Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Čo robite ked pride depka?

Príspevok v téme: Čo robite ked pride depka?
jeanny

mam teraz vela volneho casu, skoncilo sa skuskove a namiesto toho aby som sa tesila sa uz neviem dockat dalsieho. Nie zeby som sa tak rada ucila, neznasam ten stres a ucenie mi ide tazko ale aspon nemam cas na svoje negativne myslienky. Neviem co somnou je, preco sa neviem tesit a uzivat si volna? nemam chut ani pozerat film, knihu nedocitam ani po prvu kapitolu, nic ma nebavi, nic sa mi nechce, nemozem sa donutit nic robit a ked aj zacnem, rychlo skoncim lebo nevladzem. Proste nezvladam samu seba, co mam sakra robit?? len tu sedim, a cely den sa dopujem cokoladou, to jedine ma este ako tak drzi pohromade inak by som sa asi zblaznina

medalux

s tým psychológom opatrne, slovenská mentalita nie až taká tolerantná, ľahko by ťa vedeli ľudia ohovoriť, že si bola u psychológa a že nie je s tebou niečo v poriadku, to by ťa ohovárali. Knižka bola od nemeckého originálu, na slovensku cez vydavateľstvo Ikar Hermann Scharnagl Depresie-čo by ste mali vedieť, cez vyhľadávač ju hneď nájdeš, veľmi praktická, ľahko zrozumiteľná knižka, mne osobne dala veľa :)

GorillaZ

Najdolezitejsim faktorom toho ako sa k nam ludia spravaju je NASA REC TELA. Nie slova ale nase telo komunikuje na tych 80-90% s ostatnymi ludmi. Je velmi velmi dolezite si toto uvedomit ked chceme na ludi vplyvat pozitivne a pritazlivo.
Ja ale vnimam rec tela z pohladu muza, u nas je to tak ze cim viac nase telo komunikuje dominantnost tym sa k nam ludia viac lepia. U zien to bude zrejme inak, ale ak by so ako chlap mal zhodnotit ktore babi my viac kominukuju recou tela a pritahuju ma tak to budu tie babi na ktorych vidno ze sa o seba staraju - maju ako tak upravene vlasy, nieco pekne na sebe oblecene, nehrbia sa, usmievaju sa, nehovoria prirychlo cize nie su take ukecane, maju nevyhybavy pohlad oci, maju taku ladnu pomalsiu chodzu, nechmuria sa, atd atd atd.
Odporucam Jeanny jednak toho psychologa pretoze niekde zacat treba, a potom aj citat nejake tie veci na nete ohladom reci tela, a vo vseobecnosti z netu tahat info na to co ta trapy.
Bohuzial niesom v BA, chcel by som sa s tebou aj stretnut lebo tiez taketo veci prezyvam. Ja to riesim aj s tym psychologom a snazim sa vplyvat na ostatnych pozitivne. Takto sa my podarilo najst si zopar kamaratov ci znamych v skole ale stale citim obrovsku rezervu.

jajka001_

v tvojom pripade by som teda skombinovala toho psychologa s hladanim priatelov. nech ta naviguje, nech ti poradi, co robis konkretne nespravne, co by si mala robit inak. ty zrejme stale cakas ze oni ta budu niekam volat, ze oni sa budu viac angazovat ale musis sa angazovat aj ty, ty sa musis zapojit, to nie je vtieranie. nie je to jednoduche, treba sa to naucit.
psickari si zvyknu pokecat, pristupis k nejakemu havovi, pochvalis, popytas sa , pocuvas, davas otazky...kludne bud "vtierava", vela ludi je osamelych lebo nechce obtazovat inych a pritom su radi ak ich oslovis. tebe tiez nevadi ked sa s tebou niekto zacne bavit. skus sa viac usmievat, pozerat ludom do oci,neuhybat pohladom, nebud odmerana. nacuvat tym ludom, ich problemom.

elsa5.5

jeanny,ale ja ti nehovorím že si máš pri venčení psa s niekym vymieňať číslo,ale len tak prehodiť pár slov,a čo sa týka kolektívu,možno pôsobíš odmerane,no treba začať od seba chyba bude aj v tebe musíš ju nájsť a nájsť si tú svoju skupinku,stačí aj jedna kamarátka s ktorou máte spoločné záujmy,aká si ty také kamarátky si nájdeš,alebo si nájdi kamaráta:)

jeanny

hej ono sa hovori ze pri venceni psa sa clovek lahko zoznami, mne sa to NIKDY nestalo, jednoducho ludia sa mi vyhybaju asi alebo co...raz za sto rokov sa niekto prihovori mojmu psovi a bezi prec, to je cela konverzacia pri venceni, ja nechapem ako si to ludia predstavuju, to nenni ako vo filme ze stretnem sympatickeho chlapa a dame sa do reci a rovno si vymenime cisla, takto to v realy nefunguje!
co sa tyka kurzov, navstevovala som kopu, najme jazykovych a vzdy som si predstavovala ako tam stretnem kopu zaujimavych ludi...nakoniec to vyzeralo tak ze sa tam aj vytvorila nejaka skupinka ludi co si potom sli napriklad niekam sadnut ale mna NEZAVOLALI, to som potom po ceste domov pomaly plakala lebo som vzdy sla sama, a to som sa aj snazila prihovorit, vtierava urcite niesom, vicitim ked som niekde navyse, nerada sa nasilu niekam strkam..jednoducho ma ludia zvyknu ignorovat, neviem preco o tak je, proste to tak je...asi niesom sypmaticka, mam nejake divne vyzarovanie alebo co. Najhorsie je ze viem ze to tak bude aj dalej, v zamestnani a tak..co som aj kdesi chvilu brigadne robila tak tiez presne ten isty scenar...na kazdeho som bola mila, snazila som sa nadviazat rozhovor, aj sa somnou chvilu bavili ale nakoniec sa tam vytvorili nejakym mne zahadnym sposobom priatelstva a ja som odtial odisla lebo mi bolo doplacu ako som tam sama sedela. preto ani vlastne teraz nikde nerobimm aj tak by som odial z par tydznov zdrhla..tolko moj vylev, aj tak to nikto nebude citat asi, mala by som sa fakt prestat lutovat

elsa5.5

jeanny,pes je dobrý nápad,tam niekoho stretneš aspoň pár slov ked prehodíš s niekym,máte spoločnú tému,kolektív môžeš mať dobrý aj ked si nájdeš prácu,aj na nejakom kurze nájdeš kamarátov,musíš byť viac komunikatívna,nie vtieravá,v tej škole tiež musí byť aspoň 1 dievča s ktorou si rozumieš,alebo aj tu na zdraví som čítala že niekto hľadá nejakú kamarátku hlavne pozitívny prístup,u nejakého psychologa nemáš čo hľadať:)

jeanny

nevies nahodou AKO si najst kamosov?? ked uz nikoho noveho pomaly ani nestretavam, aspon nie z okolia, fakt by som potrebovala niekoho s kym by som napr dnes skocila von :(
a u psychologa som nebola, ak som ho aj potrebovala tak pred par rokmi, dnes mam aspon chut ist von ked svieti slnko, vtedy by ma to ani nenapadlo
a ano chyba mi kolektiv, ale taky co som nikdy nemala a nezazila :( uz ani nezazijem