Zdravím.
Mám 20 rokov, som športovec (rôzne športy, ale hlavne posilovanie) a stravujem sa zdravo.
Nedávno (asi 2 mesiace) sme sa rozišli s priateľkou. Bola moja prvá a boli sme spolu viac ako 4 roky. Pri nej som nikdy (možno 1-2x za 4 roky) nemal tento problém, aký mám teraz - odkedy sme sa rozišli ma nejako prešla chuť na sex.Teda aj by som sexoval, ale neviem sa tak vzrušiť/navnadiť ako predtým.
Mal som odvtedy jednu partnerku, boli sme spolu 2x, ale veľmi som si to neužil - prvý krát slabá erekcia (ani som nemal orgazmus), druhý krát celkom OK, na tretí krát som zlyhal (nepostavil sa) :-(
Čo mám robiť ? Mám ísť za sexuológom ? Je normálne že v dvadsiatke, keď by som mal pretiahnuť všetko čo sa hýbe sa bojím že keď k tomu dojde tak sa mi nepostaví ?
Strata libida / slabá erekcia
Nerozmyslaj o sexe tak, ze na to, aby Ti stal, aby si bol vzruseny, treba iba peknu zenu. Netreba. Na cloveka Ti reaguje vedomie i podvedomie. Vsetkych 5 zmyslov, alej aj psychika, ako rozmyslas.
Ak si nieco citil pri expriatelke, ci Ta ona vzrusovala aj inak - bola tam velka laska, hlboke city, plus Ta drazdila napr. slovne, telefonom, SMS, ci spravanim... Kludne mozes najst aj krajsiu partnerku, ale ak toto vsetko na co si si zvykol nemas, nepocitujes take vzrusenie. Mozno by si bol prekvapeny, ze pri inej zene, alebo expriatelke, by si absolutne ziadny problem nemal...
U mna to s ex priatelkou bolo tak, ze i ked sme po rozchode a ja ju juz nechcem, stale na nu reagujem, ze z nej vytekam. Kvapky lasky sa mi zacnu tvorit, ked ju pocujem, ci som pri nej. Nepomozem si, stala sa z toho podmienena reakcia ako nejaky Pavlovov reflex.
Mozno sa len ponahlas a v tom strese sa sustredis moc na to co chces. Miesto toho mozes sa uvolni a vychutnavat si velmi dlhu predohru, kym sa dusevne dobre naladis. Potom je to lahsie...
A k tomu testosteronu, co mas nizsi. Skus si doplnat Zinok.
-odkaz odstránený-
Chuť na sex by aj bola, ale stále myslím na to že jemu sa nebude chcieť vstávať... :-/
Okrem popísaných nemám žiadne iné zo symptómov nízkej hladiny testosterónu. Som celkom fit (málo podkožného tuku, atletická postava) , nemám žiadne depresie (tak trochu z tohoto problému) alebo stratu motivácie, mám dosť energie...
Stresu mám dosť málo (skúšky zvládam v pohode).
Môže byť vo veci to že som sa ešte nevysporiadal s rozchodom (teda moje podvedomie, vedomie to už má za sebou) ?
Keby som bol škaredý tak by ma toto asi netrápilo :D
Posilovaním to nebude, to som už robil dávno predtým ako som začal so sexom :)
Hormonálny profil si ako dám vyšetriť ? Len prídem k obvodnej s tým že nech mi to urobia ? Platí sa za to (ak áno, koľko) ?
možno stres...a zhoršuje to to, že maš obavy že sa ti nepostaví. hormonálny profil máš v poriadku? ako často do tyždňa cvičíš? ono som niekde čitala že práve posilňovanie zle vplyva na sex život lebo energia vydaná pri cvičení supluje sex. a potom jednoducho chlap nema chut ani energiu na milovanie. ale to som len čitala takže neviem čo je na tom pravdy. inak moj tiež posiluje a na sex chut nema vobec...toť moja skusenosť
čo mám robiť ? som zúfalý :(
No ak by sa vtedy nepostavil, tak ho porád odseknem asi :D
Ale teraz vážne... je mi z toho dosť blbo, uberá mi to sebavedomie.
skus si zohnat 2 krasavice s poriadnymi dudami..... tak by sa ti mal aspon postavit :)
Podotýkam že životosprávu som mal rovnakú aj vtedy ako teraz (až na to že teraz je skúškové obdobie a týmpádom aj o dosť menej aeróbnej aktivity).