, ale vie, ze som na nu alergicka a aj tak za nou siel pokecat si o jej detickach. Co robit?

vinetka

Weva, mas pravdu, aj on mi tak povedal, ze som naraz zmenila nazor. Tak ale neviem, co si s tym teraz pocat. Ked sme spolu zacali zit, povedal, ze ked budem chciet dieta, budem si ho musiet ist kupit... Trochu ma to sokovalo, ale mala som 21 rokov, tak ma to az tak netrapilo... Na druhej strane, on za mnou prisiel po svadbe, ze chce, aby dieta bolo.
Od dnesneho dna odo mna nebude nic pocut o detoch, jednoducho to necham tak, ale sex nech odo mna necaka. Pretoze pokial nerobim sceny, on ma vsetko po starom, on je spokojny.

Weva

no vinetka ale ono to stale viac a viac vyznieva tak, ze ste sa spolocne kedysi obaja dobrovolne dohodli, ze deti nechcete a Ty si teraz zmenila nazor...

Viem, ze je to na jednej strane pochopitelne - si zena a mas zrazu materinske pudy, ale zaroven mi pride nefer ako je tu on zobrazeny len preto, ze ten povodny nazor nezmenil?

Je nefer, ak Ti to tu a tam slubuje, to hej! Ale v principe asi bude treba od toho celeho ziskat odstup, neskusat ziadne triky co Ti tu radia a vazne sa porozpravat. Bez podstrkovania detskych katalogov a podobne, bez hysterie, ci snazenia sa dostat ho a otehotniet potajomky. Povedat mu, ze si o tom vsetkom premyslala, a ze je pre Teba to dieta velmi dolezite. Dokonca natolko, ze sa bud rozhodnete zalozit si rodinu spolocne, alebo radsej pojdes svojou cestou a skusis toho partnera, ktory ho s Tebou bude mat najst.

Alebo sa rozhodnes, ze so svojim muzom zostanes i bez deti... a budes si za tym stat.

Myslim, ze citovypm vydieranim sa dopracujete ku koncu tak ci tak, lebo o inom pomaly uz ani neuvazujes ako o babatku.

Podla mna nie je normalne aby to medzi vami bola az take vazna debata. Zalozenie rodiny je dost dolezita sucast partnerskeho zvazku a ak sa tu rozchadzate a nedohodnete, budes bud Ty alebo on jedneho dna velmi nestastny.

Nie kazdy chce mat deti - nemozes ho nutit... ale bola by skoda ak by si Ty kvoli tomu nikdy nebola matkou... hm?

vinetka

... Cakam uz rok... Mal by si uvedomit, ze nie je jediny chlap na Zemi, aby sa nestalo, ze za nim pridem s tym, ze som dva mesiace tehotna, dieta nie je jeho a odchadzam... Mne uz proste sibe. On nechape, ze som ochotna obetovat nas vztah kvoli dietatu, ale ako mu mam teketo veci vysvetlit.

vinetka

Praveze trpezlivost nemam. Niekedy si myslim, ze som zrela na psychiatriu, vecne na dieta myslim, predstavujem si vsetko od pocatia po 20te narodeniny, placem, mam precitane kadejake clanky, hrozne ho chcem a neviem si to vytlc z hlavy, obavam sa, ze sa z toho zblaznim a uvazujem o navsteve terapeuta, nakolko neviem, ci je moje spravanie normalne. A samozrejme mu o tom hovorim, kazdy den, on ma toho uz plne zuby, cim ma zase popudi, ked mi povie, ze mu mam dat vydychnut aspon jeden den. No a teraz mi hrablo kvoli tomu, ze mam plodne dni.
Skolku aj skolu uz mame vybratu... My sme boli dokonca kupit aj kociar, mam ho doma v pivnici. Ale dieta nemam, to sa zdraha mi urobit. Asi by ho zabilo, keby som si chodila po dome stastne tehotna. Ja sa obavam, ze sa s nim uz nikdy nevyspim, lebo ho zo mna vzdy vytiahne, nikdy sa nespravi do mna a to ma strasne rozculuje.

jajka001

tak potom trpezlivost..a pomaly mu davaj pod nos veci s dietatom suvisiace..katalogy detskej izby..vybavicky...skolky...casopisy typu Mama a ja...

vinetka

jajka, on len dieta nechce, ale o mna sa stara prikladne. Som jeho vsetko, nechce, aby som od neho odisla, zase som sa povyhrazala rozvodom, povedala som mu skarede veci a on mi je to vzdy schopny odpustit. Ked som chora, tak ma lutuje, berie si volno z prace, vari mi caj aj jedlo... Ked som bola po operacii, tak ma nosil este aj na zachod...Nechcela som, aby vyznel ako sebec, lebo taky nie je. Viem aj to, ze dieta by miloval nadovsetko, on je velmi starostlivy a milujuci, ale cele roky sme sa bavili o tom, ze deti mat nebudeme a na mna to naraz prislo a cakam, ze dieta bude a to hned...

jajka001_

povedz mu ze nie, potom budem po tebe chciet zas ine, nove, narocnejsie veci :)) zenska, ty fakt netusis, co od neho chces, vies ake to je, tlacit stale niekoho do niecoho? kasli na to! najdi chlapa, co bude dieta chciet a bude sa mu potom aj venovat, bude mu davat to, co to dieta potrebuje, lebo tvoj manzel, ten sa bude starat len o seba.
pocuvaj, ked si chora, co robi?

vinetka

Rozhovory dnes pokracuju. Lamem ho na to dieta ako keby som od neho chcela neviem co... Vyjednava so mnou, ze iste bude len jedno a ze nanho tlacim a on sa citi ako pajac. Proste nemame na to rovnaky nazor a ja sa citim otrasne, zobronit manzela o dieta. Robim sceny, lebo chcem dieta a on sa ma pyta, ci sa takto budem spravat aj ked dieta bude. No co mam na to povedat? Co mam robit?

vinetka

Vidim, ze to stoji za figu. Ja tu nemam ziadne slovo, ako sa zda. Zbalila by som sa, ibaze som 8000 km od Slovenska, mam tu pracu (bohuzial len na polovicny uvazok)a cakam na obcianstvo, az take jednoduche to nie je, inak by som takto nezila cele roky...